Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ANB] Nowa instalacja BRC-auto jakby mniej żwawe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak dostałem i wyszczegolnione jest pierwszy przegląd za 15000km pozniej za 30000 za 45000.... itd.

?? i to jest ksiazka z logo BRC ??

Opublikowano

Witam. Zastanawia mnie jedno jak mozna załozyc instalacje LPG w 4 godziny??Moja instalacja byla zakadana 2 dni ale nie 4 godziny!!!Niedziw sie ze Ci ten samochod nie jedzie!!!

Opublikowano

Witam

1. W książce gwarancyjnej jest przegląd po "0 km"-czyli przegląd tzw stwartowy po 1000 km, a potem już co 15 tys. km. Wtryski w listwie BRC SQ24 mogą być: niebieskie, pomarańczowe, zółte-kolejność od najsłabszych do najmocniejszych.

Ps. Montaż 4 godziny-zadziwiające, minimum 1-2 dni.

Opublikowano

Juz nie przesadzajacie ze zakladaja gaz w 2dni. Ja odstawilem auto o 9 o 15 juz smigalem.

Opublikowano

A uszczelkę pod głowicą robi sie miesiąc :polew:

W takim silniku jak 1,8t to nie ma co dywagować zakłąda sie z automatu bo takich samochodów maja na pęczki do zagazowania. U mnie chyba około 5-6 h trwało założenie gazu. Jak wprawni gazownicy to jeden robi pod maską drugi w kanale przeciąga przewody, montuje zbiornik i wlew. Nie ma tam zadych udziwnien, żeby mogło to zająć więcej czasu.

Opublikowano
  • Autor

no tak jest na poczatku w tej ksiazce 0 km , 15000 30000,.....

a jak u was jest zamontowana ta listwa od wtryskiwaczy bo u mnie przewiercili otwory w plkastikowej osłonie silnika i ja do tej osłony przykrecili i tak ze jak bede chciał te osłone zdiac to kurcze bede musiał te przewody rozpinac wszystkie ( nie rozkrecac tylko rozpinac bo przez te opaski zacisdkowe nie przełoze przez te plastikowa osłone, nie podoba mi sie taka robota , myslałem ze bardziej sie wysila z umiejscowieniem tej listwy reduktor w dobrym miejscu dali chociaz cos

[br]Dopisany: 15 Luty 2010, 16:56_________________________________________________dodam jeszcz ze jak na poczatku widziałem to do mojego auta zabrało sie 3 osoby, kazdy miał co robic

wiec moze dlatego im tak szybko poszło

Opublikowano

zrob zdjecie bo chcialbym to zobaczyc :naughty:

Opublikowano

O f*ck!! ale rzezba :blink:

Opublikowano
  • Autor

dla mnie troche lipa za duze pieniadze a u ciebie gdzie załozyli te listwe??

Opublikowano

Ja pierd.......ole!!!!!!!!!!!!!!

Jak żyje czegś takiego nie widziałem. Z tych węzyków od wtrysków do kolektora to można zrobić skakankę albo linę holowiniczą.

Nic dziwnego, że auto nie ma kopa jak węzyki mają astronomiczna długosc - podejrzewam, że nie są równe.

Możesz zrobić zdjęcia jak masz zamontowane inne podzespoły reduktor i komp?

A to, że butla do jazdy na wsteku to moge się prawie założyc.

Opublikowano

dsc0569h.jpg

dsc0570l.jpg[br]Dopisany: 15 Luty 2010, 19:34_________________________________________________odkrecasz jedna srubke i masz dojscie do bagnetu. na zdjeciu widac jak listwa jest przyczepiona do kolektora na taka blaszke aluminiowa.

musisz tylko jedna srubke wywalic od oslony plastikowej bo nie wejdzie tam listwa.

[br]Dopisany: 15 Luty 2010, 19:36_________________________________________________przewody od wtryskow sa conajmniej dwa razy dluzsze niz powinny u ciebie wiec nie ma sie co dziwic ze nie jedzie. jak cala instalacje puscili z drugiej strony silnika to kaszana na maxa.

jak masz reszte rzeczy zamontowane??

Opublikowano
  • Autor

:kwasny: a wiec lipa

a tu mam reduktor, komputer

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c78395a1ef8a1b3c.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/87d091fb8ddf6189.html

co teraz robic jak tam pojade to napewno mi tego nie poprawia bo znam zycie mysle sobie własnie czy to nie zrobic sobie na własną reke zeby miało rece i nogi

węzyki by skrocił i by nie trza było nowych[br]Dopisany: 15 Luty 2010, 19:54_________________________________________________A to, że butla do jazdy na wsteku to moge się prawie założyc

na czym??

Opublikowano
:polew: te wężyki z wtryskami .... niech ich chudy byk!! No żeby rąbać obudowę po to aby zamontować listwę - :shocked:.Tych rzeźbiarzy to miałeś z jakiegoś pewnego źródła (polecenia) czy na chybił trafił tam pojechałeś? Na tym drugim zdjęciu z godziny 19:54 to domyślam się, że jest to jednostka sterująca przy akumulatorze? Jeżeli tak, to w moim przypadku gazownik zadbał o to aby nie mogła się dostać do niego woda i dokładnie przed montażem zawinął go w jakiś materiał z pcv.
Opublikowano
  • Autor

no własnie dziwi mnie teraz to ze ten zakład polecało mi juz pare niosob , ze chodzi ze nibe elegancko i wogle a tu takie cos zrobili. nie wiem własnie co dalej robic czy samemu sie za to brac czy dzwonic do nich i reklamacje robic jestem teraz w kropce[br]Dopisany: 15 Luty 2010, 20:17_________________________________________________tak, przy aku jest komputer zainstalowany

[br]Dopisany: 15 Luty 2010, 20:18_________________________________________________toscie mnie teraz załamali :confused4:

Opublikowano

jedz do nich i powiedz zeby poprawili montaz bo ewidentne jest zle. auto nie bedzie jezdzic jak powinno.

jedno jest pewne. jak na taki montaz w 4 godziny to faktycznie z 8 chlopa musialo siedziec. jeden wiercil otworki w plastiku, jeden w kolektorze, kolejny przy butli, reduktor, sterownik, kable, przewody...

masakra, powiedz gdzie takie rzeczy robia bo do polecanych sie nie nadaje

Opublikowano

:kwasny: a wiec lipa

a tu mam reduktor, komputer

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c78395a1ef8a1b3c.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/87d091fb8ddf6189.html

co teraz robic jak tam pojade to napewno mi tego nie poprawia bo znam zycie mysle sobie własnie czy to nie zrobic sobie na własną reke zeby miało rece i nogi

węzyki by skrocił i by nie trza było nowych[br]Dopisany: 15 Luty 2010, 19:54_________________________________________________A to, że butla do jazdy na wsteku to moge się prawie założyc

na czym??

Butla do jazdy na wstecznym. Jak zdejmiej pokrywę od butli gazowej (jak masz w kole zapasowym) to zawór powinieneś mieć bliżej zderzaka a nie odwrotnie. Chodzi o to, że jak masz podjazdy pod spore wzniesienie np. mijanki na zakopiance to ciśniesz do dechy i odjeżdzasz bo gaz spływa do wielozaworu, nie ma wtedy problemu z dostarczenim paliwa do reduktora, odczuć można jeszcze przy ostrym wyprzedzaniu jak trzeba ostro przycisnąć i gaz wędruje nie w to miejsce co trzeba w butli, przy wyjazdach z parkingów podziemnych itp.

Reduktor i komp zamontowany w standartowych miejscach ale czy dobrze to trudno ze zdjecia ocenić. Jak samochód prełącza sie na Lpg w takich temp jak teraz około -2/3*C po przejechaniu około 1 km to weże dobrze podłączone. Sprawdz czy przewody nie są załamane i przez to nie ma ograniczenia przekroju węża.

Kolego jedź do nich i postaw sprawę na ostrzu noża i uświadom ich, że wiesz jak ma wyglądać dobrze założóna instalacja. Możesz pokażać zdjecia jak ma Buba załżone i niech sie wzorują chociaz.

Opublikowano
  • Autor

gaz załancza mi sie tak gdzies 1.3-1.5 km[br]Dopisany: 15 Luty 2010, 20:29_________________________________________________zobaczymy jutro do nich przedzwonie zobaczymy jak zareaguja ael pewnie powiedzą ze ci z internetu to sie nie znaja pisza głupoty a oni juz nie raz taki zakładali i chodzi ale sproboje cos zdziałać

Opublikowano

Najlepiej podjedź do nich i z gruber rury wygarnij co masz do powiedzenia o ich robocie. Ułóż sobie stosowną gadkę i nie daj im do słowa dojść tylko wytykaj błąd za błędem. Tylko nie wyskakuj z tekstami i co teraz z tym zrobimy? zawsze widząc swoją winę chcą naprawiać błędy po fakcie ale za dopłatą. Jednoznacznie daj do zrozumienia, ze ma być zrobione i koniec! i niech sie cieszą, że nie obciążysz ich za zniszczenie pokrywy silnika - no chyba, że masz taką gadanę i wyrwiesz trochę grosza nawet za nią, albo nastepny przegląd gratis.

Opublikowano
  • Autor

zdjecie tog srodka butli

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/570b2eeea7ef6928.html

ta biała nalepka na butki jest w kierunku tylnich siedzeń, jest z przodu butli, nie od strony haka. tylko z przodu

zrobili chociaż to jak należy??[br]Dopisany: 15 Luty 2010, 20:47_________________________________________________gadeanego zbytnio nie mam, najgorsze bedzie podparcie tych tez jakimis dobrymi argumentami bo na pewno mi tak po zlosci nie zrobili tylko tak juz wszystkim robia, powiem ze z internetu wyczytałem to napewno na to nie pojda bo oni wiedza swoje i koniec[br]Dopisany: 15 Luty 2010, 20:51_________________________________________________http://autoeko.pl/ a to własnie strona tej firmy gdzie zakładałem