manqm Opublikowano 18 Lutego 2010 Opublikowano 18 Lutego 2010 witam. Ostatnio zauważyłem, ze po odpaleniu silnika (pierwsze poranne odpalanie) wskazówka obrotomierza podnosi się/wskazuje obroty dopiero po upływie ok 2 sekund od momentu odpalenia. Co może być przyczyną, czy ktoś miał podobny problem? Pozdrawiam
Cristoforo Opublikowano 18 Lutego 2010 Opublikowano 18 Lutego 2010 wg mnie normalne zjawisko jak jest zimno
taktuś Opublikowano 18 Lutego 2010 Opublikowano 18 Lutego 2010 wg mnie normalne zjawisko jak jest zimno dokładnie, mam podobne dwusekundowe opóźnienie... czasami jeżeli strzałka obrotomierza już poźniej w czasie jazdy/pracy nie wariuje - to wszystko jest OK
Legolas5 Opublikowano 18 Lutego 2010 Opublikowano 18 Lutego 2010 mam podobnie przy porannym rozruchu obroty wskakuja opoznione
manqm Opublikowano 19 Lutego 2010 Autor Opublikowano 19 Lutego 2010 Dzięki za Wasze odpowiedzi , a już myślałem, że coś nie tak...
Daimos Opublikowano 19 Lutego 2010 Opublikowano 19 Lutego 2010 u siebie raz to zauważyłem przy odpalaniu na mrozie -20st, także chyba temperatura ma wpływ, albo spadek napięcia
Rekomendowane odpowiedzi