Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Termostat do AJM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

założyłem rok temu termostat Vernet i wszystko oki :)

sprawdź VAG'iem jaką masz rzeczywistą temp. (G62) a nie ile pokazuje Ci wskaźnik lub klima (czujnik G2) :cool1:

Opublikowano

U mnie po wyjęciu króćca nie było już jednego zaczepu, a drugi był wepchnięty do wewnątrz do tego stopnia że nie zaczepiał już o termostat. Próbowałem go odgiąć i pękł. Czy można założyć nowy termostat bez zaczepów w króćcu?? Czy układ chłodzenia będzie dobrze działął ?

Panowie i jak , będzie OK ?[br]Dopisany: 05 Listopad 2010, 21:34_________________________________________________Nie zgubcie tych śrubek , bo tragedia nie idzie ich nigdzie kupić a są nie typowe :gwizdanie:

mi wymiana zajęła 20 min

Opublikowano

Będzie ok ,ale będziesz miał za***isty problem założyć w ten sposób termostat żeby był równo , może ci się uda , ja niedawno kumplowi pomagałem wymienić i była identyczna sytuacja , dopiero za trzecim razem się udało - nic nie ciekło :wink4:

Opublikowano

Udało się założyć za pierwszym podejściem. Działa , nie cieknie nic , straciłem tylko 300ml płynu chłodniczego. Temperatura pracy silnika to 87-92 C.

Opublikowano

w poprzednim aucie miale wahler'a i działał bardzo dobrze, wiec nie widze powodu do przepłacania

Opublikowano

Udało się założyć za pierwszym podejściem. Działa , nie cieknie nic , straciłem tylko 300ml płynu chłodniczego. Temperatura pracy silnika to 87-92 C.

a Koego jak spuszczałeś płyn czy zwalałeć osłonę dolną silnika czy inaczej?
Opublikowano

A próbował ktoś z was wyciągnąć płyn zbiornikiem - wężyk jakiś + strzykawka lub dla odważnych zassanie ( płyn ma gorzki smak :kox: )? W Vectrze B udało mi się tak opróżnić 4,5 l płynu i przy wymianie termostatu nie straciłem ani kropelki. Jak to wygląda w Audi ktoś próbował?

Opublikowano

Właśnie wymieniłem termostat - wszystko od góry - rurką opróżniłem zbiorniczek wyrównawczy, następnie zdjąłem go - w wąż od zbiorniczka (ok 0,5m) włożyłem cienką rurkę taką do powietrza do akwarium zaciągnąłem i zleciało ogólnie ok 3,5 litra płynu - po wyjęciu termostatu (zasłoniłem folią taką wtyczkę z kablem u dołu silnika) z pod niego wyleciało ok 0,5 l spłynęło do miski pod samochodem - włozyłem nowy termostat gats za 35 zł i temperatura 90 stopni równiutko - wszystko powolutku 1,5 godz.

Robiłem tak jak przedmówca w vectrze b - tylko że tu z pod termostatu traci się ok 0,5 l płynu. [br]Dopisany: 06 Listopad 2010, 21:15_________________________________________________

U mnie po wyjęciu króćca nie było już jednego zaczepu, a drugi był wepchnięty do wewnątrz do tego stopnia że nie zaczepiał już o termostat. Próbowałem go odgiąć i pękł. Czy można założyć nowy termostat bez zaczepów w króćcu?? Czy układ chłodzenia będzie dobrze działął ?

Panowie i jak , będzie OK ?[br]Dopisany: 05 Listopad 2010, 21:34_________________________________________________Nie zgubcie tych śrubek , bo tragedia nie idzie ich nigdzie kupić a są nie typowe :gwizdanie:

mi wymiana zajęła 20 min

u mnie wyłamane obydwa ząbki - a w czym problem? - w blok silnika wkładamy termostat później uszczelkę w gniazdo - przykładamy obudowę i śrubki i ok

W sumie po co to ząbki to nie wiem po co wymyślili?

Opublikowano

Dobrze wiedzieć na przyszłość że tak się w A4 tez da :)

Dzięki za opis :good:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
:good: