Muskel1 Opublikowano Środa o 15:03 Opublikowano Środa o 15:03 Jak coś nie zrozumiesz to pytaj. Przetłumaczę. 1
bombelm7 Opublikowano Czwartek o 14:22 Opublikowano Czwartek o 14:22 (edytowane) Otrzymałem małą niespodziankę od człowieka który mi to wysłał. Rozumiem że: 1. Grubszy czerwony kabel to +12 po stacyjce. 2. x2 skrętki to CANy 3. Z pin 15 idzie czerwony przewód. Nie wiem co to? Zasilanie STOP? 4. drugi czerwony od modułu łączy się z czerwono czarnym wiązki kostki fabrycznej więc to drugi STOP? W sensie na stronę L i P? Bo podobno STOP nie idzie przez CAN jak wyczytałem ale tak jest w ori modułach. Ja chyba nie mam ori. @Muskel1 jakbyś mógł to jakoś z wypowiedzi tego człowieka z filmu zweryfikować to miałbym ogarnięty temat. I on tam jeszcze mówi o takiej kostce białej 3 pin która zostawia luzem od czego ona jest? Byłbym bardzo wdzięczny. Edytowane Czwartek o 14:26 przez bombelm7
Muskel1 Opublikowano Czwartek o 16:16 Opublikowano Czwartek o 16:16 1 godzinę temu, bombelm7 napisał(a): 3. Z pin 15 idzie czerwony przewód. N To zacisk 54 idzie do czujnika światła stopu. 1 godzinę temu, bombelm7 napisał(a): on tam jeszcze mówi o takiej kostce białej 3 pin która zostawia luzem od czego ona jest? W którym miejscu na filmiku?
bombelm7 Opublikowano Czwartek o 17:03 Opublikowano Czwartek o 17:03 15:50... Kostka biała. A czerwono - czarny przewód? Też STOP?
Muskel1 Opublikowano Czwartek o 17:08 Opublikowano Czwartek o 17:08 1 minutę temu, bombelm7 napisał(a): A czerwono - czarny przewód? Też STOP? Ten na pinie 15? Wtyczki T32b? Ta biała wtyczka to zasilanie zewnętrzne, jakbyś chciał w przyczepie (campingowej) doprowadzić stałe zasilanie do niej. Zostawiasz ja tak jak jest. Nie podłączasz.
bombelm7 Opublikowano Czwartek o 17:11 Opublikowano Czwartek o 17:11 Ok. Olewam wtyczkę bo mi potrzebna przyczepka nie camping... Więc temat załatwiony. Czerwono - czarny przewód jest wyjęty z wiązki fabrycznej i połączony z czerwonym przewodem od modułu haka tym nowym co mam. Zobarazuje to dokładnie chwila...
bombelm7 Opublikowano Czwartek o 17:16 Opublikowano Czwartek o 17:16 Ktoś go wypiął z ori kostki i dał pod moduł. Chodzi mi o to czy tak ma być żebym czegoś nie popsuł. Gość od którego kupiłem nie wie... Co najlepsze... Zadzwoniłem i podziękowałem za uczciwość. Demontażu itp. I poprosiłem żeby człowiek który w ten sposób rozbiera auta dostał premie na święta Wielkanocne. Gość się mi zaśmiał do tel. i powiedział mi " to ja wyjmowałem hak "...
Muskel1 Opublikowano Czwartek o 17:21 Opublikowano Czwartek o 17:21 Trudno powiedzieć co to za przewód, bo nie wiadomo skąd wypięty z wtyczki T32b. Dokąd biegnie dokładnie? Na jaki pin której wtyczki sterownika haka? 1
bombelm7 Opublikowano Czwartek o 17:27 Opublikowano Czwartek o 17:27 🫣 ten sam co pin 15... Łączy się z nim w module haka. Zadałeś dobre pytanie jednocześnie mnie upokarzające 😅 czyli to STOP drugiej lampy... Tak sądzę....
Muskel1 Opublikowano Czwartek o 17:30 Opublikowano Czwartek o 17:30 Jeżeli to ten z pinu 15, to stop z czujnika stopu.
marek5599 Opublikowano Czwartek o 17:33 Opublikowano Czwartek o 17:33 Witam wszystkich serdecznie. Zostałem zmuszony do zamontowania haka holowniczego. Kupiłem używany firmy Al-ko (na pierwszy montaż) ale niestety bez kluczyka do odpięcia kuli.. Moj numer zamka na haku to R200 Może jest jakaś chętna osoba co by mi użyczyła (oczywiście za zwrotem) owy kluczyk do dorobienia sobie, ewentualnie jakiś namiar na dobrego gościa co by to ogarnął? Kula jest zapięta ale nie posiadam kluczyka Z góry dziękuje za informacje i pomoc
bombelm7 Opublikowano Czwartek o 17:35 Opublikowano Czwartek o 17:35 (edytowane) Super czyli wiązka była dobrze założona do B7. Hak niby ma pasować do B7. Edytowane Czwartek o 17:35 przez bombelm7
bombelm7 Opublikowano Czwartek o 17:38 Opublikowano Czwartek o 17:38 @Muskel1 dziękuję bardzo za pomoc i Twój czas. Można montować bez przeszkód jeszcze pokaże tylko jak wygląda sam modul. Jest naprawdę ładny.
bombelm7 Opublikowano Czwartek o 17:49 Opublikowano Czwartek o 17:49 12 minut temu, marek5599 napisał(a): Witam wszystkich serdecznie. Zostałem zmuszony do zamontowania haka holowniczego. Kupiłem używany firmy Al-ko (na pierwszy montaż) ale niestety bez kluczyka do odpięcia kuli.. Moj numer zamka na haku to R200 Może jest jakaś chętna osoba co by mi użyczyła (oczywiście za zwrotem) owy kluczyk do dorobienia sobie, ewentualnie jakiś namiar na dobrego gościa co by to ogarnął? Kula jest zapięta ale nie posiadam kluczyka Z góry dziękuje za informacje i pomoc U mnie jest tak że musisz mieć numer kluczyka... Lecz oglądałem wiele haków i podobno... Da się dorobić kluczyk lecz trzeba wysłać kule. Nie wiem... Tylko pisze co czytałem. Chodzi chyba o ten kod na kluczyku.
bombelm7 Opublikowano Czwartek o 17:51 Opublikowano Czwartek o 17:51 Kluczyk Mechanizmu Zabezpieczenia Kuli ACS-KL– DobreHaki.pl | DOBREHAKI.PL DOBREHAKI.PL Sprawdź na DobreHaki.pl! Kluczyk mechanizmu antykradzieżowego kuli haka ACS AUTO-HAK ACS-KL -...
marek5599 Opublikowano Czwartek o 19:08 Opublikowano Czwartek o 19:08 Godzinę temu, bombelm7 napisał(a): U mnie jest tak że musisz mieć numer kluczyka... Lecz oglądałem wiele haków i podobno... Da się dorobić kluczyk lecz trzeba wysłać kule. Nie wiem... Tylko pisze co czytałem. Chodzi chyba o ten kod na kluczyku. Numer kluczyka musi być zgodny z numerem na wkładce od zamka kuli. U mnie to R500 i jak firmy AL-KO
Rekomendowane odpowiedzi