Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Nie chce zapalić

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem tu nowy więc proszę o wyrozumiałość. Samochód odpalał normalnie jednak tej nocy był zmuszony stać na zewnątrz rano kręce i nie zapala. Kontrolki zaczeły wariowac piszczy ,że brak płynu chamulcowego ,oraz oleju az tłumika leci czarny dym , wepchnołem go do garażu jednak dalej nie zapala kreci kreci kreci i zapalic nie chce. Mam z tym duży problem auto potrzebuje na jutro rano bo do pracy jakoś dojechać musze a nie widze żadnych oznak życia.

Opublikowano

hmmm.....może akumulator już padł (migające kontrolki) ale z drugiej strony jak piszesz ze caly czas go krecisz....heh

Stawiam na aku ;):cool1:

Opublikowano

zamarzł na 89% filtr a raczej to co w nim było, a tak to vaga i lukaj błędy i aku podładuj :good:

Opublikowano

ano filtr :) racja o tym ,,Góral" zapomniałem :D:hi:

Opublikowano

może paliwo też zamarzło, podgrzej silnik farelką

podładuj aku i spróbuj odpalić

Opublikowano
  • Autor

Co ja mam teraz zrobić jest godzina 21,55 rano do pracy a samochód nie odpala . Mechanika żadnego nie złapie nie mowiąc już o filtrze że gdzies go kupie :/:/:/:/ ??????????? Co do kolegi powyrzej mieszkam na osiedlu i zabardzo farelki nie moge odpalić.:(

Opublikowano

hmmm....ja dzisiaj ojcu fiacika reanimowałem....miał podobną sytuacje jak ty. Tyle że niechciałem mu akumulatora do konca wypierdzielic i podłączyłem kable. Po parunastu minutach odpalił.....

Opublikowano

kontrolka od podgrzewania świec żarowych zapala się po przekręceniu kluczyka w stacyjce w pozycję zapłon ?

Opublikowano
  • Autor

Tak zapala się po jakiś 5 sekundach gaśnie.

Opublikowano

ale ciekawe czy świece są sprawne

Opublikowano

czyli odpada usterka głównego przekaźnika zasilającego sterownik silnika, w tym przypadku nie pozostaje nic innego jak podpięcie Vaga bo możliwe, że poszedł czujnik G28, proponuję Ci jeszcze abyś sprawdził czy po przekręceniu kluczyka w pozycję ON jest podawane napięcie 12V jednym kabelkiem do elektrozaworu N109 na pompie wtryskowej - jeśli tak to tylko Vag wyjaśni sprawę bo nie sądzę by zamarzło Ci paliwo w filtrze - chodź nigdy nie wiemy co za ropę zatankujemy.

Opublikowano
  • Autor

Auto śmigało poprawnie do dzisiejszej nocy przy przymroskach nie palił z pierwszego ale zakrecił ze 3 4 razy i zawsze odpalał a dzis nic .[br]Dopisany: 24 Styczeń 2010, 22:09_________________________________________________za co jest odpowiedzialny czujnik g28?

Opublikowano

daje sygnał do sterownika silnika o położeniu wału korbowego silnika, bez sygnału z niego pracujący silnik natychmiast zgaśnie oraz nie uruchomimy silnika będącego w stanie spoczynku, czujnik G28 ma kluczowe znaczenie dla wielu parametrów pracy silnika.

Opublikowano
  • Autor

Poszedłem teraz do garażu spróbować odpalić . kreci kreci kreci po czym zaczyna migac kontrolka od oleju przestaje znowu krece krece krec i zaczyna migac kontrolka ze brak plynu hamulcowego . aku juz jest na wykonczeniu ale jeszcze kreci jednak zerno oznak . martwi mnie ten czarny dym z tłumika jaki sie wydostaje po tym kreceniu. A moze jednak akumulator jest za słaby kreci ale mało napięcia daje.

Opublikowano

a nie mieszka ktos koło ciebie kto ma vaga?? szybko ci podepnie i wiadomo coś już będzie

Opublikowano

żeby diesla odpalić aku musi mieć moc

Opublikowano
  • Autor

właśnie nie zabardzo mam :( jakieś 500 metrów od siebie mam nurauto ale tam swojego auta nie oddam . wole sam sprawe załatwić

Opublikowano

odkręć odwadniacz pod filtrem paliwa i sprawdż co leci ropa czy woda jeśli nic to musisz jakoś podgżać filtr jeśli poleje się ropa to spróbuj poluzować nakrętki na wtryskach klucz 17 i zakręć silnikiem zobacz czy pojawiło się paliwo najlepiej jak ktoś będzie kręcił a ty obserwuj jeśli nie pokaże się paliwo to spróbuj na krutko podpiąć zaworek paliwa na pompie weż kabelek jednym końcem przyłusz do plusa aku... a drugi na śrubkę zaworka tam gdzie jest podpięty kabelek z wiązki i słuchaj czy cyknie przy dotknięciu

Opublikowano

ja bym jeszcze mimo to spróbował go zreanimować chociaz raz kabelkami....przekonasz sie czy aku.... :hi:

Opublikowano

ja mieiąc temu miałem podobny problem, że nie chciał mi silnik odpalic po nocy w mrozie i dwa dni go grzałem w garażu i nic dalej nie palił. Okazało sie ze silnik sie zapowietrzył więc wlalem przez strzykawke do filtra od góry przez srobke ktora sie odpowietrza filtr troche ropy i autko odpalilo od strzała. Poponuje ci zrobic to samo.