Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Hak wypinany do Audi A4 B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak coś nie zrozumiesz to pytaj. Przetłumaczę.

• Dzięki 1
Opublikowano (edytowane)

Otrzymałem małą niespodziankę od człowieka który mi to wysłał.

Rozumiem że:

1. Grubszy czerwony kabel to +12 po stacyjce.

2. x2 skrętki to CANy

3. Z pin 15 idzie czerwony przewód. Nie wiem co to? Zasilanie STOP?

4. drugi czerwony od modułu łączy się z czerwono czarnym wiązki kostki fabrycznej więc to drugi STOP? W sensie na stronę L i P? Bo podobno STOP nie idzie przez CAN jak wyczytałem ale tak jest w ori modułach. Ja chyba nie mam ori. 

@Muskel1 jakbyś mógł to jakoś z wypowiedzi tego człowieka z filmu zweryfikować to miałbym ogarnięty temat. 

I on tam jeszcze mówi o takiej kostce białej 3 pin która zostawia luzem od czego ona jest?

Byłbym bardzo wdzięczny. 

IMG_20250403_154049.jpg

IMG_20250403_154101.jpg

IMG_20250403_162527.jpg

Edytowane przez bombelm7
Opublikowano
1 godzinę temu, bombelm7 napisał(a):

3. Z pin 15 idzie czerwony przewód. N

To zacisk 54 idzie do czujnika światła stopu.

1 godzinę temu, bombelm7 napisał(a):

on tam jeszcze mówi o takiej kostce białej 3 pin która zostawia luzem od czego ona jest?

W którym miejscu na filmiku?

Opublikowano

15:50... Kostka biała.

A czerwono - czarny przewód? Też STOP?

Opublikowano
1 minutę temu, bombelm7 napisał(a):

A czerwono - czarny przewód? Też STOP?

Ten na pinie 15? Wtyczki T32b?

Ta biała wtyczka to zasilanie zewnętrzne, jakbyś chciał w przyczepie (campingowej) doprowadzić stałe zasilanie do niej. Zostawiasz ja tak jak jest. Nie podłączasz.

Opublikowano

Ok. Olewam wtyczkę bo mi potrzebna przyczepka nie camping... Więc temat załatwiony.

Czerwono - czarny przewód jest wyjęty z wiązki fabrycznej i połączony z czerwonym przewodem od modułu haka tym nowym co mam. 

Zobarazuje to dokładnie chwila...

Opublikowano

Screenshot_2025-04-03-19-12-03-734_com.miui.gallery-edit.jpg

Opublikowano

Ktoś go wypiął z ori kostki i dał pod moduł. Chodzi mi o to czy tak ma być żebym czegoś nie popsuł. Gość od którego kupiłem nie wie...

Co najlepsze... Zadzwoniłem i podziękowałem za uczciwość. Demontażu itp. I poprosiłem żeby człowiek który w ten sposób rozbiera auta dostał premie na święta Wielkanocne. Gość się mi zaśmiał do tel. i powiedział mi " to ja wyjmowałem hak "... 

Opublikowano

Trudno powiedzieć co to za przewód, bo nie wiadomo skąd wypięty z wtyczki T32b.

Dokąd biegnie dokładnie? Na jaki pin której wtyczki sterownika haka?

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano

🫣 ten sam co pin 15... Łączy się z nim w module haka. Zadałeś dobre pytanie jednocześnie mnie upokarzające 😅 czyli to STOP drugiej lampy... Tak sądzę....

IMG_20250403_192522.jpg

Opublikowano

Jeżeli to ten z pinu 15, to stop z czujnika stopu.

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie. 

Zostałem zmuszony do zamontowania haka holowniczego. Kupiłem używany firmy Al-ko (na pierwszy montaż) ale niestety bez kluczyka do odpięcia kuli.. Moj numer zamka na haku  to R200 

Może jest jakaś chętna osoba co by mi użyczyła (oczywiście za zwrotem) owy kluczyk do dorobienia sobie, ewentualnie jakiś namiar na dobrego gościa co by to ogarnął? Kula jest zapięta ale nie posiadam kluczyka 

Z góry dziękuje za informacje i pomoc 

Opublikowano (edytowane)

Super czyli wiązka była dobrze założona do B7. Hak niby ma pasować do B7.

17437016618287216403825505864262.jpg

Edytowane przez bombelm7
Opublikowano

@Muskel1 dziękuję bardzo za pomoc i Twój czas. Można montować bez przeszkód jeszcze pokaże tylko jak wygląda sam modul. Jest naprawdę ładny. 

Opublikowano

IMG_20250403_193918.jpg

IMG_20250403_193925.jpg

IMG_20250403_193941.jpg

IMG_20250403_193959.jpg

Opublikowano
12 minut temu, marek5599 napisał(a):

Witam wszystkich serdecznie. 

Zostałem zmuszony do zamontowania haka holowniczego. Kupiłem używany firmy Al-ko (na pierwszy montaż) ale niestety bez kluczyka do odpięcia kuli.. Moj numer zamka na haku  to R200 

Może jest jakaś chętna osoba co by mi użyczyła (oczywiście za zwrotem) owy kluczyk do dorobienia sobie, ewentualnie jakiś namiar na dobrego gościa co by to ogarnął? Kula jest zapięta ale nie posiadam kluczyka 

Z góry dziękuje za informacje i pomoc 

U mnie jest tak że musisz mieć numer kluczyka... Lecz oglądałem wiele haków i podobno... Da się dorobić kluczyk lecz trzeba wysłać kule. Nie wiem... Tylko pisze co czytałem. Chodzi chyba o ten kod na kluczyku. 

17437024960953982910911571172301.jpg

Opublikowano
Godzinę temu, bombelm7 napisał(a):

U mnie jest tak że musisz mieć numer kluczyka... Lecz oglądałem wiele haków i podobno... Da się dorobić kluczyk lecz trzeba wysłać kule. Nie wiem... Tylko pisze co czytałem. Chodzi chyba o ten kod na kluczyku. 

17437024960953982910911571172301.jpg

Numer kluczyka musi być zgodny z numerem na wkładce od zamka kuli. U mnie to R500 i jak firmy AL-KO