Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] NEXEN N3000 225/50 R17 W XL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja też sie właśnie zastanawiam nad kupnem takich opon, tylko profil 45 i cena troche mniejsza. Gdzieś z innego wątku wyczytałem od użytkowników tych opon, że są całkiem całkiem, podobno lepsze od kunkurencji w podobnym przedziale cenowym, ale czekam na opinie innych w tym wątku :cool1:

Opublikowano

rok temu stale przed wyborem kupna niskobudzetowych opon, tez myslalem nad nexenem ale ostatecznie wybralem nankang ns2 i te ewentualnie polecam, bardzo fajne opony i daja rady w cabrio,

szczerze to juz nigdy nie wydam kasy na drozsze letnie opony tak jak do tej pory robilem.

Opublikowano

Jeździłem na tych oponkach jak miały 5mm bieżnika i trzymały się drogi bardzo dobrze na mokrej jak i suchej drodze :wink4: Teraz też będę je kupował

Opublikowano

Ja śmigam na Nexenach N3000 tyle, że 225/45 R17 i jestem bardzo zadowolony. W tym przedziale cenowym chyba nie znajdziesz lepszej opcji.

Auto dobrze się prowadzi i dobrze hamuje :good:

Gumy brałem od forumowicza wojtusania, wszystko przebiegło wzorowo także szczerze mogę go polecić :good:

Opublikowano

Ja mam Nexeny w rozmiarze 225/40/18 - mogę polecić.

Są ciche (cichsze od Dunlop SP sport 195/65/15 z których się przesiadłem).

Dobrze trzymają.

Na deszczu brak zastrzeżeń.

Co do zużycia, to na razie wiele powiedzieć nie mogę, bo przelatałem dopiero jeden sezon letni.

Opublikowano
  • Autor

ok fajnie widzę że dobrze trafiłem z wyborem opon

ale co powiecie żeby do A4 B7 AVANT założyć opony w rozmiarze 225/50/17 bo jakoś wydaje mi się że 225/45/17 są chyba troszka za niskie

Opublikowano

również muszę podpisać się pod tym co koledzy pisali śmigałem na nich sezon letni i bylem zadowolony cena przystępna cicho no i trzymanie na zakrętach dobre

w deszczu tez nieźle polecam

ok fajnie widzę że dobrze trafiłem z wyborem opon

ale co powiecie żeby do A4 B7 AVANT założyć opony w rozmiarze 225/50/17 bo jakoś wydaje mi się że 225/45/17 są chyba troszka za niskie

u mnie mam ten pierwszy rozmiar i jestem zadowolony komfort jest zadowalający :good:

Opublikowano

jaździłem na nexenach 214/45jak miałem 17tki ,kupiłem nówki i bez zarzutu,teraz kpiłem 18tki 225/40 i tez nexeny oczywiście nówki bo cenka fajna także polecam,nie miałem problemów z żadnymi bąblami itp. mimo ,ze ulice szczecińskie to porażka

Opublikowano

też śmigam na takich oponkach tylko w rozmiarze 225/45/17 i jest naprawdę :good:

Opublikowano

u mnie też w rozmiarze 225/45/17, polecam :good: ( zakup u kolegi wojtusania :good: )

Opublikowano

ja mam juz dwa sezony Nexen naprawde godne polecenia :good:

Opublikowano

Ja niestety mam odmienne opinie na temat tych opon . Zakupilem noweczki 225/40/18 i oczywiscie zostaly wywarzone a jednak podczas jazdy lakkodrzala mi kierowcica w przedziale 90-110 km/h . Odrazu chcialem zaznaczyc ze zalozylem noweczki felgi i komletne zawieszenie rowniez nowe ,wiec nie ma mowy o krzywych felgach czy wybitych wachaczach . Po zalozeniu kol zimowych lopot znikal auto prowadzialo jak po szynach . Wiec teraz planuje na przod zapodaci jeakies pozadniejsze opony a na tyl zostawie te :cool1: Moze po prostu ja mialem pecha :naughty: Co do trwalosci to moze jeszcze jeden sezon umnie wytrzymaja :wink4:

Opublikowano

To faktycznie miałeś pecha, bo drżenie nie jest zależne napewno od marki lub modelu opony :decayed:

Mogły być źle przechowywane lub źle wywarzone. Niektóre sprzętu w wukanizacjach są tragiczne.

Opublikowano

Ja niestety mam odmienne opinie na temat tych opon . Zakupilem noweczki 225/40/18 i oczywiscie zostaly wywarzone a jednak podczas jazdy lakkodrzala mi kierowcica w przedziale 90-110 km/h . Odrazu chcialem zaznaczyc ze zalozylem noweczki felgi i komletne zawieszenie rowniez nowe ,wiec nie ma mowy o krzywych felgach czy wybitych wahaczach . Po zalozeniu kol zimowych lopot znikal auto prowadzialo jak po szynach . Wiec teraz planuje na przod zapodaci jeakies pozadniejsze opony a na tyl zostawie te :cool1: Moze po prostu ja mialem pecha :naughty: Co do trwalosci to moze jeszcze jeden sezon umnie wytrzymaja :wink4:

Jeśli zakupiłeś nóweczki trzeba było reklamować :naughty:

Opublikowano

Ja śmigam na Nexenach N3000 tyle, że 225/45 R17 i jestem bardzo zadowolony. W tym przedziale cenowym chyba nie znajdziesz lepszej opcji.

Auto dobrze się prowadzi i dobrze hamuje :good:

Gumy brałem od forumowicza wojtusania, wszystko przebiegło wzorowo także szczerze mogę go polecić :good:

Popieram w 100% :good:

Kupowałem u tego samego kolegi. Transakcja przebiegła wzorowo :good:

Opublikowano

Ja niestety mam odmienne opinie na temat tych opon . Zakupilem noweczki 225/40/18 i oczywiscie zostaly wywarzone a jednak podczas jazdy lakkodrzala mi kierowcica w przedziale 90-110 km/h . Odrazu chcialem zaznaczyc ze zalozylem noweczki felgi i komletne zawieszenie rowniez nowe ,wiec nie ma mowy o krzywych felgach czy wybitych wahaczach . Po zalozeniu kol zimowych lopot znikal auto prowadzialo jak po szynach . Wiec teraz planuje na przod zapodaci jeakies pozadniejsze opony a na tyl zostawie te :cool1: Moze po prostu ja mialem pecha :naughty: Co do trwalosci to moze jeszcze jeden sezon umnie wytrzymaja :wink4:

Ja musialem samochodem jezdzic , wiec nie mialem czasu na reklamacje . Ale w tym roku kupie na przod pozadne nowki a na tyle bede targal te co mam :kox: .

Opublikowano

Ja musialem samochodem jezdzic , wiec nie mialem czasu na reklamacje . Ale w tym roku kupie na przod pozadne nowki a na tyle bede targal te co mam :kox: .

no to jak kupisz te nowe to będziesz miał okazje zadeklamować tamte :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

a tak wracając do tematu to czy ktoś jeszcze jeździł na oponach profil 225/ 50 czy wszyscy na 225/ 45 ???????????

jak to wgląda i jak sie trzyma drogi

Opublikowano

225/50 ma wyższy profil czyli jest bardziej komfortowe.

Trzyma się właściwie tak samo (ta sama szerokość), ale jest wyższe przez co bardziej miękkie, czyli w zakrętach bardziej się "ugina" (tak po chłopsku mówiąc) przez co można mieć wrażenie "pływania" lub braku przyczepności.

Do B7 możesz śmiało założyć 225/50.