Darek36 Opublikowano 14 Lutego 2010 Opublikowano 14 Lutego 2010 Witam.Wczoraj auto normalnie jezdzilo nie bylo zadnego problemu z zapalaniem.Przyjechalem pod dom i bylo ok po 15 minutach mialem gdzies jechac ,ale auto juz nie odpalilo.Krecilem z 10 sekund i nic czuc bylo zapach ropy.Zajrzalem pod maske , patrzac z przodu po lewej stronie cala pokrywa zaworow byla zalana ropą. Okazalo sie ,ze pekl ten dlugi wezyk przelewowy co idzie do pompy wtryskowej.Mam pytanie czy pompa sie zapowietrzyla bo wogule auto sie nie odzywa i czy mozna odpowietrzyc wtryskami.
MarcinGD Opublikowano 14 Lutego 2010 Opublikowano 14 Lutego 2010 Jo wymien ten wezyk lub odrazu wszystkie wezyki zeby miec problem z glowy i uruchom standardowa procedure odpowietrzania ukladu w 2,5tdi.
GRazny Opublikowano 14 Lutego 2010 Opublikowano 14 Lutego 2010 no było ze dwa dni temu o ile pamietam... 1 metr - 10zł - żebyś nie przegiął z zapłątą
MarcinGD Opublikowano 14 Lutego 2010 Opublikowano 14 Lutego 2010 Da rade nakretkami przy wtryskach, ale trzeba miec wtedy ponad polowe baku. http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=56013&highlight=odpowietrzanie+vp44
Grzesiek_Lubartow Opublikowano 21 Lutego 2010 Opublikowano 21 Lutego 2010 mi ostanio pekla taka zaslepka od powrotu przy 1 wtrysku mialem to samo z rnaa do pracy nie chce palic myslame ze malo paliwa po pracy to samo zajechalem pod dom ja patrze a tu caly silnik w ropie kupilem nowa zaslepke i juz wszystko ok
kudalty66 Opublikowano 22 Lutego 2010 Opublikowano 22 Lutego 2010 uważam że te wężyki to trzeba kupic porządnej firmy, ja wczesniej kupiłem tandetne i po kilku misiącach zrobiły sie twarde i popekały, także niema co oszczędzac, teraz mam firmy GATES i sa git ciasno wchodzą i nie starzeja sie pozdro
Rekomendowane odpowiedzi