loloA4 Opublikowano 2 Lutego 2010 Opublikowano 2 Lutego 2010 witajcie a czy mozna zamontowac gaz z padnieta turbawka? chcialem zakladac gaz BRC a z naprawa turba musze sie wstrzymac.czy da rade to zestroic wszystko? .powiem wam ze auto nie ma wiekszego spalania,turbo walniete mocy mniej a 10 wciagnie gdzies
Lukas Opublikowano 3 Lutego 2010 Opublikowano 3 Lutego 2010 Założyć da rade tylko czy warto ? Pierwsze ogarnij auto żeby było sprawne a dopiero później zakładaj gaz po co masz się denerwować, że założyłeś gaz i ciągle coś nie tak.
Buba Opublikowano 3 Lutego 2010 Opublikowano 3 Lutego 2010 masz kase na gaz to najpierw napraw turbo. pozniej jak cos sie rozleci to nie bedziesz wiedzial czy to wina turbiny czy gazu i staniesz sie kolejna osoba ktora cale zlo zrzuci na LPG
loloA4 Opublikowano 3 Lutego 2010 Autor Opublikowano 3 Lutego 2010 nie ja gaz popieram,i nie jestem za tym ze szkodzi i nie wiadomoc co robi z autem,mialem juz kilka aut na lpg wiec chwale.a co do turbo to naprawde nie moge teraz ciecia budzetowe mam i z kupeczki odlozonej na lpg nie wezme;p turbo jest odlaczone wiec nie rozsypie sie
zbyszek512 Opublikowano 3 Lutego 2010 Opublikowano 3 Lutego 2010 Gazownik na pewno zapyta Cię czy auto jest sprawne, (w moim przypadku tak było) nawet jeździł przed założeniem instalki . Zależy od warsztatu i ich podejścia do tematu, podjedź i się zapytaj co na to gaziarze
sylwiasty Opublikowano 9 Lutego 2010 Opublikowano 9 Lutego 2010 ... turbo jest odlaczone wiec nie rozsypie sie Witam! Co masz na myśli mówiąc, że turbo odłączone jest? Leży na półce w garażu czy jak? Te silniki nawet jak są sprawne w 100% to przy niskobudżetowej instalacji LPG nie jeżdżą tak jak powinny a co dopiero zagazować niesprawny silnik. Nowej turbiny nie musisz kupować - zregeneruj swoją, koszt to okolice 800-1000 PLN w zależności co walnęło. Brakującą kwotę do instalacji rozłóż sobie na raty albo poczekaj 2 miechy, odłóż po 400 PLN z wypłaty i będziesz miał sprawny samochód i satysfakcję. Swoją drogą to szanujący się zakład montażu LPG nie podejmie się roboty na niesprawnym aucie. Jeśli ktoś się zgodzi na montaż to tylko dla kasy a potem i tak Cie oleje i zostaniesz z przysłowiową "ręką w nocniku".
sołtys85 Opublikowano 9 Lutego 2010 Opublikowano 9 Lutego 2010 Ja bym zregenerował turbawkę a gaz lub częśc kosztów instalalacji rozłożył na raty. Po co masz sie męczyć z niesprawnym autem jak mozesz zregenerować graty mieć wszystko w porządku załozyć gaz i zacząc oszczedzać. NIe ma co sie zastanawiac bo jak szybko założysz to co narośnie Ci odsetek to zaoszczedzisz na jeździe na LPG a i tak pewnie będziesz od przodu.
Rekomendowane odpowiedzi