Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Problem po wymianie przewodów hamulcowych przód lewa i prawa strona

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich szukałem podobnych tematów i nic;(

Mój problem jest nastepujący dotyczy Audi A4 95r. 1.8 20v.

Pękł mi przewód prawy przód gumowy i wylał sie prawie cały płyn ze zbiorniczka.Wymieniłem także z lewej strony gdyż bym pekniety na nowe przewody.

Odpowietrzyłem wszystkie koła starym najlepszym sposobem poprzez pompowanie pedałem,spuszczanie z odpowietrzników przy kołach zaczynając od tyłu.Czynność powtarzałem kilka razy.Teoretycznie wszystko powinno być już ok a nie jest:(na zgaszonym silniku pedał jest twardy niby tak jak miało być.

Podczas jazdy zaczyna się problem.Jednokrotne nacisniecie pedału hamulca idzie prawie do samego końca i ledwo co hamuje,naciskaja drugi raz juz jest roche lepiej pedał twardnieje ale to jest dalej nie to jak bylo wczesniej.

Co ja mam teraz zrobić i jak to zrobić,szykuje mi się dalsza trasa a bez hamulców to trochę maniana.Nie chce jezdzic po mechanikach bo u mnie w mieście nikt nie ma pojęcia o niczym same magiki jeb...e.

Zgóry dziekuje za szybka odpowiedz.Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.

Opublikowano

zapowietrzony układ

spróbuj zrobic to podcisnieniowo

węzyk i duża strzykawka, najlepiej "końska"

odkręć odpowietrznik i jazda

Opublikowano

Pojeździj trochę i próbuj odpowietrzyć jeszcze raz.

Czyściłem kiedyś cylinderki na tyle,przelałem 1.5l plynu i pedal dalej lecial dopiero wymiana klocków pomogla.

Opublikowano

koleś miał taki sam problem w volvo okazało się że jakaś membrana w serwie poszła

Opublikowano

Miałem podobne zdarzenie w mojej B5.Też pękł mi wężyk, cały płyn poszedł na glebę.Zwykłe odpowietrzanie nie pomogło więc poszedłem w drugą stronę.Zdjąłem zaciski, odkręciłem wężyk elastyczny(od strony auta, a nie koła) i starym francuzem wcisnąlem tłoczek.Dwa takie zabiegi i mam spokuj :cool1:

Opublikowano

jak jest ABS to powinno się odpowietrzać o najbliższego koła

Opublikowano

a widziałeś A4 bez ABS-u ???

nie ma najmniejszego znaczenia od którego koła zaczniesz odpowietrzanie układu

ABS w audi jest 4-kanałowy, czyli kazdy przewód od ABS-u jest przyporządkowany do jednego koła

największy problem jest z przewodami od pompy hamulcowej do ABS-u

dlatego też gdy z układu zejdzie płyn trzeba odpowietrzac każde koło 2 lub 3 razy

Opublikowano

odpowietrzales na zgaszonym silniku??? autko musi byc odpalone i zaczynaj od tylnego prawego kola, sprawdz czy napewne nigdzie nie przecieka plyn wytrzyj wszystko i niech ktos pompuje a ty sie przygladaj czy nigdzie nie kapnie chociarz odrobinka, ja tak mialem i zmarnowalem 3 dni na odpowietzranie i 5l plynu bo odpowietrznyk z tylu nie trzymal i zasysal powietrze.

Opublikowano

koleś miał taki sam problem w volvo okazało się że jakaś membrana w serwie poszła

piszecie pierdoły niemając pojęcia,co ma serwo do wpadającego pedału????? :wallbash: :wallbash: :wallbash:

odpowietrzales na zgaszonym silniku??? autko musi byc odpalone

następny agent,coś gdzieś słyszeli :rant: :rant: nieróbcie mu wody z mózgu....poczytajcie troche na obce wam tematy,,,a potem prubujcie sie wypowiadac :spam: :spam:
Opublikowano

piszecie pierdoły niemając pojęcia,co ma serwo do wpadającego pedału????? :wallbash: :wallbash: :wallbash:

następny agent,coś gdzieś słyszeli :rant: :rant: nieróbcie mu wody z mózgu....poczytajcie troche na obce wam tematy,,,a potem prubujcie sie wypowiadac :spam: :spam:

:oklaski: :oklaski: :oklaski: :oklaski: :oklaski: :oklaski: :oklaski:

Opublikowano

:oklaski: :oklaski: :oklaski: :oklaski: :oklaski: :oklaski: :oklaski:

devastation-niechodzi o oklaski,denerwują mnie pseudo mechaniory,co mają smołe zamiast muzgów i dzielą sie tym z innymi

:naughty: thx za poparcie

:polew:

Opublikowano

nie juz pisac obrazliwych tekstów na forum na temat niektórych wypowiedzi bo zaraz dostaje bana

ale mam takie samo zdanie :>

Opublikowano

a widziałeś A4 bez ABS-u ???

napisałem ogólnie że jak jest ABS obojętnie w jakim aucie to powinno odpowietrzać się od najbliższego koła. WIDZIAŁEM TO WIEM

Opublikowano
  • Autor

Odpowietrzałem na zgaszonym silniku.Powiem tak pojezdziłem troche i takie mam wrazenie,że hamulce powoli wracaja:)ale dalej nie jest tak ja trzeba.Spróbuje dzisiaj na zapalonym sercu.Dzieki za podpowiedz for 4all

Opublikowano

Bulik niemasz zielonego pojecia o niczym co drugi pseldo mechnik odpowietrza hamulce na zgaszonym silniku i to jest blad wiec kolega mogl to samo robic i na zgaszonym motoze ma twardy pedal a jak odpali to zaraz robic sie mieki,wiec zachowaj swoje porady. A co do tej slomy przykro mi ze pani w podsatawowce stwierdzila takol anomalie u Ciebie i probujesz wytlumaczyc sobie ze nie jestes sam :polew:

Opublikowano

Bulik niemasz zielonego pojecia o niczym co drugi pseldo mechnik odpowietrza hamulce na zgaszonym silniku i to jest blad wiec kolega mogl to samo robic i na zgaszonym motoze ma twardy pedal a jak odpali to zaraz robic sie mieki,wiec zachowaj swoje porady. A co do tej slomy przykro mi ze pani w podsatawowce stwierdzila takol anomalie u Ciebie i probujesz wytlumaczyc sobie ze nie jestes sam :polew:

naucz sie składac zdania bo namieszałeś :offtopic: (dokładnie czytaj co piszą przedmówcy,a pózniej sie wypowiadaj) :wallbash:

...temat zamknięty