Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zachodniopomorskie pogaduchy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli masz 2000 to w klapie nie powinno być siłownika pneumatycznego, ale na dwoje babka ...

Jeśli jest to może przez niego długo kręci - nieszczelność.

Jeśli nie ma pneumatycznego a elektryczny to jedno z drugim nie ma nic wspólnego

Oczywiście jeśli masz walnięty wirnik to chętnie naprawię ;)

• Odpowiedzi 2,5 tys.
  • Wyświetleń 175,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Druga rzecz do zrobienia pompka centralnego ... naprawia to ktoś ? czy szukać używek ? nie zamyka klapy

Skąd taka pewność że to wina pompki a nie np wężyka lub siłownika podciśnieniowego w klapie przy zamku lub np zamek uległ uszkodzeniu...

No w sumie to sam już nie wiem.. szukałem informacji w necie i niby wina pompki, jakiegoś wirnika, tylko w sumie dziwne to że drzwi zamyka i otwiera normalnie

Opublikowano

Dlatego ja też się dziwie że odrazu aż tak celujesz.

Zamknij auto i nasłuc**j przy klapie syczenia.

Zdejmij osłonę na klapie zdejmij weżyk z siłownika i spr czy zasysa tak samo przy pompce jesli przy pompce zasysa to szukaj dziury w przewodzie

Opublikowano

Tapicerkę już ściągałem i sprawdzałem tam wszystko i jest okej, ale w sumie wężyka nie sprawdzałem, a może bez kitu tam go nie ma... :kwasny:

Muszę w takim układzie posprawdzac wszystkie przewody i posprawdzać przewody przy pompce...

Opublikowano

Siłownik klapy bagażnika w polifcie jaki mam, nie jest pneumatyczny.

8968169622_32d5e4703e.jpg

Edytowane przez soulmaster3m

Opublikowano

Ja dokładnie nie pamiętam rozwiązania,ja mialem b5 98r to tam była pompkd pneumatyczna-chyba... To w takim razie trzeba spr napięcie do siłowniczka lub samo spr pod kątem przerwy na instalacji elektr.

Jak napiecie z modualu wychodzi i instalacja jest sprawna to trzebaby bylo przyjżeć się siłownikowi i zamkowi.

Edytowane przez SotoM

Opublikowano

W wekenda w takim ukladzie muszę rozebrać tapicerkę i upewnić się co ja tam mam

Pany jeszcze jeden kłopot, mianowicie podkrada mi prąd, myślalem że to zegary, lecz się myliłem sprawdzam dalej, lecz muszę zdemontować radio, panel od klimy i popielniczkę, jak wyciągnąć radio ? wciskałem w te szczeliny jakieś płaskie cienkie szczypce itp i nic nie chce puścić ,

A może ma ktoś pożyczyć na chwilę te uchwyty do wyciągania radia, oczywiście za jakieś piwko :D

Opublikowano

Jeśli nie znasz ich działania tych zatrzaskow to ciezko wyjąc czym innym niz kluczami

Opublikowano

A może ma ktoś pożyczyć na chwilę te uchwyty do wyciągania radia, oczywiście za jakieś piwko :D

Mam takie-zrobiłem sobie..

Opublikowano

Wlasnie zrób sobie na wzór ze starych kart bakomatowych bo wlasnie ich kształt ma największe znaczenie

Ja radzę sobie dwoma pilnikami do paznokci

Opublikowano

Wciskałem tam pincetę , i jakoś nie mogłem trafić na te zatrzaski, tak jak kolega wyżej pisał jak się nie zna zasady ich działania to ciężko dobrze trafić :D

Opublikowano

ja sobie wystrugałem z kluczy do wyciagania radia Sony lub JVC. i działą. zrobienie ich to 20min roboty :)

Opublikowano

Dzięki kolego za udostępnienie kluczy :wink:

Jednak ryłem wszystko na desce i nic... chyba wszystko co możliwe już sprawdziłem

Nie mam zbytnio pomysłu co może podkradać dalej ten prąd...

Ma może ktoś schemat instalacji elektrycznej do mojego modelu ? :kwasny:

Opublikowano

Jako że w tym roku się z żadnym z Was już widzieć nie będę ... to wszystkim hurtowo dużo zdrowia, pomyślności i realizacji marzeń na przyszły rok życzę!

No i tak samo Wam jak i sobie życzę częstszych sposobności do wzajemnego oglądania naszych mordek na żywo ;-)

Opublikowano

Witam

Dla zainteresowanych dziś odnalazłem problem podkradania prądu, mianowicie Navi w bagażniku ...

Nie wiem co z nim nie tak, ale skoro nie korzystam to w cholerę odpiąłem te ustrojstwo

Dla przypomnienia przed odpięciem pobór prądu spadł na 0,03 / 0,02 A

Co do bagażnika to też troszkę poryłem i wychodzi na ten siłownik, co to na zdjęciu od kolegi jest za białym plastikiem, prąd dochodzi lecz jak się bliżej przyjrzeć to nic nie trybi

Więc muszę na necie poszukać i podmienić, mam nadzieję że z elektryką będzie spokój ;)

Opublikowano

W pompkach najczęściej robią się zimne luty. Wystarczy rozebrać i przelutować od nowa. Przeważnie duże luty.Chyba że wirnik się rozsypie.

Opublikowano

Tam za białym plastikiem jest zamek (ten na kluczyk).

Tam na zdjęciu może wygląda to dziwnie, ale z lewej jest siłownik i idzie od niego cięgno wzdłuż czerwonej kreski do zatrzasku (góra zdjęcia a dół klapy) a od zatrzasku (w dół zdjęcia górę klapy) do zamka, więc to pod białym plastikiem to zamek ten na kluczyk, nawet widać tam mikrostyki do otwierania klapy a odchodzą od niego kable bo tam są mikrostyki zamka do kontroli pozycji zamka.

No Kubas już ustalił, że siłownik z klapy nie trybi.

Teraz widzę, że idą tam dwa przewody, więc idzie masa na bank (brąz) i żółty, pewnie plus z pompki, najprawdopodobniej +12. Jeśli miernik pokazuje, że masz tam napięcie to padł siłownik.

Już nie pamiętam czy jest rozkładalny, ale chętnie bym go w ręce swoje dorwał i sprawdził to aby była pewność dla potomnych.

Opublikowano

A może ci prądu nie odcina. Bo po zamknięciu samochodu do około minuty powinno dociąć prąd z elektroniki. Kiedyś kolega miał podobny problem i był przyczyną moduł komfortu. Ale na vagu były błedy.

Opublikowano

Teraz widzę, że idą tam dwa przewody, więc idzie masa na bank (brąz) i żółty, pewnie plus z pompki, najprawdopodobniej +12. Jeśli miernik pokazuje, że masz tam napięcie to padł siłownik
jesli sa we wtyczce 2 kabelki to silownik wysterowany jest zmienna polaryzacja (zamknij/otworz)
Opublikowano

ah, no tak. Aczkolwiek, wróć, nie, niekoniecznie. Przecież zamek normalnie jest zamknięty i siłownik chyba nie służy do ryglowania, więc wystarczy tylko + do otwarcia.

Tak czy siak tylko miernik rozwiałby wszelkie wątpliwości.

Popatrz na konstrukcję siłownika, cięgno nie jest zablokowane na siłowniku i ma swobodę ruchu w stronę obudowy siłownika.

Siłownik ma za zadanie jedynie ciągnąć cięgno, nie pchać.

Edytowane przez soulmaster3m