cayenne Opublikowano 15 Czerwca 2007 Opublikowano 15 Czerwca 2007 Witam, Przeniosłem temat z działu Na każdy temat-bo to chyba bardziej odpowiednie miejsce.Stamtąd proszę adminow o wykasowanie. Byłem wczoraj na wymianie łącznikow stabilizatora. Gdy auto wjechało na podnośnik (cudem przyjechalem na czas,bo okazało się,że pękła osłona przegubu i dało się jeszcze przegb uratować) zauważyłem,że z podwozia delikatnie kapie zwykła woda,gdzieś z okolic fotela kierowcy(spod takich aluminiowych dokładek,blach -są po obu stronach-nie wiem jak to się nazywa).Woda nigdzie mi nie zalega,podłoga suchutka. Wyciągnąłem koreczki spustowe od progw.ale nic nie poleciało. Klimy nie mam.Kapie bardzo powoli,jakoś kropla na 2 min. Wie ktoś skąd tam się wzięla i dlaczego akurat stamtąd kapie?
adadur Opublikowano 15 Czerwca 2007 Opublikowano 15 Czerwca 2007 Myślę że poprostu woda ściakła na podszynie a z tamtąd kanałami pod auto.
Gość spedyt Opublikowano 15 Czerwca 2007 Opublikowano 15 Czerwca 2007 Te blachy to osłony termiczne wydech, akrat nad nimi jest odprowadzenie wody z podszybia Nalej trochę wody obok aku i sprawdź czy cieknie w tych samych miejscach
cayenne Opublikowano 15 Czerwca 2007 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2007 Oki, tylko zastanawia mnie fakt,dlaczego kapie pomimo tego,że nie padało od kilku dni. Woda nigdzie nie stoi,a tym bardziej w okolicy aku,czy filtra przeciwpyłkowego. Wszędzie jest sucho. Kapie tak od 2 dni Ale ok ,zrobie tak jak spedyt mówisz, i zobacze,czy szybciej kapie. Chociaż dobrze,że wogóle leci a nie stoi w miejscu(tylko że starsznie pomału)
mateogda Opublikowano 18 Czerwca 2007 Opublikowano 18 Czerwca 2007 Może woda stoi w miejscu w, którym tego nie widzisz, a że kanalik przytkany to kapie powoli.
rafcisz Opublikowano 4 Lipca 2010 Opublikowano 4 Lipca 2010 Witam,proszę o pilną odpowiedz w tej sprawie. Szwagier ma Audi A4 1,9 TDI 110KM 1998rok z klima tronic Właśnie dzisiaj jedzie z Polski do Holandii i dzwonił do mię że jak stanoł na parkingu to z lewej strony z pod silnika kapie mu woda.Temperatura silnika stoi na 90 stopni i nie rośnie,płyn w chłodnicy jest w normie,czy to może być sprawa klimatyzacji?czy to jest normalne czy tam coś się zepsuło? Klimatyzacja działa normalnie (czyli chłodzi idealnie) Proszę o odpowiedz i z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam
ykk Opublikowano 4 Lipca 2010 Opublikowano 4 Lipca 2010 Normalna rzecz. Roznica temperatur. Wloz coca-cole do lodowki. Po pewnym czasie ja wyjmij. Jest woda..? Taki sam efekt.
andy_sky Opublikowano 5 Lipca 2010 Opublikowano 5 Lipca 2010 złap kilka kropel zrób analizę laboratoryjną albo zbadaj papierkiem lakmusowym i będziesz wiedział czy to woda :polew: a tak na poważnie to przetkaj sobie te odpływy pod aku,nalej wody i zobacz czy kapie szybciej,był wątek o tym na forum
Rekomendowane odpowiedzi