Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 BFB] 1.8T po wizycie w MR MOTORS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Poniżej wykres po modyfikacjach w MR Motors na Mineralnej 26 w Warszawie.

grW0.jpg

Opublikowano

ładny wykresik, nie wiedziałem, że Witek robi też benzynki :mysli:

Opublikowano

200koni chyba nie bylo 1.8t po samym programie z taka moca :mysli:

niezle musi latac

Opublikowano

ladna seria byla :cool1:

Opublikowano

200koni chyba nie bylo 1.8t po samym programie z taka moca :mysli:

niezle musi latac

Były nawet u forumowiczow tylko cos wykresów nie wklejaja.

Swoja droga to auto Dzialsona zamknął bym w garage i czyscił, szkoda go uzywac jest jak nowe :wink4:

Opublikowano

Jak zawsze elegancko :)

Opublikowano

Gratuluję :good:. Moje B7 BFB też wkrótce zawita do MR Motors. Duże kolejki?.

Jest już na pokładzie nowe K04-15, DV od TT, wtryski od BEX-a. Auto tuż po przeglądzie ( wszystkie filtry, nowe świece NGK, olej Mobil 1). Jeszcze tylko TIP za kilka dni i Fmic na wiosnę. Liczę na 22x HP i 32x momentu. Nie przeliczę się ?

Nie wiecie może, czy w MR zamocują mi Tip-a?

I obiecuję, że zamieszczę wykres.

Opublikowano

Zamontuja :good:

Opublikowano

To jutro dzwonię. Przy okazji, stare turbo K03-29 i wtryski po 104000 km na sprzedaż. Info na priv. Wkrótce informacja we właściwym dziale.

Opublikowano

A ile Cię ten zabieg kosztował??

Opublikowano

Robiłem w autoryzowanej stacji Skoda Zalewscy. Materiały moje oprócz oleju do skrzyni biegów.

W sumie za: wymianę wszystkich filtrów, oleju, zaworu DV, świec, turbosprężarki, oleju w skrzyni biegów, wtryskiwaczy i likwidację wycieku płynu chłodzącego ( plama pod samochodem + obłoki pary z rury wydechowej - naprawili :>) zapłaciłem 1290,00 z fakturą Vat . Oczywiście kontrolka przeglądów skasowana, wpis w książce serwisowej i podbita gwarancja na turbosprężarkę. W prywatnym warsztacie bez autoryzacji chcieli ode mnie 900-1000,00 + ewentualnie Vat w przypadku faktury.

Opublikowano

godski czy aby nie zgibiłeś zera na końcu? :mysli: Ja za sam przegląd (filtry, olej, diagnostyka) w ASO zapłaciłem więcej.

Opublikowano

Nie zgubiłem. Dzwoniłem i wiem, że w Aso Audi sam przegląd po 104 000 km kosztuje od 1500 do 2500 z ich materiałami. A gdzie wymiana turbiny i inne rzeczy???. Myślę, że w Audi bym zapłacił za wszystko 3-4 tysiące.

Polecam zakup materiałów do przeglądu we własnym zakresie i przegląd w autoryzowanym serwisie Skody.

Najbardziej ucieszył mnie fakt likwidacji wycieku płynu chłodzącego i kłębów pary z rury wydechowej.

Przy okazji, filtr paliwa w Skodzie 180,00 zł - na rynku około 100,00 zł, filtr oleju 45,00 - na rynku około 25,00. A ciekawe ile w ASO Audi?

A litr płynu G12++ w Skodzie 25,00 zł.

Tomwi, przyznaj się ile zapłaciłeś i co ci wymienili? Po jakim przebiegu ten przegląd ?

Opublikowano

Rok temu robiłem przegląd na 60tkm: olej - 72 pln/litr :shocked:, filtry powietrza+kabinowy+oleju+paliwa - 300, podłączenie kompa - 100, przegląd ogólny 350 plus inne pierdoły typu wymontowanie zamontowanie... W sumie około 1400 zł. Bez świec bo nie mieli na stanie, a przecież wcześniej się umawiałem na przegląd :thumbdown:

Świece wymieniłem we własnym zakresie.

Ostatni przegląd zrobiłem poza ASO, które za wymianę oleju+filtr, podłączenie kompa i przegląd ogólny chciało nie mniej niż 1000 pln

Olej kupiłem w hurtowni za niecałe 180 i jeszcze zostało na dolewkę. :gwizdanie:

Opublikowano

Ciekawe :mysli:, czy w serwisie Audi jest różnica w cenie przeglądów między B7 1,8T a 2,0T?