juby_p Opublikowano 4 Marca 2010 Opublikowano 4 Marca 2010 marku a dwa zavolaki by nie starczyły chyba są bardziej stabilne ciśnieniowo?
Nowotczyński Opublikowano 4 Marca 2010 Opublikowano 4 Marca 2010 Zgadzam się z Markiem.Stag 300+,Matrix HD 544 i porządny reduktor(2 reduktory) to minimum do tego auta.Niech nikt nie gada,że 1,8turbo 250KM to prosta sprawa do ogarnięcia.1,5 bara doładowania przy 4 gen to dużo,co nie oznacza że się nie da.2x Zavoli to nie to,zbyt duże przyrosty ciśnienia gazu po hamowaniu silnikiem.
juby_p Opublikowano 4 Marca 2010 Opublikowano 4 Marca 2010 nie wyraziłem się jasno bo kiedyś skorpiony miały pływające ciśnienie po ustawieniu 1 raz było 1 raz 1,2 raz 0,9- poprawiono to już?[br]Dopisany: 04 Marzec 2010, 22:33_________________________________________________ Niech nikt nie gada,że 1,8turbo 250KM to prosta sprawa do ogarnięcia.1,5 bara doładowania przy 4 gen to dużo,co nie oznacza że się nie da. można powiedzieć że bardzo trudna moim zdaniem trzeba idealnie dobrać dysze/ciśnienie tak żeby mnożnik przy maksymalnym czasie wtrysku był 1 niemożna sobie pozwolić na sadki ciśnienia większe od 0,1-0,2 przy max bucie i ciekawe czy program nie zapętla czasów benzyny - jak wysilony i zrobiony bez głowy to może być jeszcze trudniej.
Nowotczyński Opublikowano 4 Marca 2010 Opublikowano 4 Marca 2010 Może nie w każdych warunkach,ale pewnie zapętla.Zgoda ,w Zavolakch ciśnienie biegu jał zawsze jest igła,ale do auta z turbo jest porażką.W Scorpionach mini ciśnienie pływa i to bardzo,w ST i GT o niebo mniej.Z perspektywy czasu i tak uważam,że do aut doładowanych ST i GT jest ok.
juby_p Opublikowano 5 Marca 2010 Opublikowano 5 Marca 2010 ok kiedyś królem był EG200 nawet mam go sam ale tu tez raz pływa raz nie ale ogólnie za***iście daje radę
Nowotczyński Opublikowano 5 Marca 2010 Opublikowano 5 Marca 2010 Ten sam producent,ale inne rozwiązania.
szogun0 Opublikowano 6 Marca 2010 Opublikowano 6 Marca 2010 Hmm. Witam na A4-klub. Chociaż na innym forum to chyba Piotr bywał?
Nowotczyński Opublikowano 8 Marca 2010 Opublikowano 8 Marca 2010 Ja na innych forach bywam,a podpisuję się nazwą firmy.Piotr to mój brat.Też wszystkich witam.
szogun0 Opublikowano 9 Marca 2010 Opublikowano 9 Marca 2010 Chodziło mi o OBD2. Czyli jednak ciebie a nie brata.
Rekomendowane odpowiedzi