arturo_84 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Witam, odkąd kupiłem auto ciągle świeci mi się airbag. Podłączyłem pod VAG 311.2 i są takie błędy: 1) 00588 - Airbag Igniter: Driver Side (N95) 33-00 - Resistance too Low (Zapalnik poduszki powietrznej kierowcy - N95, Obwód uruchamiania poduszki powietrznej 1 - strona kierowcy - N95) 2) 01217 - Side Airbag Igniter: Driver Side (N199) 32-00 - Resistance too High Zapalnik bocznej poduszki powietrznej, strona kierowcy - N199 Gdy je kasuje to kontrolka gaśnie i za chwile znowu się zapala i są te same błędy. Ktoś wie co jest nie tak? Co trzeba zrobić żeby wszystko było jak należy?
mech15 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Opublikowano 30 Stycznia 2010 mam podobne błędy czasem, jak odsunę fotel na maksa, albo przysunę do kierownicy wtedy rzuca tą kostką pod fotelem i chyba coś się tam rozłącza, u mnie kostka jest roztelepana, ale jak ją poprawię-docisnę, to mogę wykasować błąd i już się nie pojawia oglądnij tą kostkę, może przeczyść styki
pablo_9 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Błąd pierwszy to może być taśma poduszki do wymiana może się już przetarła ale najpierw odłączyłbym poduszkę sprawdził i przeczyścił styki jak nie pomoże to wtedy trzeba brać się za taśmę. Drugi błąd to tak jak kolega wyżej sprawdź i przeczyść kostkę po fotelem kierowcy. Wszystko wykonuj na odłączonym aku...
zielony04 Opublikowano 6 Czerwca 2010 Opublikowano 6 Czerwca 2010 Witam mam ten sam błąd 01217 - Zapalnik bocznej poduszki powietrznej; strona kierowcy (N199) 32-00 - Za duża wartość rezystancji jak rozumiem z wcześniejszych wypowiedzi to chodzi o poduszkę w siedzeniu - czy tam może jest tylko czujnik ???? ha aj myślałem ze to przewody od ogrzewania siedziska :> :> :> :> :>
arturo_84 Opublikowano 16 Października 2010 Autor Opublikowano 16 Października 2010 Ja ten problem już rozwiązałem. Rozłączyłem kostki pod siedzeniem i popryskałem dosyć dobrze środkiem do czyszczenia styków. Usunełem błędy i do tej pory ich nie mam.[br]Dopisany: 07 Czerwiec 2010, 16:15_________________________________________________I długo się nie nacieszyłem znowu zapalił się AIRBAG i znowu błąd 01217 - poduszka w siedzeniu. Więc jeszcze raz rozpiełem kostki, popryskałem i błąd się usunął ale nie na długo. Po przejechaniu jakieś 30 km znowu kontrolka się zapaliła. Tym razem żadne pryskanie nie pomogło, nie mogę skasować błędu. Ktoś ma jakieś pomysły, gdzie tkwi problem?
pablo_9 Opublikowano 16 Października 2010 Opublikowano 16 Października 2010 może kostka się wyrobiła ? posprawdzaj dobrze kostkę ostateczność to lutowanie przewodów
arturo_84 Opublikowano 5 Listopada 2010 Autor Opublikowano 5 Listopada 2010 Rozumiem że chodzi o tą żółtą kostkę bo jest jeszcze czerwona. Obcięłem kable z tej żółtej i połączyłem kable ze sobą żeby sprawdzić i nic, dalej wyrzuca 01217
marec-ki Opublikowano 5 Listopada 2010 Opublikowano 5 Listopada 2010 Wszystko wykonuj na odłączonym aku... A nie wystarczy że będzie tylko zapłon wyłączony ? w weekend biorę się za mój problem z AIR BAGiem.
Rekomendowane odpowiedzi