Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Nie chce zapalić

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

tommi powiedz dokładnie jak mam to zrobic ktorą srubke zobrazuj to jakiś żebym czegos nie pomylił.

Opublikowano

a świeczki sprawdzałeś :mysli:

Opublikowano

nie wiem czy masz taki sam fitr jak u mnie w 1z ale pewnie jest podobnie, wiec po prawej stronie silnika (stojac od przodu auta) kolo plastikowej oslony silnika jest filtr paliwa. na gorze filtra jest taka sroba o ile pamietam 10 z miedziana podkladka wiec musisz ja odkrecic i zalac tam paliwo. dzisiaj moj brat tez nie mogl odpalic swojej bmw e46 320d przez mroz to wstawilismy ja do garazu i tez nie chciaa odpalic ale jak odkrecilismy filtr i odpowietrzylismy to prawie od strzała odpalila. napewno jesli postawisz auto w miare ciepłym pomieszczeniu i pozniej odpowietrzysz to musi odpalic.

Opublikowano
  • Autor

udało mi sie zapalić autko :):):) tommi jednak twoj sposob stał się nie zawodny dziękuje bardzo za pomoc wszystkim . Teraz mam takie pytanie dlaczego tak się własnie stało i co mam zrobić aby zapobiec takiej nieoczekiwanej sytuacji??pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi

Opublikowano

w filtrze jest odwadniacz, śrubka spustowa od dołu filtra, zbiera się tam parafina przy niskich temperaturach, ja jednak nigdy z tej śrubki nie korzystałem bo nie musiałem, żadnych uszlachetniaczy nie leję do paliwa, wiec albo paliwo jest OK albo mam szczęście, choć akumulator musiałem dziś zabrać do domu bo w środę wieczorem z pewnością by nie odpalił, aku jest dwuletni i świece mam zasilane i sprawne a mimo to po dwudniowej przerwie w eksploatacji samochodu miałem problem z uruchomieniem silnika - rozrusznik ledwie kręcił mimo, iż jest

sprawny - w lecie kręci ciepłym silnikiem jak ta lala i nie mam problemów z odpaleniem ciepłego silnika.

Opublikowano

jak gdzieś ci paliwo przymarznie na fitrze albo w filtrze wytraci sie parafina i zatyka przewdy to paliwo nie dochodzi do silnika (wtrysków) to jest taka sama sytuacja jakby ci brakowalo paliwa w zbiorniku i wtedy układ paliwowy sie zapowietrza.

Opublikowano

Miałem to samo wczoraj (-34stopnie nad ranem przy gruncie - brrrr), auto oczywiście pod chmurką, odpaliłem i po 30 sekundach samochód zgasł i nie chciał już odpalić, zaciągnąłem go do garażu, farelka na filtr paliwa, poluzowałem przewody na wtryskach (klucz 17), zakręciłem rozrusznikiem raz, drugi, ropa poszła, przewody dokręciłem i auto odpaliło od strzała. Tak to wyglądało w skrócie :D

Opublikowano

panowie ja miałem dzisiaj dziwna sytuacje , przez calutką noc miałem podpiety prostownik pod akumulator w samochodzie maska była lekko uchylona gdy chciałem około 24 przepalic silnik nie mogłem go odpalic na przymknietej masce gdy ją tylko podniosłem odpalił dosłownie w sekudzie a gdy znowu połorzyłem maske ale nie zamknołem znowu zaczoł sie dusic ,dodam ze przy całkowicie zamknietej masce odpala po 1s co wy na to :kox:

Opublikowano

nie wiem jak w Audi ale w Golfie Mk4 jest w masce czujnik jej otwarcia powiązany m.in z czujnikiem ciśnienia oleju, jeśli jej nie otworzysz i nie zamkniesz przy odpalonej kontrolce ciśnienia oleju to silnika za h... nie odpalisz.

Opublikowano

u mnie dzis rano -25 odpalił od strzału pochodził z 30 s. zgasł, zapalił od strzału pochodził z 1 min i znowu zasł, znowu zapalił od strzału i po około 2 min. zgasł pozniej odpalił i juz chodził, co to moze byc? wina paliwa?filtra?

Opublikowano

ja bym obstawiał....paliwo :gwizdanie:

Opublikowano

Najprawdopodobniej paliwo w filtrze troche marzlo i zrobila sie kasza.

Opublikowano

a podobno paliwo dobre verwa i dodatek castrol TDA

Opublikowano

dobre... :gwizdanie: To jest tak samo jakbym w obojetnie jakim sklepie sie spytał czy towar dobry....A sprzedawca co ci powie ...ależ tak oczywiście :cool1:

U nas to różnie bywa z tym paliwem....

Osobiście też leje Verve bo akurat w mojej miejscowosci to jedno z najlepszych a do shella czy bp mam za duzy kawalek....

Ale wg mnie nigdy niewiesz na co trafisz.....

Co możesz zrobić to jedynie zalać jakiegos dodatku :good:

P.S. Ja osobiście wlewam stanadyne http://stanadyne.com.pl/ i narazie no niemam odpukac problemu ;)

:hi: