Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Drżenie kierownicy przy skręcie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem i nie wiem co to jest podczas skrętu w prawo lub w lewo jadąc powoli jest uczucie jakby miała spaść opona z felgi przenosząc drgania na kierownicę.

Czy to jest normalne.

Opublikowano

Tez coś takiego mam. Coś jak luzy szczegolnie na małych nierównościach podczas w miare wolnej jazdy w lewo lub w prawo.

Opublikowano

do sprawdzenia pod kątem luzów zawieszenie oraz końcówki drążków kierowniczych

Opublikowano

Podjedźcie na szarpaki i sprawdźcie zawieszenie

Opublikowano

Mialem 2 razy szarpaki robione i nic nie wyszło - (przeglady techniczne) ale drążkom sie przyjrze. :gwizdanie:

Opublikowano

sprawdź geometrię a konkretnie zbieżność

Opublikowano

Zbieznosc idealna ustawiana kamerami. Po puszczeniu kiery auto jedzie prosto.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Mam podobne objawy. Uczucie przy skręcaniu jest okropne (jakby opona miała spaść z felgi + dziwne stukanie). Do tego wszystkiego potrafi zakołysać autem przy skręcaniu lewo, prawo i odwrotnie. Sprawdzałem zawieszenie u mechaników i niby jest ok, ale jakoś im nie ufam! Sprawdze jeszcze końcówki drążków kierowniczych. Jak macie jakieś pomysły co to może być to proszę o informacje. Dzięki i pozdrawiam wszystkich.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

jak tylko przy skręcaniu to może na feldze zalegać błoto lub felga minimalnie jest skrzywiona >proponował bym wulkanizatora.....

Opublikowano

wypadałoby też sprawdzić stan przegubów zewnętrznych - najpierw zaczynają stukać przy skręcaniu

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

u mnie problem był , a mianowicie był ale znikł, nie wiem od czego to ale po wymianie tarcz na nowki (tamte były krzywe) problem znikł :) podczas skrecania na prawo lub w lewo kołysa autem nic nie stuka ani nie puka tylko kołysa , przy hamowaniu na autostradzie jadac około 160 km/h drgania kierownicy ale założyłem nowe tarcze i klocki i spokój :) nie wiem czy to od tego ale przypadkowo pomogło :rolleyes:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

zmien przeguby na 100%

Opublikowano

zmien przeguby na 100%

gdyby to byly przeguby byloby chrobotanie na skreconych kolach, a nie drgania bez zadnych stukow

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Odświeże. U mnie podczas postoju gdy skręce koła maksymalnie w lewo lub maksymalnie w prawo słychać właśnie takie chrobotanie. Dzieje sie o tylko gdy kierownica jest skręcona i trzymana ręką do końca. Minimalne cofnięcie kiery i ustaje. Ostatnio miałem przegląd ale nic nei wyszło. Co to moze byc?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

mlodyabc chyba pompa wspomagania juz niedomaga :mysli: