Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B7] Rozrząd - kiedy wymiana

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wiatam.mam pytanie mieszkam w usa a tutaj nikt nic nie wie.mam 05 a4 2.0tfsi i wedlug ksiazki rozrzad sie robi na 75tys mil a wedlug strony audi niby na 115 tys mil(170 tys km) ??? czy to prawda.z gory dziekuje

Opublikowano

wymiana co 100000 km

ale to i tak sporo

Opublikowano

Ja też się dołączę do pytających.Serwis mnie poinformował że przy 120000 tys/km.Ale...............?

Opublikowano

Panowie-taki standardzik,to 80-100tys pasek i napinacz,160,ale nie więcej,niz 180 pasek napinacz,pompa wody i reszta pasków,do 200tys łańcuch rozrządu...to profilaktyka :wink4:

Opublikowano

Pasek w moim przypadku niby co 180 tys,ale dla mnie to jakiś hochlik drukarski.Dla mnie co 90tys lub co 5 lat to optimum.Przecież pasek to w dużej częsci guma,a ona parcieje.W moim aucie jest 52tys przebiegu ,ale auto było kupione w 2005r,w związku z powyższym dla spokojności ducha wymieniłem rozrząd i śpię spokojnie.Zapłaciłem 950zł z gratami(ruville) i spokój na kilka lat(max 5:)

Opublikowano

Rozrzad powinno sie robić co około 100tyś km, nie wiecej

Opublikowano

Panowie-taki standardzik,to 80-100tys pasek i napinacz,160,ale nie więcej,niz 180 pasek napinacz,pompa wody i reszta pasków,do 200tys łańcuch rozrządu...to profilaktyka :wink4:

Krótko napisane i wszystko w tym temacie, a jak ktos chce to zawsze można częściej ;-)

Opublikowano

Ja osobiście na 80 tys. albo co 5 lat, ale każdy i tak robi jak chce. Ja osobiście jestem zdania lepiej wymienić wcześniej niż będzie za puzno :chytry: