Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ADR] Ciężko odpala na ciepłym i zimnym silniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam problem od jakiegoś czasa z moja A4, mianowicie o to chodzi , ze w trakcie zimy i dużych mrozów auto odpalało elegancko,ale gdy mróz zmalał musze długo krecić żeby załapał :mysli:

Opublikowano

przyczyn może być wiele,ciężko tak bez diagnozy Vagiem coś powiedziec,bo jeśli temperatury niższe lepiej wpływają na start silnika-to może być problem z dawką startową paliwa :mysli:a czy jak już odpali-są jakies niepokojące objawy,typu nierówna praca silnika,przerywanie,falowanie obrotów?

Opublikowano

a na kompie juz byłem

co pokazał?
Opublikowano

pokazał błąd z immo ,przepustnicą i czujnikiem płynu chłodnicy i po skasowaniu czujnik powracał dalej znaczy bład

Opublikowano

nie zakładaj nowego wątka,tylko odpowiadaj w tym samym :wink4:

skoro pokazuje błąd czujnika temperatury-to ma związek z praca silnika-wymień czujnik i powiedz,czy się poprawiło

Opublikowano

sory rozłaczyło mnie i nie dopisałem że czujnik wymieniłem i d*pa dalej to samo :([br]Dopisany: 05 Marzec 2010, 21:24_________________________________________________najlepsze jest to że obroty zaczeły skakac jak błędy skasowałem[br]Dopisany: 05 Marzec 2010, 21:26_________________________________________________pomoże mi kolega

Opublikowano

sory rozłaczyło mnie i nie dopisałem że czujnik wymieniłem i pupa dalej to samo :([br]Dopisany: 05 Marzec 2010, 21:24_________________________________________________najlepsze jest to że obroty zaczeły skakac jak błędy skasowałem

po wymianie czujnika-podłącz jeszcze raz-zobaczysz,czy winny był ten czujnik i czy działa poprawnie,jeśli to nie on był winny,

błędy przepustnicy-to dosyć częsta przypadłośc aut z takim wiekiem,po prostu czujnik w przepustnicy,odpowiadający za wolne obroty(ten,do którego podpięta jest kostka) przestaje działać poprawnie...kiedyś miałem problem z 1,6-obroty wskakiwały wysoko i się utrzymywały,po zgaszeniu silnika-ciężko było go odpalic,wymiana przepustnicy pomogła :wink4:

Opublikowano

podłaczyłem i skasowałem błąd nie powtórzył się a dalej lipa :([br]Dopisany: 05 Marzec 2010, 21:39_________________________________________________to co.czujnik od przepustnicy musze wymienić?

Opublikowano

podłączyłem i skasowałem błąd nie powtórzył się a dalej lipa :(

więc przyjrzałbym się przepustnicy-wyczyśc ,zaadaptuj i pojezdzij trochę,obserwuj co się dzieje...
Opublikowano

czytałem troche o tym przypadku i było tego dużo ale ok spróbuje z tą przepustnicą jutro. dam znać co i jak wielkie dzieki :hi:[br]Dopisany: 05 Marzec 2010, 21:50_________________________________________________witam, troche mi to zajeło ale po wizytach u wielu mechaników rozwiązałem mój problem dodam że nie była to przepustnica :thumbdown:[br]Dopisany: 12 Marzec 2010, 20:20_________________________________________________witam, troche mi to zajeło ale po wizytach u wielu mechaników rozwiązałem mój problem dodam że nie była to przepustnica[br]Dopisany: 12 Marzec 2010, 20:25_________________________________________________witam, troche mi to zajeło ale po wizytach u wielu mechaników rozwiązałem mój problem dodam że nie była to przepustnica

Opublikowano

sory dziecko było na kompie wysłał troche za dużo tego[br]Dopisany: 12 Marzec 2010, 21:18_________________________________________________niewiem jak to się fachowo nazywa ale mechanik określił tak "zawór regulacji ciśnienia listwy wtryskowej"

Opublikowano

ale wymieniales jakas czesc czy tylko cos wyregulowal ?