karolasterka Opublikowano 6 Lutego 2010 Autor Opublikowano 6 Lutego 2010 więc tak, podlączyłem sie według schematu 4. Znalazłem = i - na krańcówkach ale jest tak ze po zazrbrojniu alarmu kierunki mrugają przez 15-30 sekund ( chyba dopóki światełko wnętrza nie zgaśnie). Przy zamykaniu i otwieraniu słychać ze pompka pracuje ale drzwi się nie ryglują ( zamykają). po zamknięciu dzrwi poprzez przekręcenie drzwi się zamykają le gdy chce je otworzyć z pilota słychać jak pomka pracuje ale nic pozatym - dalej zamknięte jest. mi sie wydaje ze wszystko w dobrze podłączyłem... to ja już nie wiem
grippen Opublikowano 6 Lutego 2010 Opublikowano 6 Lutego 2010 zrobiłeś mostek tak jak na 4 schemacie ? musi być przeciołeś ten kabekl tak jak ci mówiłem [br]Dopisany: 06 Luty 2010, 14:13_________________________________________________musisz ustawić zworke w centralce bo musi być impuls 3,5s i będzie chodzić
karolasterka Opublikowano 6 Lutego 2010 Autor Opublikowano 6 Lutego 2010 tak moztsek zrobiony, kabel przecięty i podłączone wszysko tak jak mi pisałeś
grippen Opublikowano 6 Lutego 2010 Opublikowano 6 Lutego 2010 tak moztsek zrobiony, kabel przecięty i podłączone wszysko tak jak mi pisałeś to ustaw tą zworkę na większy czas i będzie chodzić na 100% [br]Dopisany: 06 Luty 2010, 14:16_________________________________________________2 rysunek zworka J3 zeknij ma mieć 3,5 s
karolasterka Opublikowano 6 Lutego 2010 Autor Opublikowano 6 Lutego 2010 to też sprawdzałem, a czemu te kierunki mrygają tak długo?
grippen Opublikowano 6 Lutego 2010 Opublikowano 6 Lutego 2010 chwilową odłącz z tych krańcówek i spróbuj wtedy uruchomić a spróbuj dłużej przytrzymać przycisk na pilocie jaka będzie reakcja weś pstryknij fotkę gdzie się wpiołeś i pokaż te kabelki jak połączyłeś przy centralce
karolasterka Opublikowano 6 Lutego 2010 Autor Opublikowano 6 Lutego 2010 nie mam obecnie kabelka do aparatu więc nie zrzuce zdjęć na kompa, moze spróbuje podpiąć sei wedłg 1wszego schematu zobaczymy co będzie
grippen Opublikowano 6 Lutego 2010 Opublikowano 6 Lutego 2010 ja obstawiam 4 bo ja tak podpinałem u siebie i śmiga weż przytrzymaj dłużej przycisk na pilocie i zobacz co będzie siędziało tak z 4 sekundy podłącz najpierw tylko centralny zamek wpiołeś się w te kostki koło lewej nogi ba ja tam wpinałem
grippen Opublikowano 6 Lutego 2010 Opublikowano 6 Lutego 2010 a na pewno dobry kabel przeciołeś ? zrób tak weź odłącz centralkę i te kabelki co przeciołeś nie podłączaj ich niech sobie wiszą i spróbój zamknąć z kluczyka jak ci zamknie wszystkie drzwi tzn że nie ten kabelek przeciołęś jeżeli zamknie tylko kierowcy to dobry przeciołęś
karolasterka Opublikowano 6 Lutego 2010 Autor Opublikowano 6 Lutego 2010 zamieniłem kabel biały z pomarańczowo/czarnym i działa zamyka i otwiera ale zamyka przyciskiem od otwierania a otwiera tym od zamykania, gdy samochód jest otwarty to mruga dioda od alarmu a gdy zmaknięty nie mruga. gdy zamienie znów kabel biały z pomarańczowo/czarnym to zamek nie reaguje dioda mruga prawidłowo
Góral.tz Opublikowano 6 Lutego 2010 Opublikowano 6 Lutego 2010 kolego centralny trzeba było sobie według schematu nr 1 zrobić :hi:
grippen Opublikowano 6 Lutego 2010 Opublikowano 6 Lutego 2010 ja mówię że 4 ja tak mam podłączony i chodzi
Góral.tz Opublikowano 7 Lutego 2010 Opublikowano 7 Lutego 2010 słuchaj no nie wiem dlaczego ktoś Ci kazał schemat 4 wykorzystać bo jedyny słuszny to schemat 1 i tam wtedy biało/czarny spiął byś z zielono/czarnym wpiął byś się w kostkę koło nóg kierowcy i byś byl szczęśliwym posiadaczem funkcji komfort. i w elektronice musisz pamiętać o biegunowości +/- bo łatwo coś z dymem puścić
karolasterka Opublikowano 8 Lutego 2010 Autor Opublikowano 8 Lutego 2010 no ale nic z dymem nie poszło tylko alarm sie załaczył i tak do tej pory nie mogę go wyłączyć
grippen Opublikowano 8 Lutego 2010 Opublikowano 8 Lutego 2010 słuchaj no nie wiem dlaczego ktoś Ci kazał schemat 4 wykorzystać bo jedyny słuszny to schemat 1 i tam wtedy biało/czarny spiął byś z zielono/czarnym wpiął byś się w kostkę koło nóg kierowcy i byś byl szczęśliwym posiadaczem funkcji komfort. i w elektronice musisz pamiętać o biegunowości +/- bo łatwo coś z dymem puścić ja mu kazałem 4 bo uważam że taki powinien być montowałem kilkanaście sterowników zamków do różnych modeli samochodów i w tym audi i nikt nie narzekał że mu nie chodzi mam u siebie podłączone tak jak na schemacie 4 i chodzi bez problemu ten sam rocznik auta
Góral.tz Opublikowano 9 Lutego 2010 Opublikowano 9 Lutego 2010 słuchaj no nie wiem dlaczego ktoś Ci kazał schemat 4 wykorzystać bo jedyny słuszny to schemat 1 i tam wtedy biało/czarny spiął byś z zielono/czarnym wpiął byś się w kostkę koło nóg kierowcy i byś byl szczęśliwym posiadaczem funkcji komfort. i w elektronice musisz pamiętać o biegunowości +/- bo łatwo coś z dymem puścić ja mu kazałem 4 bo uważam że taki powinien być montowałem kilkanaście sterowników zamków do różnych modeli samochodów i w tym audi i nikt nie narzekał że mu nie chodzi mam u siebie podłączone tak jak na schemacie 4 i chodzi bez problemu ten sam rocznik auta no i ok ja polecam schemat 1 kolega wybrał i zadziałał :wink4:
Rekomendowane odpowiedzi