Flyer Opublikowano 8 Czerwca 2007 Opublikowano 8 Czerwca 2007 Dawno dawno temu slyszalem, ze z niezaplaconymi mandatami w Polsce nie przekrocze granicy (np. PL - DE). Prawda to? No i pytanie - czy tylko jako kierowca (plus np. wlasciciel samochodu), czy nawet jako pasazer? Wiem, ze nie zawsze sprawdzaja dowody w bazie, ale... Jesli ewentualnie jako pasazer moge przekroczyc granice, to co bedzie w drodze powrotnej gdy bede np. kierowal? Wtedy Polacy mnie juz nie sprawdzaja, tylko Niemcy, tak? Pytam, bo nie pamietam Wybieram sie w tym lub nastepnym miesiacu za zachodnia granice, a mam kilka mandatow na koncie
pre_pl Opublikowano 8 Czerwca 2007 Opublikowano 8 Czerwca 2007 a co Ci tam niby mają sprawdzać na granicy... Według mnie da się przejechać, ale dla świetego spokoju możesz przelać parę groszy, na przykład jakieś 10zł....
Flyer Opublikowano 8 Czerwca 2007 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2007 Slyszalem to od czlowieka, ktory 2x w tygodniu jezdzi do niemiec i twierdzil (rok temu), ze jesli sprawdza w bazie moj PESEL (czesto tylko patrza na dowody i jesli facjata sie zgadza, to puszczaja) i wykaze im niezaplacone mandaty, to nie przepuszcza mnie przez granice... Dlatego pytam.
pre_pl Opublikowano 8 Czerwca 2007 Opublikowano 8 Czerwca 2007 być może, jakoś nie widziałem żeby bawili się w sprawdzanie w bazie Patrzą w dowód, na ryjek i sio
Gość spedyt Opublikowano 8 Czerwca 2007 Opublikowano 8 Czerwca 2007 Przy przekraczaniu granicy na stary dowód procedura najczęściej jest taka jak pisze pre_pl a nowe dowody sprawdzane są na czytniku takim jak karty kredytowe, nie wiem czy sprawdzane są niezapłacone mandaty
pre_pl Opublikowano 8 Czerwca 2007 Opublikowano 8 Czerwca 2007 ee tam, mam nowy dowód i też "machają mi ręką" Sprawdzają owszem, ale tylko na lotnisku...
Flyer Opublikowano 8 Czerwca 2007 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2007 No dobra, a jezdzil ktos w koncu do niemiec z niezaplaconymi mandacikami na koncie?
schiller Opublikowano 8 Czerwca 2007 Opublikowano 8 Czerwca 2007 tak ja. i nic.a mandaty mam tu i tu. w PL co prawda tylko za parkowanie a w DE to mi lubia fotki strzelac chyba moja niunia bardzo fotogeniczna jest
Flyer Opublikowano 8 Czerwca 2007 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2007 Chyba z ciekawosci zadzwonie na komende ;P
Gość spedyt Opublikowano 8 Czerwca 2007 Opublikowano 8 Czerwca 2007 No dobra, a jezdzil ktos w koncu do niemiec z niezaplaconymi mandacikami na koncie? U nas jest tak że auta z miejscowymi rejestracjami(Zgorzelec) to sprawdzają tylko niemcy.
Slawek84 Opublikowano 9 Czerwca 2007 Opublikowano 9 Czerwca 2007 ja tez przekraczałem nieraz nie dwa granice słowacką z niezapłaconym mandatem i sprawdzali chyba w bazie bo kupę czasu czekałem, (pewnie musieli odkurzyć czytnik ) i nic nie rzucali sie.
Rekomendowane odpowiedzi