adik673 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Witam. Ciekawi mnie co ile km powinno się wymieniać olej w tej skrzyni, jaki bedzie najlepszy i ile go wejdzie.
kwiatko Opublikowano 15 Lutego 2010 Opublikowano 15 Lutego 2010 wątpię, żeby ktokolwiek wymieniał olej w skrzyni. Ale podłączam się do pytania. Witam. Ciekawi mnie co ile km powinno się wymieniać olej w skrzyni
iwadrian Opublikowano 15 Lutego 2010 Opublikowano 15 Lutego 2010 W manualu nie trzeba wymieniać, wystarczy uzupełnić w razie potrzeby.
kwiatko Opublikowano 15 Lutego 2010 Opublikowano 15 Lutego 2010 wklepałem w googl'a i iwadrian ma rację, wystarczy sprawdzić poziom jeżeli nie ma żadnych wycieków ze skrzyni to poziom powinien być OK. W razie konieczności dolania oleju to fachowcy polecają 75W/90 http://www.auto-swiat.pl/poradnik,Warsztat,Wymiana-oleju-w-skrzyni-biegow,21337,1.html
rav Opublikowano 16 Lutego 2010 Opublikowano 16 Lutego 2010 Witam Ja wymieniłem olej w skrzyni manualnej i w tylnym moście przy przebiegu około 190 tys. I po wyglądzie i gęstości starego oleju widać było, że wymiana płynów była dobrym pomysłem. w automacie co 60tkm W A4 2003 chyba nie było skrzyni automatycznych 6-cio biegowych ?? ________________ Pozdrawiam Rafał
OLO_GDA Opublikowano 16 Lutego 2010 Opublikowano 16 Lutego 2010 Multi w trybie recznym miala 6 biegow ...
login642 Opublikowano 16 Lutego 2010 Opublikowano 16 Lutego 2010 Witam Ja wymieniłem olej w skrzyni manualnej i w tylnym moście przy przebiegu około 190 tys. I po wyglądzie i gęstości starego oleju widać było, że wymiana płynów była dobrym pomysłem. w automacie co 60tkm W A4 2003 chyba nie było skrzyni automatycznych 6-cio biegowych ?? ________________ Pozdrawiam Rafał był 6 biegowy multitronik
kwiatko Opublikowano 18 Lutego 2010 Opublikowano 18 Lutego 2010 Witam Ja wymieniłem olej w skrzyni manualnej i w tylnym moście przy przebiegu około 190 tys. I po wyglądzie i gęstości starego oleju widać było, że wymiana płynów była dobrym pomysłem. w automacie co 60tkm W A4 2003 chyba nie było skrzyni automatycznych 6-cio biegowych ?? ________________ Pozdrawiam Rafał to ile oleju wchodzi do skrzyni? i jaki lałeś?
rikardo Opublikowano 18 Lutego 2010 Opublikowano 18 Lutego 2010 Panowie instrukcja jest pisana w Niemczech i zapis o cudownym nie wymienialnym oleju dot. pierwszego użytkownika, który ma dostać informacje, że auto jest tanie w eksploatacji. Olej ten z czasem też się starzeje tracąc swoje właściwości co niekorzystnie wpływa na łożyska znajdujące się w skrzyni . Jak się odkręci korek i sprawdzi poziom to kolor jego wskazuje, że jest Ok a tak naprawdę cały syf jest na dole skrzyni co widać dopiero po wymianie.
rikardo Opublikowano 18 Lutego 2010 Opublikowano 18 Lutego 2010 czyli zmieniać! Decyzja należy do ciebie .
AdamsDH Opublikowano 8 Marca 2010 Opublikowano 8 Marca 2010 Witam, Zastanawiam sie nad wymianą oleju W TIPie u siebie. Jednak po przeczytaniu kilku watkow o roznych usterkach po wymianie zastanawiam sie. Nie mam zadnych niepokojacych objawow, poza tym, ze na mrozie typu -10 czy -15 zanim sie olej rozgdzieje to TIP dziala mulowato. Ale to podobno norma raczej. Gdzie w warszawie lub okolicach polecacie wymienic olej i filtry?
Rekomendowane odpowiedzi