fethorus Opublikowano 20 Stycznia 2010 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Mam takie pytanie czym usunac klej "kropelka" z lakieru samochodowego ?
Nosfer Opublikowano 20 Stycznia 2010 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Widziałem ostatnio na stacji benzynowej (Orlen) jakiś odczynnik do usuwania tego rodzaju klejów.. To był specyfik tej samej firmy, która te kleje produkuje.. Może bu zadziałało. Inne pomysły, poza zdrapywaniem do głowy mi nie przychodza.
Tytus Opublikowano 20 Stycznia 2010 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zmywaczem do paznokci Twojej kobiety
mamci Opublikowano 20 Stycznia 2010 Opublikowano 20 Stycznia 2010 ja obstawiam papier wodny 2500 i polerka...
Tytus Opublikowano 20 Stycznia 2010 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Benzyna ekstrakcyjna nadaje się lepiej do naklejek lub kropek asfaltu na lakierze ale też może być
endriuu Opublikowano 20 Stycznia 2010 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Benzyna ekstrakcyjna nadaje się lepiej do naklejek lub kropek asfaltu na lakierze ale też może być po uzyciu benzyny masz pewnosc, ze lakier pozostanie taki jaki byl. rozpuszczalniki moga zadzialac roznie.
Nosfer Opublikowano 20 Stycznia 2010 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Nie jestem pewien, czy benzyna to rozpuści.. Najlepiej spróbowac najpierw na czymś innym.. Żeby nie katować lakieru.. A przed zaaplikowaniem na lakier sprawdzić w niewidocznym miejscu, czy przypadkiem nie zostanie ślad po specyfiku.
Daimos Opublikowano 20 Stycznia 2010 Opublikowano 20 Stycznia 2010 potwierdzam post wyżej, usuwałem "kropelkę" na czarnym lakierze w swoim aucie acetonem przy pomocy bawełnianej szmatki, tylko troszkę trzeba się napracować bo tak łatwo aceton nie rozpuszcza kleju po usunięciu zostały małe rysy które spolerowałem pastą i ani śladu po "kropelce", dodam, że aceton lakieru nie rozpuscił ale dla pewności warto zrobić próbę na niewidocznym fragmencie lakieru
fethorus Opublikowano 20 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2010 no rozpuszczalniki niepomagaja goraca woda itp a ten aceton co to takiego niewiecie pod jaka nazwa to znajduje sie w niemczech pare osob mi doradzilo ze tylko papier 2k i szlifowac potem jakas pasta cierzko to zrobic czy lepiej dac jakiemus fachowcowi bo mi za te robote krzycza 150 euro wiec szukam jakiegos rozwiazania bo mi troche drogo
mamci Opublikowano 20 Stycznia 2010 Opublikowano 20 Stycznia 2010 papierem 2k czy 2,5k raczej łatwo krzywdy lakierowni nie zrobisz... no i polerka fareclą bo tempo raczej nie da rady... co do acetonu to szukaj w sklepach kosmetycznych zmywacza do paznokci
Andrzej K Opublikowano 20 Stycznia 2010 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Tylko teraz już większość zmywaczy do paznokci jest "bezacetonowa" .
endriuu Opublikowano 20 Stycznia 2010 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Tylko teraz już większość zmywaczy do paznokci jest "bezacetonowa" . True niewiecie pod jaka nazwa to znajduje sie w niemczech Das Azeton
fethorus Opublikowano 20 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2010 noto zmywacz do paznokci jutro biore sie za prace zobaczymu co z tego bedzie napisze jakie beda efekty
endriuu Opublikowano 20 Stycznia 2010 Opublikowano 20 Stycznia 2010 noto zmywacz do paznokci jutro biore sie za prace zobaczymu co z tego bedzie napisze jakie beda efekty czytaj uwaznie. kolega wspomnial, ze wiekszosc zmywaczy jest "bezacetonowa" obecnie.
Inkognito Opublikowano 23 Stycznia 2010 Opublikowano 23 Stycznia 2010 Nitro i polerka jak nie to papier 2000 lub 2500 na mokro i polerka tyle ze trzeba uważać aby nie przetrzeć lakieru nitro nic nie zrobi chyba ze to świeżo malowany samochód PS. po ścieraniu papierem też polerka!!!
fethorus Opublikowano 10 Listopada 2010 Autor Opublikowano 10 Listopada 2010 tak dla innych w razie co ten klej tylko jak koledzy doradzili papier i jazda potem polerka sladu niema nic innego niedzialalo
Rekomendowane odpowiedzi