Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Felgi 17"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Musze kupić felgi na lato i teraz moje pytanie na tył chce szersze z przodu trochę węższe zęby nie ocierały.Czy wejdą na tył 8j i jakie et najlepiej wtedy Na przód 7j. I jakie opony sie tam zmieszczą 235 czy więcej (TYL)

Opublikowano

możesz dać spokojnie na tył i na przó 8j - nic ci nie bedzie ocierać ET 35-45 225/235

Opublikowano

ja mialem 8J przod i tyl na et 45 i oponach 235/45 i nic nie tarło.z przodu do wachacza masz luz ok 5mm :) ale wszystko pasuje i wyglada bosko

Opublikowano

to jest :quattro: ale pewnie to nic nie zmienia :?:

nie ma znaczenia

Opublikowano

szer felgi 8" i opona 235 przy ET 45 to max :gwizdanie:

ja mam na lato 8" 235/45/17" ET 43 i jest już mała szparka z przodu po stronie wewn.

AFF 75 KM i Q :mysli:

no to te Q to jedyne czego Ci zazdroszczę :decayed:

Opublikowano

235/45 jest troche za niska

co ty gadasz? chyba za wysoka, wkładaj na to 225/45 i dystans musisz dać bo ci nie wejdą

zobacz post wyżej, kolega ma takie na aucie ET 45

Opublikowano

Jestem zainteresowany felgami OZ http://www.allegro.pl/item948616814_oz_o_z_35_anniversary_17_5x112_audi_vw_mercedes.html

Ale et 48 wiec chyba dystans jest potrzebny Jak gruby ?

w B5 najlepiej siedzi fela na ET 35 - 45 więc ja na twoim miejscu wsadziłbym dystans 10mm ale 5mm też bedzie ok

Opublikowano

Ok dzieki to jest :quattro: ale pewnie to nic nie zmienia :?:

Dzieki za pomoc :drinks:

Musisz pamiętać, że w quattro musisz mieć IDENTYCZNA średnicę koła przód i tył więc identyczne opony - a nie z przodu węższa z tyłu szersza - zawsze będzie niewielka różnica w średnicy koła czego producent nie dopuszcza.

Tak samo quattro nie wolno holować z przednią osią w górze - uszkodzi się skrzynkę przekładniową napędu.