Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Klimatyzowany schowek - gdzie jest i jak go zamontować

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

plati to kiedy rezamy? :D

Opublikowano

plati to kiedy rezamy? :D

wiesz chyba dopiero po 14 lipca bo w ten weekend mam wesele a w poniedzialek wyjezdzam i wracam 14

Opublikowano

to napisz chociaz co trzeba zrobic ;)

Opublikowano

sam sobie nie zrobisz bo masz dwie lewe rece :D :D :D wpadniesz pojotrze w ciagu dnia to zrobimy[br]Dopisany: 26 Czerwiec 2007, 16:03 _________________________________________________a jak sie wkleja zdjecia bo sie cos nie moge polapac

Opublikowano

sam sobie nie zrobisz bo masz dwie lewe rece :D :D :D

plati - szykuj cennik montażu, bo jestem następny w kolejce (co do terminu-wyznacz jakiś, się dogadamy, ja ciepliwy jestem :decayed:)

Jak wklejasz zdjątko, to pomiędzy http: wstawiasz bezpośredni adres zdjątka z imageshack, ale bez żadnych dodatków, rozpoczynający się http (...) i kończący się .jpg, np: http://img377.imageshack.us/img377/7335/dsc0005rj1.jpg

na imageshack to ostatni z linków, tak więc http: z http://img377.imageshack.us/img377/7335/dsc0005rj1.jpg pośrodku (bez spacji) daje Ci

dsc0005rj1.jpg

Opublikowano

palti wrzuc fotostory, bo w przeciwienstwie do kunia mam 2 prawe rece :polew: i moze sobie poradze :thumbup:

Opublikowano

hyhyhyhyhyhy

Opublikowano

oniak chyba przeplacilismy a mowiles ze w B5 to inna technologia byla i tam nie robili takich klimatyzowanych schowkow a tu masz plati nas zalatwil :shocked: czekam na te foto jak to wyglada no chyba ze na spocie ktos sie zgodzi rozbebeszyc schowek :naughty:

Opublikowano

hehe i 6 stopni jest, a nie 11 :dance:

Opublikowano

cos czuje ze albo Plati mial zly termometr lub ono ma malo czynnika chlodzacego :decayed: musze zrobic pomiary u mnie

Opublikowano

palti dawaj dawaj to fotostory, bo juz zaczynam schowek rozkrecac :drool: :drool: :drool:

Opublikowano

Bo plati dał na LO to normalne że sie zrobi 6 stopni , ja sprawdzałem przy 21 w środku :) Jak sie ustawi tylko do schowka to pewnie i - będzie :P

Opublikowano

cos czuje ze albo Plati mial zly termometr lub ono ma malo czynnika chlodzacego :decayed: musze zrobic pomiary u mnie

termometr byl od rodzicow z kuchni[br]Dopisany: 27 Czerwiec 2007, 00:56 _________________________________________________wiec ogladajcie zdjecia - do rezania potrzebne

1. glutownica i dwie dlugie laski kleju

2. rurka kanalizacyjna o srednicy 32 mm dlugosc ok 40 cm i zatyczke do niej

3. jedno kolanko 90 stopni

4. jedno kolanko ok. 67 stopni

5. takie urzadzonko ala frez do wiertarki tylko ono jest do tynkow zeby wyciac dziore

6. i podstawowe klucze

zdjecia nie sa moze zbyt dokladne ale zawsze cos

tu mamy rurke juz z przycietym kolankiem 67 st zeby lepiej lapalo powietrze

68493981mf5.th.jpg

glutownica z klejem

38446705nc5.th.jpg

zdejmujemy schowek i wyciagamy kratke nawiewu z prawej strony przy drzwiach

48310745pg3.th.jpg

w wyjetym schowku wycinamy dziure ok 35mm i wkladamy kolanko tak zeby jego ciensza czesc byla skierowana ku kratce wentylacyjnej i przyklejamy ja starannie glutownica z obu stron nie trzeba sie przejmowac ze cos sie ubrudzi bo male ilosci zejda z wewnetrznej czesci

99589677xx7.th.jpg

tak wyglada od srodka przyklejone kolanko jesli nie bedziemy chcieli zeby powietrze lecialo do schowka wkladamy zatyczke

50322759xf8.th.jpg

57220480ae9.th.jpg

wycinamy druga dziure w przewodzie doprowadzajacym powietrze do prawej kratki - kazdy jak zobaczy po zdjeciu schowka bedzie wiedzial w ktorym miejscu trzeba ciac

53322107sj6.th.jpg

wkladamy rurke z kolankiem przycietym do wycietego otworu i ukladamu jak na ostatnim zdjeciu, przykladamy schowek zeby sprawdzic czy dlugosc rury jest odpowiednia (jesli trzeba to skracamy ja) ja jesli jest ok to przyklejamy ja w wycietym otworze zeby powietrze nie uciekalo pod deske rozdzielcza. jesli jest wszysko tak jak trzeba to zakladamy schowek i cieszymy sie z lodowki

96089116kb5.th.jpg

8ads9.th.jpg

69632437kd5.th.jpg

na koniec jesli chcecie zeby cale powietrze lecialo do schowka to w klimie ustawiamy kratki srodkowe i je wszystkie zamykamy wtedy jest maksymalne chlodzenie na schowek

dodam jeszcze ze mam pomysl na bardziej estetyczne wykonanie tak ze nie bedzie wogole widac ze cos w schowku jest takiego ale z braku czasu zostanie narazie tak jak jest

Opublikowano

plati kup mi czarną rurkę - juz będzie bardziej estetycznie :tongue4:

Opublikowano

Eeeeee.. hmmmmm... ten tego... nie ma to jak rozwiązania "fabryczne" :polew:

Opublikowano

oniak chyba przeplacilismy a mowiles ze w B5 to inna technologia byla i tam nie robili takich klimatyzowanych schowkow a tu masz plati nas zalatwil :shocked: czekam na te foto jak to wyglada no chyba ze na spocie ktos sie zgodzi rozbebeszyc schowek :naughty:

pany ja siedem lat temu jak miałem OPLA Astrę I z 1996r. z klimatyzacją to fabrycznie miałem klimatyzowany schowek :P ależ to był luksus wtedy dla mnie :polew:, a tu mosz A4 - B5 B6 B7 ! tego nie mają w standardzie :decayed:

to rezanie w B5 to dla mnie lipa takie mało estetyczne to, rezanko u Lukasa , oniaka i malika to malinka :oklaski:

Opublikowano
Lukasa , oniaka i malika to malinka

bo w B6 i B7 to juz inna technologia byla bardziej przyjazna dla oka a w B5 to widze ze dla mega rezaczy :shocked:

Opublikowano

plati kup mi czarną rurkę - juz będzie bardziej estetycznie :tongue4:

jak znajdziesz taka czarna rurke to gratulacje bo ja jeszcze sie nie spodkalem z taka[br]Dopisany: 27 Czerwiec 2007, 12:13 _________________________________________________

Eeeeee.. hmmmmm... ten tego... nie ma to jak rozwiązania "fabryczne" :polew:

tylko w b5 takiego rozwiazania fabrycznego nie ma ale i tak bede musial przerobic i nie bedzie widac

Opublikowano

plati to ja juz chce wersję v2.0 tego rozwiązania ;) Daj znać jak będziesz gotów to wjadę na warsztat :naughty:

Opublikowano

Idea wersji 1.0 jest super, ale to jest "prawie super" a prawie robi ..... . Czekam na V2.0 z czrnymi rurkami :) a może zamiast tych rurek jakąś giętką jak plastik do centralnego czy coś takiego ?