Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5]Stukanie z lewej strony, z przodu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich!!!! :hi:

Mam taki mały problem i zapytanie do fascynatów audi.Dziś podczaj jazdy na dziurach zauważyłem ze cos mi stuka z przodu po stronie kierowcy.A dodam ze zawiecha jest nowa z przodu i nigdzie nie ma zadnego luzu.Autko mam od grudnia ale dużo nie jeżdze.Ale jak byłem na kanale to zauwałyłem luz na półosi przy skrzyni.Pewnie przegób jest walniety.Jak ruszam do góry i w dól to stuka i jest luz.Jak myslicie czy podczas jazdy to co słysze to moze być właśnie półos?

Opublikowano

Pewnie przegób jest walniety.Jak ruszam do góry i w dól to stuka i jest luz.

no to sobie sam odpowiedziałeś,

skoro cos się rusza i stuka, a nie powinno to masz odpowiedz

Opublikowano

heh no w sumie tak ale aż dziwne zeby przegub wewnetrzny dawał taki stukot podczas jazdy na dziurach.Wymienie i zobaczymy jak bedzie.A duzo jest rozbierania?znaczy musze zwalać sworznie wahaczy?bo w audi jeszcze nie robiłem...

Opublikowano

kolego półoś wyciągniesz bez problemu łatwiej jest wyjąć lewą... niż prawa odkręcasz srube przy kole... potem przy skrzyni na półosi śróbki i masz już ją całą :) mi też stuka coś właśnie tak jak u ciebie wiec myślę że mam to samo muszę wjechać na kanał i sprawdzić półosie i przegłuby :hi:

Opublikowano

oj przegub potrafi mocno walić

Opublikowano

heheh to fajnie ze sie rozumiemy:)piekne rozwiązanie ze nie trzeba nic zwalac tylko sróby odkrecic i jest wszystko do wyjecia.Heh.No to bede musiał wymienić ale ze takie odgłosy wydaje to w szoku jestem panowie:) lewa strona właśnie stuka i wewnetrzny przegób jak ruszam góra dól to stukot jak cholera:)pozdrawiam i dzieki :hi:

Opublikowano

daj znać czy to aby na pewno to było :cool1: