Gość ciasny Opublikowano 22 Lutego 2010 Opublikowano 22 Lutego 2010 witam mam taki problem od paru dni gdy jadę na czwartym biegu ciągnie ladnie dochodzę do 3 tys obrotów i lekko na sekundę sie zamuli i później dalej ciągnie ostatnio dolałem mu uszlachetniacz i może po tym cos nie tak co myślicie pozd
bish - kopt Opublikowano 22 Lutego 2010 Opublikowano 22 Lutego 2010 ja miałem tak przy zasyfionym turbo a to co wlałeś to jakiś denaturat jest
Gość ciasny Opublikowano 22 Lutego 2010 Opublikowano 22 Lutego 2010 czemu denaturat ? to może być przyczyna tego
bish - kopt Opublikowano 22 Lutego 2010 Opublikowano 22 Lutego 2010 no nie denaturat ale co to za firma? ile za to dałeś? 5 zeta?
zuzelaczek111 Opublikowano 22 Lutego 2010 Opublikowano 22 Lutego 2010 stary nie dolewaj takich specyfikow cos ty sie reklam naogladal?
Piterex Opublikowano 22 Lutego 2010 Opublikowano 22 Lutego 2010 czemu denaturat ? to może być przyczyna tego To napewno nie przyczyna , też dodawałem to czasem przed mrozami - lepiej odpalał. To albo zasyfione turbo, albo pada przepływka. Miałem podobne objawy - na 4 biegu przy 3 tys/obr. zamulało aż spadały obroty... mechanik przeczyścił i przez 2 lata był spokój , teraz sytuacja zaczyna się powtarzać. Więc teraz to wymiana w ASO.
Gość ciasny Opublikowano 22 Lutego 2010 Opublikowano 22 Lutego 2010 myślałem miałem wymienione przepławkę na nowa orgi 2 lata temu oraz turbo po regeneracji [br]Dopisany: 22 Luty 2010, 20:21_________________________________________________jak odepnę przepławkę na chwile to nic sie nie stanie dla próby
luby1979 Opublikowano 22 Lutego 2010 Opublikowano 22 Lutego 2010 odpieta przeplywka moze byc caly czas.Nic sie nie stanie.Po prostu bez przeplywki komputer ma stałą dawkę paliwa w całym zakresie obrotów
Gość ciasny Opublikowano 23 Lutego 2010 Opublikowano 23 Lutego 2010 koledzy odpiąłem przepławkę i tak jakby lepiej troszkę ale za bardzo niema różnicy czy odpięta czy nie
luby1979 Opublikowano 23 Lutego 2010 Opublikowano 23 Lutego 2010 no bo moze dawka dawana przez przeplywke jest +/- taka jak ta stała po odpięciu.podepnij vag i przejedz sie troche i sprawdz odczyty z przeplywki to bedziesz mial jasnosc.Ja odpialem i od razu szedl lepiej,bo przeplywka ciela dawki o prawie 50%
Gość ciasny Opublikowano 23 Lutego 2010 Opublikowano 23 Lutego 2010 aha i tak jeździsz z wyłączona przepływka jest ktoś z okolic Jarosława co by mi podpiął VAG
bish - kopt Opublikowano 23 Lutego 2010 Opublikowano 23 Lutego 2010 jak sie lekko zamuli a potem dalej ciągnie to raczej nie jest przepływka, kierownice ci sie raczej przycinają w turbinie zvagój furke obowiązkowo
Rekomendowane odpowiedzi