Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

jak poznać 90 czy 110km w b5 1.9tdi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak można poznać jaki w aucie jest silnik, konkretnie chodzi mi o 1.9 tdi b5. (90 czy 110km)czy różnią się czymś od siebie??

Opublikowano

90 kucy literki TDi srebrne

110 kucy ost literka TDi czerwona

130 kucy dwie ost Di czerwone

ewentualnie nalepka w kole zapasowym

Opublikowano
  • Autor

na odudowie silnika zeż czy tylko na klapie??

Opublikowano

130 kucy dwie ost Di czerwone

Już był taki temat (http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=11641.0) - Audi nie stosuje oznaczenia z czerwonym DI, tylko VW - generalnie na klape można sobie wszystko przykleić. Sillnik rozpoznać najlepiej po pierwszych literach jego numeru, po wlepce we wnęce koła zapasowego lub w książce serwisowej. No ewentualnie dowód rejestracyjny.

Opublikowano

Jak można poznać jaki w aucie jest silnik, konkretnie chodzi mi o 1.9 tdi b5. (90 czy 110km)czy różnią się czymś od siebie??

najlepej po oznaczeniach (wlepka w bagazniku).

inny sposób: osprzet : np: turbulum itp/itd .....

Opublikowano

W silnikach 110 konnych turbina jest dużo niżej niż w wersji 90 konnej

Opublikowano

Wklej zdjęcie wlepki z wnęki na koło zapasowe i zdjęcie wlepki z książki serwisowej dla pewności, to wiele wyjaśni.

Opublikowano
  • Autor

Wklej zdjęcie wlepki z wnęki na koło zapasowe i zdjęcie wlepki z książki serwisowej dla pewności, to wiele wyjaśni.

Fotek nie ma bo przy kupnie nie chcę aby ktoś zorbił mnie w bambuko. A co jest napisan eprzy wersjach 90/110km we wnęce??

Opublikowano

Fotek nie ma bo przy kupnie nie chcę aby ktoś zorbił mnie w bambuko. A co jest napisan eprzy wersjach 90/110km we wnęce??

to myślisz że przy pomocy zdjęcia naklejki z wnęki koła zapasowego lub zdjęcia silnika ktoś " zrobi cię w bambuko" ??? Powodzenia przy zakupie :cheesy:

Opublikowano

Oznaczenia silników:

90KM - AHU, AHH, 1Z

110KM - AFN, AVG

115 KM - ATJ, AJM

W '95 były produkowane tylko 1Z, od '96 doszły AFN i AHU.

Opublikowano

we wklejce w bagażniku jest napisane 66KW lub 81KW

Opublikowano

Mam ważne pytanie. W kole zapasowym jest napisane że jest to 1.9 Di 55 Kw AFF. na klapie bagażnika jest 1.9 TDI i na silniku tez. Turbo przy silniku jest, Intercooler także wiec jak poznac czy to 75KM czy 110KM. Różnica w przyspieszeniu miedzy nimi pewnie jest spora ale ja nie nażekam. kupiłem go w przekonaniu iz jest to 110 KM. proszę o szybką odpowiedź

Opublikowano

składak ???? :evil:

Jak to możliwe że w bagażniku na naklejce jest co innego niż pod maską

w bagażniku Di a pod maską TDi umnie jest 1Z tu i tu :a4fan:[br]Dopisany: 08 Czerwiec 2007, 13:00 _________________________________________________

Mam ważne pytanie. W kole zapasowym jest napisane że jest to 1.9 Di 55 Kw AFF. na klapie bagażnika jest 1.9 TDI i na silniku tez. Turbo przy silniku jest, Intercooler także wiec jak poznac czy to 75KM czy 110KM. Różnica w przyspieszeniu miedzy nimi pewnie jest spora ale ja nie nażekam. kupiłem go w przekonaniu iz jest to 110 KM. proszę o szybką odpowiedź

sprawdź czy sie numer nadwozia zgadza w bagażniku i pod maską

Opublikowano

zrob foto, to bedzie wiadomo co za silnik.

Opublikowano

składak ???? :evil:

Jak to możliwe że w bagażniku na naklejce jest co innego niż pod maską

w bagażniku Di a pod maską TDi umnie jest 1Z tu i tu :a4fan:

zanim cos napiszesz to proponuje zaznac sie z tematem .... :wink:

DI tak naprawde to normalne TDI .... :wink:

Tom 92 .. skłaniam sie ze jednak pod maska twojej Audy drzemie tylko 75 kucy .... :rolleyes:

Opublikowano

Spanky nie wiemy jaki Tom 92 ma rocznik auta a tak na poważnie to chyba masz racje pewnie 75 kucyków będzie miało

Opublikowano

Spanky nie wiemy jaki Tom 92 ma rocznik auta a tak na poważnie to chyba spanky ma racje pewnie 75 kucyków będzie miało

poczekajmy na zdjecia .... :wink:

Opublikowano

Oto zdjęcie[br]Dopisany: 08 Czerwiec 2007, 13:34 _________________________________________________sorki źle dałem [br]Dopisany: 08 Czerwiec 2007, 13:35 _________________________________________________mam problem z umieszczeniem zdjęcia. czy ktoś może powiedziec jak to sie robi?? Pils

Opublikowano

Oto zdjęcie[br]Dopisany: 08 Czerwiec 2007, 13:34 _________________________________________________sorki źle dałem [br]Dopisany: 08 Czerwiec 2007, 13:35 _________________________________________________mam problem z umieszczeniem zdjęcia. czy ktoś może powiedziec jak to sie robi?? Pils

na koncu tej strony ... :wink:

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=11020.msg153433#new

I TAM PROSZE KONTYNUOWAC PROBLEMY ZE WSTAWIANIEM ZDJEC !

p.s poprzednie Wasze wypociny pokasowałem ... :wink:

Opublikowano

mam problem z umieszczeniem zdjęcia. czy ktoś może powiedziec jak to sie robi?? Pils

Podczas pisania postu klikasz na (patrz fotka poniżej)

aaawn6.th.jpg

Potem wybierasz zdjęcie, które chcesz umieścić na forum i klikasz przycisk HOST IT

Następnie ze strony, która sie otworzy kopiujesz adres zaznaczony na ponizszej fotce ;)

aaadw8.th.jpg

I wkleiasz ten adres na forum. Chyba jasno to opisałem :)