rakud29 Opublikowano 7 Lutego 2010 Opublikowano 7 Lutego 2010 witam mam u siebie taki przypadek ze nieraz obroty schodza mi do 900 i zaczyna troche szarpac po czym podniosa sie na jakies 950 i jest ok co to moze byc za przyczyna bledow zadnych nie mam
Sztomel Opublikowano 8 Lutego 2010 Opublikowano 8 Lutego 2010 obroty odczytaj z Vaga, bo wskazania ze wskaźnika zaniżają, myślałem, że mam tylko 850 RPM (wskazania ze wskaźnika) a okazało się, że mam 903 RPM na Vagu - czyli OK. Jak masz problem z obrotami to odczytaj wskazania Vagiem ze wszystkich wskazań czujników tj. czujnika paliwa, czujnika temp. powietrza dolotowego i czujnika temp. płynu chłodzącego w 01 Engine, grupa 007.
rakud29 Opublikowano 9 Lutego 2010 Autor Opublikowano 9 Lutego 2010 no tak ale takie cos jest chwilowe dzieje sie tak jak np wrzuce na luz dojade do skrzyzowania i wtedy spadna troche obroty zatelepie autem i zachwile sie podniosa i juz jest ok ta usterka objawia sie nie codziennie wiec jak myslicie co to bedzie niestety vaga nie posiadam[br]Dopisany: 08 Luty 2010, 08:04_________________________________________________prosze kogos o pomoc w tym temacie
NYNA Opublikowano 9 Lutego 2010 Opublikowano 9 Lutego 2010 O telepaniu tych silników na jałowym i różnych wibracjach jest już trochę opisane na forum, u Ciebie raczej nic nowego nie występuje.Niektórzy już wymieniali wszystko co było możliwe i nic nie pomogło inni leją STP do czyszczenia wtrysków i mniej im trzęsie albo nawet wcale. Ogólnie ten typ tam ma.
akjam Opublikowano 9 Lutego 2010 Opublikowano 9 Lutego 2010 Podpisuje się pod kolegą choć u mnie takie zjawisko występuję bardzo rzadko. Na wszelki wypadek znajdź kogoś z VAGiem aby Ci sprawdził. Może jakiś spocik w Twoim rejonie. Używam też uszlachetniacza do paliwa STP ale do tego jest osobny wątek... http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t98081.0.html;highlight=uszlachetniacza
Rekomendowane odpowiedzi