CZERWONAniunia Opublikowano 9 Lutego 2010 Opublikowano 9 Lutego 2010 Witam panowie od jakiegos czasu podczas jazdy slysze gluche stukanie w kabine. Czasem puknie cos przy odpalaniu ale najczesciej dzieje sie to podczas jazdy po nierównoscich.Sa to krótkotrwale gluche pukniecia bardzo dziwne to okreslenia <jakby plastik o plastik> Dzwiek ten z poczatku myslalem ze dochodzi z zza radia,bylem prawie pewien ze to plastikowa skrzyneczka od zestawu glosnomówiacego puka o obudowe od tylu radia co by sie zreszta zgadzalo poniewaz owe stuki slychac tylko przy wiekszych drganiach w samochodzie.Ale dzis wyjalem radio wszysto sprawdzilem i to niestety nie to. Dzwiek dochodzi jakby z pod galki skrzyni biegów albo z okolic ciezko sprecyzowac. Mam nadzieje ze ktos mial podobny problem bo za cholerki nie wiem co to i nie moge znalezc jednoznacznej odpowiedzi na forum. Pukanie juz mnie doprowadza do szalu nie jest one czeste mozna z tym zyc ale bardzo drazni. Mozliwe ze cos sie moglo poluzowac w okolicach drazka zmiany biegów??Czasami wydaje mi sie ze poprostu cos tam wpadlo i sie kula obijajac sie co chwile....Zaznaczam ze jest to napewno dochodzacy ze srodka nie z zewnatrz...moglo to by byc cos zwiazane z poduszka skrzyni biegów albo silnika??? POMOCY !!![br]Dopisany: 01 Luty 2010, 19:57_________________________________________________Naprawde nikt nie ma pojecia co to moze byc....czy to pukanie moze powodowac jakies czesci klimatyzacji?? co innego moze halasowac w okolicach deski rozdzielczej??
Wąski Opublikowano 9 Lutego 2010 Opublikowano 9 Lutego 2010 a nie klapa od klimatyzacji ? poduszka pod skrzynią ? ciężko tak napisać bo może być tego dużo
CZERWONAniunia Opublikowano 9 Lutego 2010 Autor Opublikowano 9 Lutego 2010 klapa od klimatyzacji??? mozesz napisac gdzie sie znajduje??? jak to sprawdzic??? poduszka pod skrzyna jak mozna sprawdzic jej zuzycie?? wielkie dzieki z gory za pomoc [br]Dopisany: 09 Luty 2010, 22:03_________________________________________________pukanie akumulatora o komore odpada...aku siedzi sztywno......pukanie zza radia sprawdzone odpada!! sprawdzam dalej......
CZERWONAniunia Opublikowano 9 Lutego 2010 Autor Opublikowano 9 Lutego 2010 klapa pod deską nie mam waga:( ale robilem logi jakies 2 miesiace w domu juz wtedy cos zaczynalo pukac i nic nie wykazalo oprocz poduszki elektrycznej pod silnikiem......wiem ze to moze byc przyczyna ale dzwiek dochodzi z okolic deski rozdzielczej z wywietrzników??? moze ktos w okolicach londynu ma chwilke to bym wpadl zrobil logi jeszcze raz ...
Tomeks Opublikowano 9 Lutego 2010 Opublikowano 9 Lutego 2010 ale masz za***isty avatar ...żeby nie było OT,to może klapy w wywietrznikach ci sie kończą
CZERWONAniunia Opublikowano 9 Lutego 2010 Autor Opublikowano 9 Lutego 2010 Avatar ale masz za***isty avatar ...żeby nie było OT,to może klapy w wywietrznikach ci sie kończą avatar tez mi się podoba... Jak sprawdzić te klapy ja do nich dojść zdemontowac schowek??
Wąski Opublikowano 10 Lutego 2010 Opublikowano 10 Lutego 2010 oj na pewno to coś da.więcej będzie słychać
CZERWONAniunia Opublikowano 12 Lutego 2010 Autor Opublikowano 12 Lutego 2010 jednak to niekoniecznie musi byc w srodku dzis jezdzilem troszke i dzwiek ten jest slyszany na zewnatrz. Probowalem gwaltownie ruszac z otwartymi dzwiami no to stukanie dochodzic moze od spodu i przenosi sie do srodka,,,,okolice konsoli centralnej,,,,,,Zaznacze ze puka na dziurach i przy gwaltownym puszczeniu sprzegla.....
OKO Opublikowano 13 Lutego 2010 Opublikowano 13 Lutego 2010 Kolego jak wyszła ci poducha pod silnikiem to ona może być przyczyną. a przy odpalaniu i gaszeniu też słyszysz te stuki?? klapa od nawiewu jest nad schowkiem przed siedzeniem pasażera, ona stuka ale napewno nie metalicznie pozdr
CZERWONAniunia Opublikowano 13 Lutego 2010 Autor Opublikowano 13 Lutego 2010 dzieki za podpowiedzi....na 80% poduszka pod silnikiem...przy odpalaniu tez czasem zapuka ;([br]Dopisany: 13 Luty 2010, 16:17_________________________________________________trza do audi podjechac zapytac sie ile wymiana....pewnie 2x tyle co w polandi....
sajmon8526 Opublikowano 13 Lutego 2010 Opublikowano 13 Lutego 2010 a jak spradziełeś ze poduszka? i która wiesz też?
CZERWONAniunia Opublikowano 14 Marca 2010 Autor Opublikowano 14 Marca 2010 vagiem sprawdzilem poduszka lewa elektryczna ale sprawdze jeszcze pozostale....bo tylko ta jest z czujnikem.....mam nadzieje ze to jest to[br]Dopisany: 13 Luty 2010, 17:27_________________________________________________problem razwiazany wymiana poduszki pod skrzyna biegów i ramienia pomoglo :> ciasza w samochodzie w koncu
Rekomendowane odpowiedzi