Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Przy większych prędkościach silnik wyje -co to może być?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

i wszystko jasne dzięki koledzy.Jeszcze tylko jutro VAGa odwiedzę.

Opublikowano

Mój rekord dotychczas to 200km/h, powiem tak często latam do Berlina ze Szczecina wiec mogę audi przegonić po autostradzie. W moim przypadku powyżej 120km/h słyszę szum od uszczelki od szyby kierowcy (pewnie już stara i czas na wymianę) natomiast sam silnik na 5 biegu i przy powiedzmy 140-150 km/h owszem wyje. Nie jest to takie wycie, ze trzeba się obawiać ale fakt wydaje się jak by mu się przydał 6 bieg :) Sądzę, że ADRy tak po prostu maja i nic się na to nie poradzi. Chyba, że w Twoim przypadku wycie z pod maski to faktycznie nie jest takie jak być powinno. Reasumując, jak jadę szybko to silnik jest głośny.

Opublikowano

to jest panowie urok naszych ADR-ów na początku też nie mogłem się przyzwyczaić,ale teraz radio na maxa i heya :evil:

Opublikowano

Witam :hi:

Sprzęgło samo jako takie raczej nie wyje. To, że bierze przy samej górze jest oznaką, że nadchodzi jego koniec. A jak jedziesz na V biegu i dodasz gazu do oporu to może to sprzęgło się już ślizga? B5 jest ogólnie głośnym autem, B4 było o niebo cichsze.

Opublikowano

Ja swoim ponad rok temu jechałem 220 km/h. Już przy 150-160 km/h słychać odgłosy silnika...

Mi się wydaje, że to w dużej mierze zależy jak poprzedni właściciel użytkował samochód i jak nim jeździł, bo jak jadę w mieście czy w trasie to nie czuć, że jest zamulony...

Opublikowano
  • Autor

To być może mój ADR jest trochę zamulony.Więc pytanie jak mu przywrócić siły??????

Opublikowano

To być może mój ADR jest trochę zamulony.Więc pytanie jak mu przywrócić siły??????

A podpiąłeś w końcu ten VAG ? Niestety wróżki na forum nie znajdziesz :no:

Opublikowano
  • Autor

Podpiąłem i facet powiedział ze samochód czysty nic nie ma jeszcze mi zaadoptował przepustnice na nowo i przepływomierz zgarnął 30 zł i to wszystko.Chyba ze ten facet mało się zna ale w sumie na bramie miał szyld elektryk samochodowy.

Opublikowano

Dzieje sie tak na Pb i LPG??Mialem podobny problem i okazało sie ze byla zle wyrególowana instalacja LPG!!! i samochód wył a nie jechal :rolleyes:

Opublikowano

...zaadoptował przepustnice na nowo i przepływomierz ... Chyba ze ten facet mało się zna ale w sumie na bramie miał szyld elektryk samochodowy.

Przepływomierza się nie adoptuje :gwizdanie: Tacy właśnie są niektórzy "Elektrycy Samochodowi" - płacisz nie wiadomo za co

Opublikowano

Właśnie tacy "mechanicy" naciągają Nas na kasę i zamiast porządnie naprawić samochód to mogą go jeszcze bardziej spieprzyć... dlatego trzeba uważać komu się oddaje samochód do naprawy i mieć swojego sprawdzonego, przede wszystkim uczciwego mechanika. Nie każdy zna się na mechanice samochodowej i niekiedy mechanicy to wykorzystują. Np. okazało się, że trzeba było wymienić przegub, a on wymienił pół zawieszenia... :kwasny::disgust::angry:

Opublikowano

rozmawialem z kolega z serwisu bmw i powiedzial ze czesto przyjezdzaja nowi nabywcy ze auto 530i jest zamulone.mowil ze zalac paliwo 98 albo v-power na shellu rozgrzac samochod spokojnie a potem troche go poprzeciagac na biegach.

Opublikowano

Dokładnie jak pisali koledzy wcześniej, taki jest urok naszych ADR, że przy wyższych prędkościach są głośne. u mnie pomogło czyszczenie przepustnicy, dzięki temu przy 100 km/h mam 2900 obr/min, a nie jak wcześniej 3100 :decayed: I jest chociaż odrobinę ciszej. Zresztą ten silnik osiąga moment obrotowy od bodajże 4200 obr/min, plus jest to kontrukcja dwudziesto zaworowa, więc trzeba go troszkę pokręcić, żeby szedł. Mi osobiście zupełnie nie przeszkadza jak ten silniczek chodzi, przynajmniej słychać, ze się jedzie :polew: