Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanko. Jak włączyć instalatora świeżej kopii Systemu na Laptopie ? Czy to się jakoś uruchamia Biosem?

jest to Lenovo G550 z Win7 HP 32Bit.

Mam program OneKey Rescue System ale z tego co wyczytałem to robi on obraz zainstalowanej juz kopii Windowsa która możemy przywrócić a mi chodzi aby włączyć instalatora czystej kopii. Przy pierwszym uruchomieniu oczywiście od razu włączył Mi się instalator Win 7. W Zarządzaniu widzę partycje nazwaną OEM która ma 14 gb więc domyslam sie, że tam siedzi czysta kopia Windowsa z różnymi sterami.

Opublikowano

podczas startu kompa powinieneś mieć info o klawiszu po naciśnięciu którego uruchamia restora...

[br]Dopisany: 23 Luty 2010, 11:55_________________________________________________u Ciebie jednak to chyba inny problem... poczytaj

http://forum.laptopy.info.pl/f13/nie-dziala-onekey-recovery-lenovo-y550-tego-jeszcze-nie-bylo-35011/#post324755

Opublikowano

teraz nie potrzebuje formata bo wszystko smiga elegancko ale pytam na zaś... nacisnąłem ten magiczny przycisk do recovery i mam taka op je" uruchom ponownie komputer w środowisku przywracania systemu. Możesz wybrać czy powrócić do stanu przywracania systemu czy do stanu początkowego " Czy ten " stan początkowy " to przypadkiem nie jest właśnie czysta instalacja nowej kopii win 7 ?

Opublikowano

To właśnie powinno być to. :good:

Opublikowano

Każde Lenovo ma magiczny przycisk z "kluczem" . po jego naciśnięciu będziesz mógł np odzyskać system.

Jeśli przeczytałeś instrukcję to zapewne wiesz że należy wykonać kopię zapasową systemu zaraz po jego uruchomieniu, na wypadek gdyby ukryta partycja została uszkodzona lub usunięta :naughty: