JUZIU Opublikowano 5 Lutego 2010 Opublikowano 5 Lutego 2010 Witam klubowiczów Mam problem ze swoim audi otóż podczes duzych mrozów tzn. -20 i wiecej podczas redukowania biegu i hamowania silnikiem dochodziły dziwne churgoty z silnika tak jakby ze skrzyni ale podczas normalnej jazdy, przyspieszania i wogule to wszyskto jest ok. po wjechaniu na kanał zauważyle wyciek oleju miedzy skrzynia a silnikiem ale olej w skrzyni jest i z silnika tez jakos nie ubyla, teraz jak zrobilo sie ciepło problem narazie zniknoł i nie wiem nawet co to byl lub moglo byc zeby jakos wytłumaczyc to mechanikowi i jechac z jakas wiedza co to moze byc bo jak pojade taki niepoinformowany to mi pól samochodu wymieni a wyciagnie hajsy
gregory Opublikowano 6 Lutego 2010 Opublikowano 6 Lutego 2010 Jeśli olej faktycznie cieknie na składaniu silnika ze skrzynią biegów to uszczelniacz wału może przepuszczać. Ile samochód ma przejechane? Poza tym to trudno cokolwiek wywnioskować po tym jak to opisałeś. Odgłosy zazwyczaj są trudne do przekazania pisemnie.
JUZIU Opublikowano 6 Lutego 2010 Autor Opublikowano 6 Lutego 2010 Dzięki kolego gregory za zainteresowanie, właśnie wruciłem od mechanika i wymienił uszczelniacz wału i wyminił olej w skrzyni który był bardzo gesty i jakies skrzepy byly w nim i jak narazie suchutko jest i ciszej autko chodzi wiec chyba jest oki teraz PS. kolega gregory dobrze trafił
Rekomendowane odpowiedzi