Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Regeneracja rączek drzwi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w związku z tym ze kilka osób już mnie pytało jak to zrobiłem i jakie są efekty postanowiłem założyć ten wątek może jeszcze komuś się przyda

wiec tak
zaczynamy oczywiście od demontażu tapicerki
tutaj wątek pomocniczy http://a4-klub.pl/wnetrze-99/all-b6-demontaz-tapicerki-przednich-drzwi-2307/
później odkręcamy rączkę nie mam foto ale po zdjęciu widać śruby które ją trzymają
odpinamy sterowanie szyb i lusterek
ta cześć raczki która się tak koszmarnie rysuje bardzo łatwo oddziela się od 2 części
wyjmujemy przełączniki szyb i lusterek
gdy już mamy w rękach sam ten plastik zabieramy się za renowację

ja zrobiłem to tak:
zacząłem od zdarcia pozostałości ogumowania na rączce papierem ściernym dokładnie jaki on był już nie pamiętam bo dość dawno to było
ale na początku zacząłem chyba coś koło 100 i coraz drobniej aby pozostawić w miarę gładką powierzchnie pod malowanie
gdy już mamy goły plastik pozbawiony gumy zabieramy się za malowanie
oczywiście przemywamy dokładnie środkiem odtłuszczającym
i teraz malowanie
ja pomalowałem najzwyklejszym sprayem kolor oczywiście czarny mat
nakładamy dość grubą powłokę żeby za szybko się to nie posypało, w moim przypadku było to kilka średniej grubości warstw
zostawiamy do wyschnięcia i składamy wszystko
ja przy okazji nożykiem zeskrobałem na równo krawędzie przycisków do szyb żeby to jakoś wyglądało

mnie to kosztowało jedynie 10zł za lakier bo kawałki papieru i benzynka były na stanie :decayed:

zdjęcie z dzisiejszego dnia bo stare wygasły :gwizdanie: po ponad pół roku wygląda dalej jak po malowaniu :cool1:

b89e25d5.jpg

może komuś się przyda
powodzenia :hi:

Opublikowano

Bardzo ładnie wyszło, tylko z tą trwałością to może być inaczej.To jest plastik, więc po jakimś czasie zacznie się łuszczyć- sam zobaczysz.Znajomy robił już tak samo w golfie IV, i po jakims czasie lipa. Do plastików potrzebny jest specjalny podkład pod lakier, nawet spray. Znajomy lakiernik prysnął mu najpierw Plastoflexem( czy jak to się pisze), i dopiero lakierem i teraz już od 1,5 roku ma spokój. Samo odtłuszczanie nic nie da

Opublikowano
  • Autor

Bardzo ładnie wyszło, tylko z tą trwałością to może być inaczej.To jest plastik, więc po jakimś czasie zacznie się łuszczyć- sam zobaczysz.Znajomy robił już tak samo w golfie IV, i po jakims czasie lipa. Do plastików potrzebny jest specjalny podkład pod lakier, nawet spray. Znajomy lakiernik prysnął mu najpierw Plastoflexem( czy jak to się pisze), i dopiero lakierem i teraz już od 1,5 roku ma spokój. Samo odtłuszczanie nic nie da

moje po 4 miesiącach tak wyglądają, a za 10 zł mogłem zaryzykować bo były w koszmarnym stanie

jak się zesra zrobię jeszcze raz albo kupie nowe :gwizdanie:

Opublikowano

Luuzik, jak bedzie się trzymać to bedzie :hi: Ja nie takie rzeczy robiłem i to bez żadnych dodatków do plastików :)

Szczytem moim w czasach młodości był "czysty" grill w VW Golf2 :polew: Wyciąłem znaczek, z drugiej kratki dociąłem same paski, dokleiłem, lekka szpachla,max dopieszczenie papierkiem wodnym, spray czarny mat, i wszyscy myśleli że ori.

I sie trzymało, nic nie odpadało i się nie łuszczyło- a to na zewnątrz przeciez, deszcz, snieg i takie tam :decayed:

Opublikowano

a gdzie tanio/w rozsadnej cenie kupic takie nowe uchwyty ? cena w ASO mnie zwalila z nog :shocked:

wuju wyglada to calkiem niezle :good: brawo za checi :oklaski:

Opublikowano

a gdzie tanio/w rozsadnej cenie kupic takie nowe uchwyty ? cena w ASO mnie zwalila z nog :shocked:

wuju wyglada to calkiem niezle :good: brawo za checi :oklaski:

Cena z aso zwalila z nog?Ja placilem rok temu 30pare zlociszy.

Opublikowano

a mozesz mi podac nr tej czesci bo Cuber mi sprawdzal w Etce i jak wrzucilem te numery to mi wywalilo 450 zl...

Opublikowano

Nie znam nr.Poszedlem do aso i wytlumaczylem co chce.A kupowalem w vw.

Opublikowano

a mozesz mi podac nr tej czesci bo Cuber mi sprawdzal w Etce i jak wrzucilem te numery to mi wywalilo 450 zl...

najlepiej bedzie jak rozkrecisz swoje drzwi i spiszesz numer ze swojej czesci bo jest kilka odmian, zaleznych od sterowania szybami. ale generalnie numer jest taki :

8E0868393 i potem rozne literki zaleznie od wersji.

ale widac ze koszt ponizej 40 zeta, wiec nieduzo weicej niz farba :wink4:

Opublikowano

dzieki Olo za nr :good: no rzeczywiscie ok 40zl,no to mysle ze nie ma sensu bawic sie w malowanie.kupie nowe :)

Opublikowano
  • Autor

nie wydaje mi się żeby to takie tanie było :gwizdanie:

jak ktoś kupi to to dajcie znać bo jak to tyle kosztuje to szkoda sie bawić w malowanie :cool1:

Opublikowano

nie wydaje mi się żeby to takie tanie było :gwizdanie:

jak ktoś kupi to to dajcie znać bo jak to tyle kosztuje to szkoda sie bawić w malowanie :cool1:

Przeciez jest napisane,ze sam kupowalem za taka cene.Zreszta masz nr sam sprawdz.

Opublikowano

rączki drzwi przednich strona kierowcy 8E1867171 u Gajosa 71 zeta strona pasażera 8E1867162B 47 zeta :cool1:

Opublikowano
  • Autor

rączki drzwi przednich strona kierowcy 8E1867171 u Gajosa 71 zeta strona pasażera 8E1867162B 47 zeta :cool1:

farba 10zł to i tak się opłacało :decayed: a jak odpadnie to się kupi nowe :cool1:

Opublikowano

a czy te raczki z ASO sa poprawione jakosciowo czy dalej beda takie podatne na zadrapania? jak to wyglada w b7? tez tak sie rysuja?

Opublikowano

wydaje mi się że jakość plastików jest poprawiona w B7 nie rysują się tak, mam przykład włącznika świateł w B6 wymieniłem na nowy z ASO i jakość plastiku jest zupełnie inna po 1,5 roku nie ma śladu użytkowania

Opublikowano

Jakos jest bdb.Po roku wyglada jak nowy.

Opublikowano

z tego co ogladalem w ETCE to nie potrzeba RĄCZEK, tylko ich wypelnienie. spojrz na zdjecia w pierwszym poscie . rączka to zapewne ten element ktory jest z miekkiego tworzywa. a tu chodzi o odnowienie tego elementu ktory ma przyciski w sobie.

Opublikowano

Olo jakbym Ci podal moj Vin na Pw to bys mi sprawdzil numer tej czesci?

Opublikowano

z tego co ogladalem w ETCE to nie potrzeba RĄCZEK, tylko ich wypelnienie. spojrz na zdjecia w pierwszym poscie . rączka to zapewne ten element ktory jest z miekkiego tworzywa. a tu chodzi o odnowienie tego elementu ktory ma przyciski w sobie.

tak chodzi o tą samą częśc czyli jak to nazwałeś wypełnienie uchwytu :wink4: numery które podałem dotyczą odnowionych elementów które są tematem wątku cena zostaje bez zmain 71 i 47 zł za przód