yoss Opublikowano 23 Lutego 2010 Opublikowano 23 Lutego 2010 Czy możecie mnie Panowie uświadomić co tracę? W świeżo zakupionej B7 jest system Audi Navigation ale bez Plus czy to jest duża różnica? Po drugie szukam płyty do niej - może ktoś ma zbędną odkupię chętnie. Po trzecie szukam w Warszawie czy okolicy jakiegoś machera który by mi to ustrojstwo fachowo przestawił na polski język. EDIT jest tu kto? zadawałem w tym klubie pytania bardziej skomplikowane i zdarzały się odpowiedzi :)Nie wiem czy popisałem się aż taką ignorancją, czy kogoś obraziłem że nikt nie chce ze mną gadać, a paru speców się tu przewija, pozdrawiam może jakieś zdjątko:
Młody Opublikowano 23 Lutego 2010 Opublikowano 23 Lutego 2010 Masz kolorowy ekran (większy) dwa wejścia na karty SD myślę ze jest bardziej dokładniejsza A tu możesz sobie wszystko poczytać RNS-e http://www.a4-klub.pl/smf/all_rnse_od_a_do_z-t12081.0.html Już nie będę mówił że lepiej wygląda
yoss Opublikowano 23 Lutego 2010 Autor Opublikowano 23 Lutego 2010 Aha o RNS-E poczytałem tylko nie wiem jeszcze za bardzo co moja potrafi bo ustawiona jest na holenderski, który jest jednym z bardziej porąbanych języków w europie. To może po kolei: - czy ktoś mi może powiedzieć jak przestawić język na jakiś wogóle chrześcijański ( o polskim już poczytałem że raczej nie ten tego) - czy jakaś dobra dusza udostępni ( domyślam się wypaloną ) płytkę - oczywiście pokrywam ewentualne koszta z przyległościami - może ktoś ma pdf-a z instrukcją?
alvaro Opublikowano 23 Lutego 2010 Opublikowano 23 Lutego 2010 Na tym wynalazku nagrane płyty Ci nie pójdą
yoss Opublikowano 23 Lutego 2010 Autor Opublikowano 23 Lutego 2010 Alvaro, już wiem skąd takie meksykańskie brzmienie xywki, normalnie nóż w serce. Skąd takie bolesne przekonanie, navi w zegarach szła na wypalance a to cholerstwo nie pójdzie? Jakie lekarstwo? Jeszczee jakieś niespodzianki z tym wynalazkiem?
alvaro Opublikowano 23 Lutego 2010 Opublikowano 23 Lutego 2010 Sprzęt mało rozwojowy pod każdym względem DX chodzą a to nie chce... EDIT aaa i alvaro podchodzi mi bardziej pod Wenezuelę jak pod Mexyk
OLO_GDA Opublikowano 23 Lutego 2010 Opublikowano 23 Lutego 2010 kolego RNSa wkladasz bez zadnych przerobek w miejsce tej NAVi. wyciagasz tamta wkladasz RNSa za ktorego dasz nieduzo wiecej niz za oryginalne plytki do swojej wiec sie nie zastanawiaj tylko zmieniaj navi na kolorowa ;]
akjam Opublikowano 23 Lutego 2010 Opublikowano 23 Lutego 2010 kolego RNSa wkladasz bez zadnych przerobek w miejsce tej NAVi. wyciagasz tamta wkladasz RNSa za ktorego dasz nieduzo wiecej niz za oryginalne plytki do swojej wiec sie nie zastanawiaj tylko zmieniaj navi na kolorowa ;] Święta prawda... :gwizdanie: Wrzucaj RNSa i po sprawie.
yoss Opublikowano 23 Lutego 2010 Autor Opublikowano 23 Lutego 2010 Ha, no toście mnie lekko upolowali. W sumie tak często parkuję w dziwnych miejscach że nawet się ucieszyłem że to nie RNS-E ale muszę przemyśleć sprawę. A z tymi płytami to poważnie taka tragedia - jeśli dobrze rozumiem to to powinno chodzić na takich samych DX jak ta w bagażniku? Tylko że ta z bagażowni pójdzie na wypalance a to tylko na oryginale czy tak? I co wtedy z przestawieniem lektora na polskiego, czy przestawienie na angielski techniczny( chyba ) też pomoże?I gdzie po pierwsze przestawić język? aaa i alvaro podchodzi mi bardziej pod Wenezuelę jak pod Mexyk decayed Aha rozumiem fakt Wenezuelki są o wiele ładniejsze
okon Opublikowano 24 Lutego 2010 Opublikowano 24 Lutego 2010 Poza tym masz kierownice multifunkcyjną i pięknie sterujesz RNS-E, chwila roboty przy SDS - poczytaj forum.. Dodatkową zachętą niech będzie to, że brzmienie RNS-E a BNS 5 (to co teraz masz) to niebo a ziemia pz, Okon
alvaro Opublikowano 24 Lutego 2010 Opublikowano 24 Lutego 2010 BNS 5.0 chodzi na zupełnie innych mapach jak navi DXowe.
yoss Opublikowano 26 Lutego 2010 Autor Opublikowano 26 Lutego 2010 Poczytałem trochę, poklikałem pokręciłem gałeczkami i na razie to cholerstwo musi zostać. Zdaje się jednak, że nie ma możliwości zmiany języka w nim chociażby na angielski bez płyty w danym języku bo znalazłem ustawienia języka ale na każde inne ustawienie niż holenderski wywala mi komunikat że w napędzie nie ma płyty od navI.W efekcie całe menu od radia i CD również jest po holendersku co mnie trochę irytuje. Jeżeli uważacie że da się to zrobić bez płyty podzielcie się wiedzą,PLS
alvaro Opublikowano 27 Lutego 2010 Opublikowano 27 Lutego 2010 Płyta z mapą ( obojętnie jakiego kraju czy regionu Europy ) musi być w napędzie inaczej nie zmienisz języka.
yoss Opublikowano 27 Lutego 2010 Autor Opublikowano 27 Lutego 2010 No dzięki, czyli zmienię to przy okazji instalacji płyty
Rekomendowane odpowiedzi