sokolnh Opublikowano 9 Lutego 2010 Opublikowano 9 Lutego 2010 witam, mam problem z moim kompem, zaczeło się od tego, że przedwczoraj złapałem jakiegoś wirus, który powodował że użycie procesowa było cały czas 100%, wyłaczyłem kompa, właczyłem na drugi dzień i już windows się nie odpalał, chciałem go przywrócić instalką XP, ale wyskakiwał błąd na niebieskim tle i sie resetował, potem przeczytałem że w związku z tym trzeba połaczyć XP z SP2, po wielu próbach mi sie to udało i przywróciłem system, ale do końca nie było najlepiej. Zainstalowałem antywirusa Avast i zrobiłem skan, znalazł w piz*u wirusów/trojanów i pokasował mi pewne pliki, łacznie z msinm.exe i nie mogłem odpalić potem outlooka, ale znalazłem ten plik, outlook działa, widze wiadomości, ale nie widze ich treści, tych starych i nowych które przychodzą na bieżąca Myśle, że brakuje jakiegoś pliki/folderu, ale zupełnie nie wiem jak się za to zabrać bede wdzięczny za pomoc
MoorPH Opublikowano 9 Lutego 2010 Opublikowano 9 Lutego 2010 Poleciłbym zrobić format kompletny i na nowo zainstalować winde. Ewentualnie przeskanuj kompa wszystkim co masz pod reką tzn. jakimś antywirem, jakieś spyware itp. Jeśli załapałeś juz coś powazniejszego to mozesz cześci wiadomości dokumentów nie odzyskać. Możesz spróbować zainstalować Outlooka od nowa, moze ten Twój trojan coś w plikach outlooka rozwalił..
chudineze Opublikowano 9 Lutego 2010 Opublikowano 9 Lutego 2010 Jak już tak poleciało to musisz jak wcześniej już było napisane formata strzelić, a kolejne partycje przelecieć konkretnym antywirem, a nie jakimś darmowym, który po tym skanowaniu pewnie też został zarażony.
Reniu Opublikowano 9 Lutego 2010 Opublikowano 9 Lutego 2010 Możesz spróbować zainstalować Mozilla Thunderbird i zrobić import wiadomości z Outlook Expressa. Może treść się pojawi. Zanim strzelisz format, zgraj pliki poczty Outlook Express (X:\Documents and Settings\nazwa_użytkownika\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji. Folder o nazwie Identities) Później na nowym systemie w OE możesz z powrotem przywrócić wiadomości (wcześniej sprawdź te pliki antywirem): - Otwórz program: Outlook Express - W menu Narzędzia, wejdź w Opcje następnie kliknij na zakładkę: Konserwacja - Teraz naciśnij przycisk: Folder Magazynu, pojawi Ci się okno takie jak poniżej, w którym to wybierzesz ścieżkę do przechowywanych wiadomości e-mail. Ogólnie OE ma problemy jeśli plik poczty przekroczy 2GB, potrafią dziać się niezłe cyrki.
Krzysztof Opublikowano 9 Lutego 2010 Opublikowano 9 Lutego 2010 Zanim jeszcze zaczniesz formaty itp spróbuj najpierw użyć combofix'a. Jeśli sam nie usunie infekcji to zapisz logi i wrzuć na forum nasze bądź jakieś specjalistyczne to powiedzą Ci wszystko, co złego w systemie siedzi.
sokolnh Opublikowano 9 Lutego 2010 Autor Opublikowano 9 Lutego 2010 poszedł format i windows 7 wiadomosci nie odzyskałem, ale jakos to przeżyje wielkie dzieki za pomoc pozdrawiam
Reniu Opublikowano 9 Lutego 2010 Opublikowano 9 Lutego 2010 No i na Siódemce chcąc, nie chcąc, musisz mieć inny program pocztowy niż Outlook Express
pablo_9 Opublikowano 9 Lutego 2010 Opublikowano 9 Lutego 2010 windows live mail można powiedzieć że to taki odpowiednik outlooka expressa
Rekomendowane odpowiedzi