DaRo4422 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Witam Otóż mam spory problem ;( Prawdopodobnie padł stycznik od świec żarowych.... Objawy: Zaczęło się kilka dni temu... Auto zaczęło ciężko miecić, Jak włączam zapłon to niby wszystko w porządku, silnik zimny, niby ok 6s kontrolka od świec się nagrzewa ale gdy sprawdzałem miernikiem to w fajce od jednej ze świec nie ma prądu..... Jest -18 i ciężko go uruchomić....... Dzwoniłem do mojego mechanika i mówił żeby wziąć kawałek grubego kabla, 1 konc. do klemy + i druga do jednej z fajek od świec na ok 6s i kręcić. Zrobiłem jak radził i o dziwo silnik przy -18 zapala za przewaleniem komporesu...... Mechanik twierdzi że to najprędzej stycznik się zkopał, ale nie ma czasu na razie usunąć tej usterki..... Wie może ktoś z was koledzy gdzie ten stycznik się znajduje?? Pod kierownicą czy obok ecu?? a może jeszcze inną lokalizacje ma......... Pomocy
DaRo4422 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2010 A wie ktoś może który to dokładnie?
czaja77 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Opublikowano 29 Stycznia 2010 sorki masz model b6 a tam według ETKI jest w obudowie ecu
DaRo4422 Opublikowano 1 Lutego 2010 Autor Opublikowano 1 Lutego 2010 Dzięki kolego xD[br]Dopisany: 30 Styczeń 2010, 14:09_________________________________________________Awaria usunięta, okazało się że stycznik dobrze nie łączył io wystarczyło nim poruszać i wszystko gra
Rekomendowane odpowiedzi