Seski Opublikowano 19 Stycznia 2010 Opublikowano 19 Stycznia 2010 Witam, Po 1 Bardzo proszę o pomoc w sprawie montażu zmieniarki. Chodzi o montaż w sedanie. Wiem że powinna być zamontowana gdzieś w bagażniku po lewej stronie jednak nie mogę dojść do tego gdzie! Mam zmieniarkę razem z mocowaniem które wygląda na mocowanie z sedana (bo jest inne niż do kombika i ma zaczepy ) bardzo był bym wdzięczy jak ktoś by śmignoł jakąś fotką czy cos... :gwizdanie: Po 2 Chodzi o radio concert. Wcześniej mialem chorusa i on mial bezpiecznik 7,5, concert ma 5 i gra o wiele gorzej. Szczególnie słychać to na basach. Czy to możliwe żeby aż taka różnica była i czy jednak warto kupic concerta na bezpiecznik 7,5 Z góry dzięki za informację, Pozdrawiam Dawid[br]Dopisany: 18 Styczeń 2010, 16:46_________________________________________________hellołłł! pomoże ktoś??
pablo_9 Opublikowano 19 Stycznia 2010 Opublikowano 19 Stycznia 2010 Ori zmieniarka zamontowana jest po lewej stronie we wnęce bagażnika. Ja u siebie nie miałem ori zmieniarki a co za tym idzie nie mam też miejsca ori na zmieniarkę, dlatego ja u siebie podwiesiłem pod tylną półką Co do radia to ja u siebie w Concert I mam 7,5 bezpiecznik
Seski Opublikowano 21 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2010 dzięki wielkie no właśnie o to mi chodzilo a w sedanie właśnie zmieniarka powinna być pod tylnią półką po lewej stronie chyba dokładnie tak jak kolega ma na zdjęciu wyżej Pozdrawiam[br]Dopisany: 19 Styczeń 2010, 20:19_________________________________________________troche to rozszyfrowalem i te graje z bezpiecznikiem 7,5A maja na wyjsciu 20W wiec pewnie zdecydowanie wiecej niz te z 5A
fabi_wgw Opublikowano 21 Stycznia 2010 Opublikowano 21 Stycznia 2010 Jakiej produkcji jest concert? Panasonic czy Blaupunkt. Bo chorusy to tylko blaupunkt produkował. Miałem klientów w serwisie, co mieli uszkodzone blaupunkty (regulacja głośności) i kupili sobie panasonika, ale dźwięk był wg nich gorszy od blaupunkta. Naprawiali więc uszkodzonego blaupunkta. Może to w tym jest przyczyna? Właśnie popatrzyłem na schemat panasonika i jest tam bezpiecznik 5A. Pozdrawiam Piotrek
Seski Opublikowano 21 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2010 nie wiem dokładnie jak to tam z tą regulacją jednak blaupunkt ma zdecydowanie lepsze granie jeżeli to wszystkie maja bezpieczniki 7,5 i wyjście 20W
fabi_wgw Opublikowano 21 Stycznia 2010 Opublikowano 21 Stycznia 2010 Porównaj tył radia concerta i chorusa. Blaupunkty mają taki sam. Panasonik ma tył taki jakby radiator do wzmacniacza. Napisz jakiej firmy masz concerta.
Seski Opublikowano 23 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2010 no i porównałem i w tej chwili mam włożonego Panasonica. Tył "radiator" i na naklejce pisze JAPAN ale mam też już w domku blaupuncta traz musze jeszcze tylko popracować nad montażem zmieniarki... ale chyba jednak poczekam na troche lepszą pogodę...
fabi_wgw Opublikowano 24 Stycznia 2010 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Tak myślałem, że masz panasonika. Potwierdziło się też to, że panasoniki mają gorsze brzmienie od blaupunkta. Piotrek
Rekomendowane odpowiedzi