yoss Opublikowano 23 Lutego 2010 Opublikowano 23 Lutego 2010 Witam, mam w drzwiach kierowcy takie dwa przyciski, jakby wewnątrz schowka, 1. jeden ma rysunek samochodu na pochyłej kresce i ten domyślam się jest od aktywacji czujnika przechyłu 2. drugi ma jakby rysunek trąbki z rozchodzącymi się falami - aktywacja całego alarmu? W obu przyciskach po pociągnięciu od środka podświetlają się czerwone diody W kodach wychodzi, że mam autoalarm ale jaki to już nie wiem, wiem tylko że po przekroczeniu 20km/h ryglują się drzwi. Będę wdzięczny jeśli ktoś mi kompleksowo wyjaśni jak ten cały system działa.
chudineze Opublikowano 23 Lutego 2010 Opublikowano 23 Lutego 2010 2. to pewnie aktywacja/dezaktywacja czujników ruchu w kabinie np. jak zostawisz dziecko w samochodzie i zamkniesz drzwi żeby się nie włączył alarm.
Guregoru Opublikowano 23 Lutego 2010 Opublikowano 23 Lutego 2010 2. to pewnie aktywacja/dezaktywacja czujników ruchu w kabinie np. jak zostawisz dziecko w samochodzie i zamkniesz drzwi żeby się nie włączył alarm. Dokładnie drugi wyłącza czujki od alarmu a pierwszy jak sam sobie odpowiedziałeś wyłącza czujnik przechyłu auta
Bialy387 Opublikowano 23 Lutego 2010 Opublikowano 23 Lutego 2010 A tak pozatym to alarm nie ma nic wspólnego z ryglowaniem się drzwi podczas jazdy , ryglowanie koduje się kompuerem
yoss Opublikowano 23 Lutego 2010 Autor Opublikowano 23 Lutego 2010 No i prawie wszystko jasne, dzięki ale żeby czujniki były aktywne to diody powinny się świecić na czerwono czy nie? Co do ryglowania to mnie się to zawsze kojarzyło jako funkcją alarmu ale pewnie masz rację
Guregoru Opublikowano 23 Lutego 2010 Opublikowano 23 Lutego 2010 No i prawie wszystko jasne, dzięki ale żeby czujniki były aktywne to diody powinny się świecić na czerwono czy nie? Co do ryglowania to mnie się to zawsze kojarzyło jako funkcją alarmu ale pewnie masz rację Jeżeli naciśniesz przycisk i zaświeci się on na czerwono (dioda na nim) to jak zamkniesz auto z pilota czujniki wewnętrzne nie będą działać ale to nie jest na stałe tzn czujki musisz wyłączać za każdym razem przed zamknięciem auta jeżeli nie chcesz żeby działały
yoss Opublikowano 26 Lutego 2010 Autor Opublikowano 26 Lutego 2010 No i o taką konkretną odpowiedź chodziło, bardzo dziękuję.
Rekomendowane odpowiedzi