moro99 Opublikowano 2 Lutego 2010 Opublikowano 2 Lutego 2010 Witam Krzyniek wczoraj walczyl z slupkiem u mnie a aucie i wynikl problem lub wyzwanie jak kto woli... Podlaczylismy sie do czukjnika cisnnienia ori w aucie i zegar racuje tak przy jezdzie z gazem zegar pokazuje 0barow po wrzuceniu na luz (obr musza spasc ponizej 1 tys) czujnika dziala jak predkosciomierz w ursusie przymax predkosci. Lata w lewo i prawo tak o 3 wartosci jakdodamy gazu wraca spowrotem na 0 Moje pytanie brzmi Zapewne czujnik w aucie jest 0/1 czyli pokazuje ze albo jest cisnienie albo go nie ma - dobrze mysle? W takim wypadku musze zalorzyc czujnik od zestawu jak nie to gdzie jest error ?
franio Opublikowano 2 Lutego 2010 Opublikowano 2 Lutego 2010 Krzyniu to Ty mu zegarki montujesz, On mojego bolida..."czerwone majtki" nazywa!!! :> :> :>
moro99 Opublikowano 2 Lutego 2010 Autor Opublikowano 2 Lutego 2010 oj zapadlo w pamieci jak widze but still i do not have an answer
Patrikos28 Opublikowano 9 Lutego 2010 Opublikowano 9 Lutego 2010 Witam Krzyniek wczoraj walczyl z slupkiem u mnie a aucie i wynikl problem lub wyzwanie jak kto woli... Podlaczylismy sie do czukjnika cisnnienia ori w aucie i zegar racuje tak przy jezdzie z gazem zegar pokazuje 0barow po wrzuceniu na luz (obr musza spasc ponizej 1 tys) czujnika dziala jak predkosciomierz w ursusie przymax predkosci. Lata w lewo i prawo tak o 3 wartosci jakdodamy gazu wraca spowrotem na 0 Moje pytanie brzmi Zapewne czujnik w aucie jest 0/1 czyli pokazuje ze albo jest cisnienie albo go nie ma - dobrze mysle? W takim wypadku musze zalorzyc czujnik od zestawu jak nie to gdzie jest error ? Musisz założyć czujnik dołączony do zestawu , a żeby to zrobić musisz kupić taką przejściówkę pod filtr oleju która ma wyjścia na czujniki oleju . Wtedy będziesz mógł założyć sobie czujnik ciśnienia i temp. ten ori tak jak się domyślasz jest czujnikiem poziomu, a bardziej czujnikiem jego zbyt małego poziomu .
HarryH Opublikowano 9 Lutego 2010 Opublikowano 9 Lutego 2010 ja u siebie zamontowałem tak jak w tym wątku: http://www.a4-klub.pl/smf/turbo_chiptuning_i_tuning_mechaniczny/all_montaz_wskaznika_oil_pressure_test-t60191.0.html
Rekomendowane odpowiedzi