DannyA4 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Cześć! Mam taką drobną zagwozdkę na którą nie znam odpowiedzi, a może ktoś z Was będzie wiedział. Otóż, jak się jeździ po ulicach i widzi inne Audi(ce), to niektóre egzemplarze mają z tyłu (najczęściej na klapie bagażnika) plakietki z modelem i pojemnością silnika (np. z lewej strony "A4", z prawej "1.9TDI"), a niektóre auta tego nie mają. No i tutaj się zastanawiam od czego to zależy?? Nie stać mnie na zakup samochodu z salonu, bo może tam można odmówić "znakowania" swojego samochodu. Jak to jest wg Waszej wiedzy?? Pozdrowienia, Danny
antonio Opublikowano 29 Stycznia 2010 Opublikowano 29 Stycznia 2010 zamawiając auto w salonie możesz to odmówić a w rynku wtórnym niektórzy odklejają bo ich nie chcą, niektóre auta mają "dzwona" i emblematy są odklejane do malowania etc
kamosor Opublikowano 29 Stycznia 2010 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Już dawno się nad tym zastanawiałem ale na przykładzie wypasionych BMW bo gdy gość zamawiał w salonie biedniutką 316 to może nie życzyć sobie tego napisu (a nuż ktoś pomyśli że pod machą ma 3 litry) , ale takie rozumowanie nie ma sensu gdy gość ma np.po wydechu na stronie. Więc chyba tak jak antonio pisze + łowcy emblematów.
OLO_GDA Opublikowano 29 Stycznia 2010 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Już dawno się nad tym zastanawiałem ale na przykładzie wypasionych BMW bo gdy gość zamawiał w salonie biedniutką 316 to może nie życzyć sobie tego napisu (a nuż ktoś pomyśli że pod machą ma 3 litry) , ale takie rozumowanie nie ma sensu gdy gość ma np.po wydechu na stronie. Więc chyba tak jak antonio pisze + łowcy emblematów. generalnie to bylo juz nie raz o tym na forum... jest tak jak mowi antonio, przy konfiguracji auta pytaja czy ma byc oznaczone czy nie, albo moze miec np tylko a4 tdi , bez pojemnosci, i chyba samo a4 tez mozna wziac. dla mnie to dziala dokladnie na odwrot niz kamosor pisze, ja nie mam oznaczen bo po kiego grzyba ludzie maja wiedziec co mam pod maska. a jak gdzies juz sie depnie to ludzie maja zagadke , co to bylo i dlaczego ;]
1991Kamil Opublikowano 31 Stycznia 2010 Opublikowano 31 Stycznia 2010 A czemu w niektórych oznaczenie silnika i modelu było u góry tak jak na 1 zdjęciu, a w innych niżej, obok lamp? Czy te niżej dotyczyły tylko samochodów po 1999 roku? [br]Dopisany: 31 Styczeń 2010, 18:05_________________________________________________Tu znalazłem jeszcze takiego, co ma całkiem niżej:
Pucek Opublikowano 31 Stycznia 2010 Opublikowano 31 Stycznia 2010 znaczek na "górze" klapy mają auta przed II liftem, a po środku klapy mają już te po II lifcie odnośnie zdjęcia numer trzy, to ktoś sobie za nisko je nakleił
antonio Opublikowano 31 Stycznia 2010 Opublikowano 31 Stycznia 2010 1 zdjęcie - przedlift 2 zdjęcie - polift 3 zdjęcie - ktoś spaprał robotę bo nawet 4 źle przykleił
Pawlo 2004 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Na moje 1 i 2 poprawnie a nr 3 to ktos sam przyklejał bo w tym miejscu oznaczeń nie było. Ja nie mam oznaczenia i po sprawdzeniu kodów wszystko sie zgadza ponieważ jest kod, ze auto wypuszczono bez oznaczenia. Mi to osobiście odpowiada
QRi Opublikowano 31 Stycznia 2010 Opublikowano 31 Stycznia 2010 a mi sie marzy takie 1.6 na tylnej klapie wiestuning dwa wydechy i 106 koni
Ambro Opublikowano 31 Stycznia 2010 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Swego czasu ktoś z forum nakleił 1.6 na swoje S4 B5
OLO_GDA Opublikowano 31 Stycznia 2010 Opublikowano 31 Stycznia 2010 kolega KALI tak ma ;] ja nie mam oznaczen, ale lezy mi na biurku znaczek 1,6 zdjety z jakiegos opla i tez mnie korcie zeby sobie przykleic
Ambro Opublikowano 31 Stycznia 2010 Opublikowano 31 Stycznia 2010 To jak się dziwić tym którzy mają pod maską 1.6 a nakleją S4 Też chcą aby inni kierowcy byli zadziwieni tylko, że w odwrotny sposób "265KM a nie jedzie" :decayed:
1991Kamil Opublikowano 31 Stycznia 2010 Opublikowano 31 Stycznia 2010 To właśnie głównie dzięki takim emblematom z Allegro w po Polsce jeździ więcej BMW M3, niż w ogóle wyprodukowano
Rekomendowane odpowiedzi