Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] 16" vs. 17"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jeszczze jedno pytanie czy 17 z guma 215/50 nie bedzie nigdzie obcierac (przy skrecie) ?

nie będzie

Opublikowano

przy 17tkach 225/45 albo 225/50

a 235/45 moze byc? a 205/50 moze byc?

Opublikowano

17` siedzi idealnie i opona 225/45 to standard i jest najtańsza chyba z niskoprofilowych 17 :cool1: Ale żeby wypełnić nadkole w B5 to trzeba coś większego :gwizdanie:

Opublikowano

17' :) bo bo sa ladne i ori :decayed:

Opublikowano
  • Autor

17` siedzi idealnie i opona 225/45 to standard i jest najtańsza chyba z niskoprofilowych 17 :cool1: Ale żeby wypełnić nadkole w B5 to trzeba coś większego :gwizdanie:

ale ja nie chce nic wypelniac :gwizdanie: po prostu trafilem na takie felgi z guma uniroyal rainsport 215/50 i zastanawiam sie czy 17 z taka guma nie beda mi obcieraly o nadkole lub blotnik przy skrecie....

Opublikowano

ale ja nie chce nic wypelniac :gwizdanie: po prostu trafilem na takie felgi z guma uniroyal rainsport 215/50 i zastanawiam sie czy 17 z taka guma nie beda mi obcieraly o nadkole lub blotnik przy skrecie....

nie, nie będą obcierały, możesz wsadzać [br]Dopisany: 07 Luty 2010, 17:11_________________________________________________dodatkowo te felgi o których piszesz mają ET43 również w normie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

a mam jeszcze jedno pytanko - czy te felgi ze zdjecia (te z duzym dekielkiem - ori s-line) wystepuja w rozmiarze 16" ??

Opublikowano

a mam jeszcze jedno pytanko - czy te felgi ze zdjecia (te z duzym dekielkiem - ori s-line) wystepuja w rozmiarze 16" ??

Niestety nie występują. Są ale w większych rozmiarach :gwizdanie:
Opublikowano

zaklada sie opone najblizsza srednicy oryginalnej, takie 235/45 to juz kartofel i co z tego ze bardziej wypelnia nadkole jak optycznie zmniejsza felge a do tego przeklamania licznika dochodza

Opublikowano

16stki sobie zostaw na zimowki, a ładuje te 17stki bo sa ładne :)

Opublikowano

takie 235/45 to juz kartofel i co z tego ze bardziej wypelnia nadkole jak optycznie zmniejsza felge a do tego przeklamania licznika dochodza

ja jeżdże na takich i nic nie przekłamuje (wg GPS)

Opublikowano

a czy ktoś się orientuje czy do B7 wejdzie 225/50/17 ?

Opublikowano

jasne :wink4:

Opublikowano

ale kolego bish - kopt jeździłeś na takich czy tylko słyszałeś że się zmieści

bo ja przeleciałem całe forum wzdłuż i wszerz i nikt nie daje jasnych odpowiedzi i nikt nie wie

Opublikowano

jest u nas na śląskich pare B7 i jeżdżą chłopaki na takich, ja jeżdże na 235/45/17 a jest to prawie to samo - różnica kilka milimetrów

Opublikowano

nowy2a.jpg

tutaj masz porównanie 225/45 i 225/50, moim zdaniem taka różnica to nie różnica, wejdą bez problemu :wink4:

Opublikowano

no a jednak różnica nie małą 2,5 cm to nie mało ale chyba przekonaliście mnie panowie że się zmieści

Opublikowano

ale kolego bish - kopt jeździłeś na takich czy tylko słyszałeś że się zmieści

bo ja przeleciałem całe forum wzdłuż i wszerz i nikt nie daje jasnych odpowiedzi i nikt nie wie

no to ja ci dam jasna odpowiedz - wejda bez problemu

Opublikowano

Popieram, będzie ok :)