Guregoru Opublikowano 23 Lutego 2010 Opublikowano 23 Lutego 2010 A czy kartą można płacić, bo ja kasy ze sobą nie wożę, a chyba cofać przed bramkami nie można, a jak się jeszcze sznureczek za mną zatrzyma to ulala. Hyhy
Pucek Opublikowano 24 Lutego 2010 Opublikowano 24 Lutego 2010 czy Mi sie zdaje czy wszyscy maja za duzo czasu Mnie osobiscie by wkurwil ktos kto przede Mna by zaczal placic jakimis smiesznymi drobniakami a ja znając problem olał bym temat i poczekał, akurat bardzo się zgadzam z motocyklistami i ich popieram, ten kraj jest chory
Kredek Opublikowano 24 Lutego 2010 Opublikowano 24 Lutego 2010 A ja nie czytałem w ogóle co tu pisaliście, ale nazwa tematu nie płaćcie " groszmi" mnie zagotowała. Groszami chyba
talib1990 Opublikowano 24 Lutego 2010 Opublikowano 24 Lutego 2010 czy Mi sie zdaje czy wszyscy maja za duzo czasu Mnie osobiscie by wkurwil ktos kto przede Mna by zaczal placic jakimis smiesznymi drobniakami co to za różnica czy postoisz na bramkach czy na zwężeniu czy wlatując do miasta ?? specyfika tej drogi jest taka, że i tak postoisz... a co do placenia groszami, pieniądz jest pieniadz .... od czasu do czasu sam kupujac jakas rzecz place w ten sposob aby sie pozbyc ciezkiego portfela a przy okazji zeby kobitki mialy z czego wydawac w sklepie czy na stacji.. a Ty kolego widze, że jesteś z tych co jak musi stać minute dłużej niż zamierzał to klakson i jazda z mordą... daleko tak nie zajedziesz...
MARiOLiNi Opublikowano 24 Lutego 2010 Opublikowano 24 Lutego 2010 Teraz już zwężek nie ma, jak skończyli remonty od razu chcą 8zł/bramka.Ta autostrada jest droższa niż we Włoszech a tam żadnych wibracji na drodze nie czuję...
Tedi35 Opublikowano 24 Lutego 2010 Opublikowano 24 Lutego 2010 To skoro maja problem jak sie płaci drobniakami to można zrobic akcje z grubym banknotem typu 100, 200 zł. Założę sie że kilka osob jak zapłaci "grubymi" to będzie problem bo im braknie na wydawanie i kółko sie zamyka Adas a ty drobnymi nigdy nie płacisz, na pewno gdzieś wydajesz i wtedy ktos za tobą stoi czy to w sklepie czy na stacji. No chyba że wykładasz nimi ścianę w pokoju
Maciek80 Opublikowano 24 Lutego 2010 Opublikowano 24 Lutego 2010 Ale po co ta dyskusja? Sprawa jest prosta - jak uważacie że opłaty są zbyt duże to nikt Was nie zmusza do jazdy płatnymi autostradami. Możecie pojechać inną, darmową drogą. I po problemie. Rozumiem że jeśli ktoś mieszka w takim miejscu że nie ma innej możliwości żeby dojechać do pracy/domu to ma prawo być wkur****. Ale podejrzewam że większość osób które tu piszą jeździ autostradami raz na ruski rok, na wczasy lub święta do rodziny, więc narzekanie że raz do roku trzeba wydać 2x 17,50 czy ile to teraz kosztuje - jest śmieszne.
MARiOLiNi Opublikowano 24 Lutego 2010 Opublikowano 24 Lutego 2010 We Włoszech od bramki za granicą austriacko-włoską do bramki w Wenecji jest około 180km, płacę około 12€. Włoska autostrada: 0,07€/km 27gr/km Polska A4: 32gr/km Włoska: jakość przejazdu i płatności lepsza, bramki są różne (gotówka, karta na autostradę i telepass). Kartę kupuję na stacji pomiędzy bramkami, więc szybko przechodzę. Na jakiej podstawie za A4 taką cenę zaśpiewali?! 2 razy w tygodniu jeżdżę A4.
Tedi35 Opublikowano 24 Lutego 2010 Opublikowano 24 Lutego 2010 Ale po co ta dyskusja? Sprawa jest prosta - jak uważacie że opłaty są zbyt duże to nikt Was nie zmusza do jazdy płatnymi autostradami. Możecie pojechać inną, darmową drogą. I po problemie. Rozumiem że jeśli ktoś mieszka w takim miejscu że nie ma innej możliwości żeby dojechać do pracy/domu to ma prawo być wkur****. Ale podejrzewam że większość osób które tu piszą jeździ autostradami raz na ruski rok, na wczasy lub święta do rodziny, więc narzekanie że raz do roku trzeba wydać 2x 17,50 czy ile to teraz kosztuje - jest śmieszne. Kolego Maciek80 temat nie jest czy ktos chce placic czy nie tylko odnośnie płacenia za autostradę grosikami. Czytaj ze zrozumieniem.
Adas Opublikowano 25 Lutego 2010 Opublikowano 25 Lutego 2010 to tylko glupie wytlumaczenie zeby moc "legalnie" blokowac ruch, idiotyzm
Maciek80 Opublikowano 25 Lutego 2010 Opublikowano 25 Lutego 2010 Ale po co ta dyskusja? Sprawa jest prosta - jak uważacie że opłaty są zbyt duże to nikt Was nie zmusza do jazdy płatnymi autostradami. Możecie pojechać inną, darmową drogą. I po problemie. Rozumiem że jeśli ktoś mieszka w takim miejscu że nie ma innej możliwości żeby dojechać do pracy/domu to ma prawo być wkur****. Ale podejrzewam że większość osób które tu piszą jeździ autostradami raz na ruski rok, na wczasy lub święta do rodziny, więc narzekanie że raz do roku trzeba wydać 2x 17,50 czy ile to teraz kosztuje - jest śmieszne. Kolego Maciek80 temat nie jest czy ktos chce placic czy nie tylko odnośnie płacenia za autostradę grosikami. Czytaj ze zrozumieniem. Kolego Tedi35, dokładnie pod Twoim pierwszym postem w tym temacie, został poruszony temat zbyt wysokich opłat. I mój post dotyczy właśnie tamtej wypowiedzi. Mój błąd że nie umieściłem cytatu. A co do płacenia grosikami za przejazd... cóż, karać za to nie powinni ale jestem przeciw. Kwota powinna być odliczona a jeśli nie to przynajmniej powinniśmy płacić banknotem o nominale jak najbardziej zbliżonym do ceny przejazdu. Jakby jeden z drugim postał w kolejce do bramki zakorkowanej przez takiego grosikowego żartownisia to wątpię czy nadal byłby zwolennikiem takich akcji. :>
Grzesiekkbc Opublikowano 25 Lutego 2010 Opublikowano 25 Lutego 2010 Poczekajmy do Euro 2012. Przyjadą obcokrajowcy, zaczną płacić tak jak im lepiej to się zacznie. Niech taka babka wytłumaczy komuś, że nie chce po 1gr. Chłopaki mają rację, jeśli w PL jest ustalona waluta to czy jest to 1gr czy 200zł to powinni to przyjmować. Ja osobiście nie lubię nosić przy sobie grubszej kasy tylko zawsze mam tych miedziaków pół kieszeni i z tego co zdążyłem zauważyć to każdy w sklepie, na stacji itp. prosi o drobne. Ja też się przyłączam do tych co chcą płacić po 1gr. odliczę sobie 8zł i dam babie mówiąc, że raczej jest. Powinniśmy się szanować i nie ważne czy jest to motocyklista czy kierujący samochodem być za sobą. Ręka rękę myje, nich to w końcu zrozumieją ci na górze.
Rekomendowane odpowiedzi