lpk Opublikowano 21 Lutego 2010 Autor Opublikowano 21 Lutego 2010 Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Teraz wiem, że z uwagi na sposób korzystania z samochodu najlepsza będzie wolnossałka. Kusi mnie ten 1,6, bo raczej spokojny ze mnie kierowca. Na poszukiwanie mam jeszcze kilka miesięcy, wiec raczej na spokojnie do tego podchodzę.
ROBERT Opublikowano 21 Lutego 2010 Opublikowano 21 Lutego 2010 Jeżeli jeździsz krótkie odcinki, praktycznie żadnych tras, to nawet 1.6 będzie ok. Ja mam, ale następne na pewno nie będzie już 1.6, trochę za słaba. Jeżdżenie na krótkich odcinkach jest w miarę ok ale w trasie brakuje mu przynajmniej ze 20-30 PS. Bardzo odczuwalna jest też utrata mocy po włączeniu klimy, no i spalanie 10l/100km, w trasie można zejść do 8l/100km.
aju Opublikowano 21 Lutego 2010 Opublikowano 21 Lutego 2010 jak chcesz dobrze jeździć to musisz dobrze płacić rozpiętość cenowa części jest ogromna..... ale tak samo z ich jakością dla mnie jeśli ktoś zastanawia się czy będzie go stać na auto to znaczy że nie stać go i tyle
ROBERT Opublikowano 21 Lutego 2010 Opublikowano 21 Lutego 2010 jak chcesz dobrze jeździć to musisz dobrze płacić rozpiętość cenowa części jest ogromna..... ale tak samo z ich jakością dla mnie jeśli ktoś zastanawia się czy będzie go stać na auto to znaczy że nie stać go i tyle Dokładnie, wnerwia mnie jak ktoś kupuje auto za 20-30 tysi a potem jak mu zje*** się jakaś część za 500PLN to kombinuje na wszystkie strony, a może jakiś zamiennik, albo używka, oby jak najtaniej ...
lpk Opublikowano 22 Lutego 2010 Autor Opublikowano 22 Lutego 2010 Właśnie chodzi o to żeby takich sytuacji uniknąć i dobrać silnik do własnych potrzeb. Po co mam płacić za rzeczy, których nie wykorzystam albo które będę niewłaściwie eksploatował?
Rekomendowane odpowiedzi