Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SPOTy SUWAŁKI/AUGUSTÓW/OLECKO I INNE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

wkrętarka i 3 czarne wkręty zrobią swoje :kox:

dowcipniś się znalazł hehe

to ma byc profi robota a nie jakaś fuszerka :naughty:

• Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 240 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Łukasz - ona trzyma się na takich plastikowych uchwytach, na które jest wsuwana. Na krawędziach są wkręty, po jednym z każdej strony chyba (z jednej strony na pewno, czy z dwóch to nie wiem, nie mam teraz Etki przy sobie). Looknę u siebie w aucie to Ci napiszę. :)

Opublikowano
  • Autor

Łukasz - ona trzyma się na takich plastikowych uchwytach, na które jest wsuwana. Na krawędziach są wkręty, po jednym z każdej strony chyba (z jednej strony na pewno, czy z dwóch to nie wiem, nie mam teraz Etki przy sobie). Looknę u siebie w aucie to Ci napiszę. :)

no dobra dzięki :) to będę czekał na wiadomośc :)
Opublikowano

Byłem, sprawdziłem. :) Jak wcześniej napisałem, listwa jest wsuwana na takie plastikowe zatrzaski mocowane na drzwiach i zabezpieczona przed przesuwaniem za pomocą jednego wkrętu, który znajduje się w drzwiach od strony słupka (czyli z przodu). Sądząc po stanie wkręta w moim aucie (u Ciebie pewnie lepiej nie będzie wyglądał) raczej marne szanse na jego odkręcenie. :(

Opublikowano

ja listwe dzwi mam przyklejona na klej epoksydowy, i juz 1.5 roku trzyma :embarrassed:

Opublikowano

kuffa nie było mnie parę minut, a tu juz tyle spamu nawalone :decayed:

Opublikowano

:gwizdanie:
Opublikowano

Co do spota ,jak sie nie zapije na śmierć to przybęde.

Braciak obchodzi 40 urodziny i planuje je 3 dni obchodzić :polew:

Opublikowano
  • Autor

to nie my :naughty:

to jak będzie ciepło to spróbuję to na klej złapać i zoabzczymy jak to się bedzie miało :)

Opublikowano

AAA Sylwek czytałem o tym Twoim centralnym zamku,ciekawy przypadek jakies przebicie masz , zawilgocone kostki czy cuś :confused4:.

U mnie kiedys szyber sam się otwieral na postoju :embarrassed:

Opublikowano

AAA Sylwek czytałem o tym Twoim centralnym zamku,ciekawy przypadek jakies przebicie masz , zawilgocone kostki czy cuś :confused4:.

Najgorsze jest to, że czasem przez 1 czy 2 dni wszystko jest oki, a potem mu odwali kilka razy i znowu spokój. :( Z moich obserwacji wyszło, że jak jest duży mróz to jest spokój, postoi trochę na słońcu to potrafi z 1-2 razy zaświrować i spokój. Najgorzej jest jak przychodzi odwilż - totalna masakra.

Opublikowano

ja dodam , że u mnie centralny z pilota nie bangla teraz wcale , tylko z kluczyka ;( yebane mrozy.

[br]Dopisany: 21 Luty 2011, 23:40_________________________________________________

Najgorsze jest to, że czasem przez 1 czy 2 dni wszystko jest oki, a potem mu odwali kilka razy i znowu spokój. :( Z moich obserwacji wyszło, że jak jest duży mróz to jest spokój, postoi trochę na słońcu to potrafi z 1-2 razy zaświrować i spokój. Najgorzej jest jak przychodzi odwilż - totalna masakra.

Wilgoć, trzeba sprawdzac po kolei wszystko ;(

pisałeś w dziale techniczym ?

Opublikowano
  • Autor

Sylwek to na bank masz gdzieś nieszczelność i jak odpuszczają mrozy to gdzieś Ci zwarcie się robi.. to samo miałem w golfie że jak było mokro to od razu mi się pieprzyło.. efektem była świecąca choinka z lamp a później u teraźniejszego właściciela golfa też sam się nawet zamykał.. wilgoć dostaje się na tyle albo gdzieś przez uszczelki od lamp.. albo tak gdzieś musi się to dostawać.. :mysli:

Opublikowano
:hi:
Opublikowano

jeżeli to nie tajemnica- ile pali Twoje 1,8 T benzynki na trasie i ile w mieście średnio??

Przed zagazowaniem autko spalało latem w mieście 10,5-11,0 l/100km, w trasie to od 8,0 w górę - zależy jak się jechało. :)

Zimą to już trochę gorzej bo w mieście to 12,5-13,5 l/100km. W trasie praktycznie to samo.

Teraz na LPG w mieście od 12,5 w górę, w trasie raczej nie schodzi poniżej 10,0 l, ale teraz sobie nie żałuję i raczej ekonomiczna jazda to to nie jest.

Co do TFSI to niestety minusem (jak dla mnie) tego rozwiązanie jest brak możliwości zagazowania takiego silnika. Kolejny minus to problemy z zasyfionym dolotem - dotyczy wszystkich silników TFSI i FSI, mgła olejowa z drobinkami kurzu osiada na zaworach ssących i powoduje zaklejanie wszystkiego. W sieci są fotki silnika 4.2 V8 FSI - na fotkach widać jaki syf się tam zbiera. W silnikach z tradycyjnym wtryskiem w kolektor tego nie ma, bo mieszanka paliwowo-powietrzna skutecznie obmywa wyżej wymienione elementy układu dolotowego.

powiem tylko tyle: AAAAhhhhaaaa :tongue4: :tongue4:

jednak na temat benzynek w Audi wiem bardzo mało. Czyli podsumowując: w B7 jak benzynka to tylko 1,8 T??

Opublikowano
  • Autor
:bry:
Opublikowano

Filip - trudno powiedzieć jaki silnik będzie najlepszym rozwiązaniem. Osobiście brał bym 1.8T z wymienionych wyżej powodów oraz dla tego, że jest to już kultowa jednostka, która potrafi dużo wytrzymać. Będzie to chyba jedno z najekonomiczniejszych rozwiązań w eksploatacji w B7 (nie licząc 1.9 TDI).

Opublikowano

Marcinos nie poznajesz ludzi :decayed:

Czesto Twoje autko pod aquaparkiem widze :)

Opublikowano
  • Autor

pewnie foczki wyławia na nowe fele :naughty:
Opublikowano

Siemka nie widziałem-pracuje na siłce w aqua i pewnie stąd widzisza auto.Zapraszam do obejrzenia ewentualnie do zakupu karnetu.Felunek juz jest:-) będzie kosa czekam na wiosnę.Pozdrawiam