ogar Opublikowano 22 Lutego 2010 Opublikowano 22 Lutego 2010 Jak w opisie.Szukałem,ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi.Jedni twierdzą,że po nagrzaniu silnika do temperatury roboczej i odczekaniu paru minut-tak jak przy oleju silnikowym,drudzy,że na zimnym silniku.Jaki stan płynu powinien być na zimnym i ciepłym,żeby smarowanie układu wspomagania było optymalne?I tak przy okazji czy jak płyn ma taki miodowy,bursztynowy kolor to nadaje się już do wymiany?Proszę o wypowiedz fachowców
ArkadiuS Opublikowano 23 Lutego 2010 Opublikowano 23 Lutego 2010 poziom płynu mierzysz przy rozgrzanym silniku, a powinien on wtedy wynosić max na miarce
kwiatko Opublikowano 27 Lutego 2010 Opublikowano 27 Lutego 2010 odpal silnik, skręć do max wychylenia kierownicą w obie strony i wtedy sprawdzaj na miarce. powinno być pod max
piotreki Opublikowano 8 Marca 2010 Opublikowano 8 Marca 2010 Ja sie zapytam co ile km sie powinno taki plyn wymieniac ?
trzyfx Opublikowano 12 Marca 2010 Opublikowano 12 Marca 2010 Gdy sprawdzamy poziom płynu wkręcamy korek czy tylko wkładamy?
Rekomendowane odpowiedzi