Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 AFN] Sprężyny do 1.9tdi avant

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

kupilem dzis bardzo okazyjnie sprezyny do audi a4. mam pytanko, te sprezyny sa wedlug specyfikacji na przod do 975kg,a model twardszy jest do 1070kg. mam avanta,1.9tdi. jezdze sam, ewentualnie z dziewczyna. czy przod bardzo pojdzie mi na glebe? sprezyny sa -30/-30 . pozdrawiam! zapomnialem dodac, felunek 17 cali. opony 225/45/r17.[br]Dopisany: 31 Styczeń 2010, 14:09_________________________________________________Panowie, pomozecie cos? bo szkoda mojej roboty, jak zaloze sprezyny i zamiast 3cm bedzie 6cm na glebie..

Opublikowano

to zależy od stanu amortyzatora w jakiej kondycji jest sama sprężyna

myślę że spokojnie usiądzie -40mm

Opublikowano

no u Ciebie felunek...też zrobi swoje....

Ja u siebie mam po -35 ale fele 15...i jak dla mnie wystarczajaco :) Na wakacje przecież też chce załadować sie troszke a nie trzeć d*p...o asfalt :D

Opublikowano

amorow nie planuje zmieniac, dopiero jak zabije standardowe to wymienie na jakies gazówki. cholera troche sie boje zmieniac. ale trudno jak bedzie lipa to sprzedam na forum nowki sztuki za nie duza kase.

to jest link do tych sprezyn. kupilem je za 85zl :) nowki sztuki w pudelku zapakowane z instrukcja. http://autoracing.pl/p/309/3707/zestaw_spr%C4%99%C5%BCyn_ap_sportfahrwerke_audi_a4_(b5)_nap%C4%99d_przedni_sedan_avant_4_cyl._66-142_kw_bez_tdi_11;94--audi-ap-spr%C4%99%C5%BCyny-zawieszenia_.html

Opublikowano

naciski 975kg jest do 4-cyl a 1070kg do 6-cyl (przód) - niezaleznie avant czy sedan, podział wg silnika jak i nadwozia jest na spręzynach tylnych (większy dop. nacisk)