Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Maska odskakuje ale się nie otwiera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak w temacie - maska odskakuje ale się nie otwiera - powinna się otworzyć po pociągnięciu tego plastikowego czegoś ale nie otwiera się bo coś ją blokuje. co mogło się stać i jak teraz otworzyć maskę?

Opublikowano

mógł Ci sie wychaczyc ten plastik ze swojego miejsca w metalowym haku trzymajacym maske ....

zajrzyj tam i zobacz czy jak srubokretem dlugim odsuwasz haczyk to tez nie puszcza...

Opublikowano

A wyskakuje Ci ten plastkowy uchwyt? Mnie w te duze mrozy właśnie ten uchwyt do końca nie wyskoczył, musiałem pomóc mu srubokrętem :naughty:

Opublikowano

aaa. kurcze bo w B6 jest inaczej. ja jakos o b7 pomyslalem...

ale pewnie i tak moza pomoc sobie czyms dlugim jak cos sie wychaczylo...

Opublikowano

aaa. kurcze bo w B6 jest inaczej. ja jakos o b7 pomyslalem...

ale pewnie i tak moza pomoc sobie czyms dlugim jak cos sie wychaczylo...

jest podobnie :wink4:
Opublikowano

jak w temacie - maska odskakuje ale się nie otwiera - powinna się otworzyć po pociągnięciu tego plastikowego czegoś ale nie otwiera się bo coś ją blokuje. co mogło się stać i jak teraz otworzyć maskę?

miałem podobnie, otwierałem maskę-odskakiwała ale nie dało się otworzyć, potraktowałęm cały ten mechanizm otwierania wd40 (dosyć sporo napaćkałem tego specyfiku) rozruszałęm ręcznie i śmiga, myślę, że to od mrozów itp

Opublikowano

Już ostatnio ktoś poruszał ten temat i tak jak koledzy wyżej wspominali to przez te mrozy. WD40, mała pomoc śrubokrętem albo ręką i powinno pomóc. :good:

Opublikowano

Dokładnie ja to przerabiałem, tyle że w B7, rada: potrzeba kogoś do pomocy, jeden unosi maskę do góry, drugi odczepia zaczep śrubokętem.

Opublikowano

czyli standard w Audi...nic na siłe wszystko młotkiem :decayed:

Opublikowano

Ja miałem podobnie w zeszłym roku w mrozu tylko ze mi linka chyba przymarzła bo wogóle maska nie odkakiwała do góry. Noc w ciepłym garażu pomogła a potem WD-40 i jazda :) działa po dziś dzień.

Opublikowano
  • Autor

ok dzieki za rady - spróbuję tylko jak tam się dostać śrobokrętem? z boku? z dołu? czy może zdjąć grill - tylko jak?

Opublikowano

Jeśli masz "awarię" taką jak u mnie czyli, przeskoczył zaczep znajdujący się pod maską, to należy tym śrubokrętem podejść od przodu, dokładnie w miejscu gdzie znajduje się ten zaczep. Jeśli ktoś pomoże Ci unieść maskę, to sam zobaczysz o co chodzi, co ją tam blokuje. Ten zaczep pod maską, składa się z dwóch elementów i u mnie po porstu wyskoczył, jeden z drugiego. Po lekkim popchnięciu śrubokrętem, wskoczył na swoje miejsce. W opisanym przezemnie przypadku, nic nie trzeba było rozbierać.

Powodzenia

Opublikowano

to samo mi sie latem przytrafilo - niestety u mnie bez zdejmowania grilla sie nie obeszlo - dalej, masa WD40 i do dzisiaj dziala jak nalezy

czasem sie ten mechanizm zapiecze i masz po zawodach - dlatego lepiej dbac by wszystko bylo wysmarowane po bozemu :)

Opublikowano

Tak naciskacie i zachwalacie te WD40 jakby was sponsorowało :kox: To tak jak w swojej stodole zawiasy smarować smalcem :evil:

Akurat w tym przypadku nie sprawdza się to na dłuższą metę. Proponuję zastosować np.HSW 100 Wurtha, smar półstały. Idealne spełnia swoja rolę-sprawdzone. Ja miałem identycznie i pomoglo, do dziś zero problemów

Opublikowano

Tak naciskacie i zachwalacie te WD40 jakby was sponsorowało :kox: To tak jak w swojej stodole zawiasy smarować smalcem :evil:

Akurat w tym przypadku nie sprawdza się to na dłuższą metę. Proponuję zastosować np.HSW 100 Wurtha, smar półstały. Idealne spełnia swoja rolę-sprawdzone. Ja miałem identycznie i pomoglo, do dziś zero problemów

mi pomogło WD40, innym również to co się czepiasz, masz inne sposoby to się podziel opinią, a nie negujesz nasze sprawdzone sposoby