neku Opublikowano 8 Marca 2010 Opublikowano 8 Marca 2010 Witam Mam pytanie co oznacza lekko sfałdowany filtr powietrza zaznaczam że wymieniałem go we wrześniu. Mam też problemy z mocą na vagu pokazuje błąd podciśnienia i błąd czujnika podciśnienia w dolocie
Wihajster Opublikowano 8 Marca 2010 Opublikowano 8 Marca 2010 lekko sfałdowany a co to za termin ??gdzieś to usłyszał??
neku Opublikowano 8 Marca 2010 Autor Opublikowano 8 Marca 2010 Wihajster o jaki termin ci chodzi[br]Dopisany: 08 Marzec 2010, 16:01_________________________________________________Tak żeby zachęcić do czytania
taktuś Opublikowano 8 Marca 2010 Opublikowano 8 Marca 2010 Oznacz tyle, że trzeba go już wymienić !!! Co do błędów, to pierwszy oznacza, że AFN jest po zimie, a dokładniej sztanga przy turbinie nie wykonuje pełnego skoku - trzeba ręcznie rozruszać sztangę, względnie wyjąć turbinę i łopatki i pierścień do czyszczenia !!! Drugi błąd oznacza, że nieszczelny jest wężyk podciśnienia przy czujniku umiejscowionym pod rurą dolotu tak na wysokości N18. A tak w ogóle, to do przejrzenia cały dolot ( pod kątem nieszczelności )
neku Opublikowano 8 Marca 2010 Autor Opublikowano 8 Marca 2010 była czyszczona turbina w pazdzierniku ale dzis wyczytałem że znów mogła się zabrudzić przez stary zuzyty katalizator?
taktuś Opublikowano 8 Marca 2010 Opublikowano 8 Marca 2010 była czyszczona turbina w pazdzierniku ale dzis wyczytałem że znów mogła się zabrudzić przez stary zuzyty katalizator? teoretycznie tak, ale w praktyce 14-letnia sztanga ( czytaj turbina) po zimie potrzebuje rozruszania. Rozgrzej silnik, podnieś maskę do góry, zaproś kolegę niech dodaje gazu - a ty zaobserwuj jak chodzi sztanga, może się okazać, że nie pójdzie do góry wyżej jak o 1cm, oznacza to przycinający się pierścień sterujący łopatkami w twojej turbinie lub nieszczelny układ podciśnienia.
neku Opublikowano 8 Marca 2010 Autor Opublikowano 8 Marca 2010 taktuś tyle się specjalistów nasłuchałem każdy mówi podbnie że n75 nawet mechanik tak twierdzi ze węzmie sie za to w nastepnej kolejności. W środę jadę do wujka który zajmuje sie chiptuningiem i ma vaga i zostawiam mu auto na cały dzień pokaze posty od ciebie i inne które mówia że trzeba wyragulować zawór spustowy turbiny i ma mi przedewszystkim sprawdzić dolot. Mam nadzieję że coś uda mu się zrobić bo narazie to było tak że łapał tryb awaryjny to wymieniłem wężyki podciśnienia. Miech było ok, i znowu pózniej wyczyściłem turbine i wymieniłem filtry, miech ok i znowu, pózniej podokręcałem opaski od IC, iteraz znowu i nie mam już pomysłów i nerwów
Musashi Opublikowano 8 Marca 2010 Opublikowano 8 Marca 2010 pokaze posty od ciebie i inne które mówia że trzeba wyragulować zawór spustowy turbiny zawor spustowy turbiny? na poczatek VAG - grupa BS 013 i obserwacja zakresu ruchow sztangi.
Wihajster Opublikowano 8 Marca 2010 Opublikowano 8 Marca 2010 na poczatek VAG - grupa BS 013 i obserwacja zakresu ruchow sztangi. w jego roczniku może nie byc tej opcji
Musashi Opublikowano 8 Marca 2010 Opublikowano 8 Marca 2010 a mój model ma ten zawór? jezeli go zamontowales....
neku Opublikowano 8 Marca 2010 Autor Opublikowano 8 Marca 2010 w innym temaci koles mówił że robił takie cos przy swoim a ma taki model jak ja
Musashi Opublikowano 8 Marca 2010 Opublikowano 8 Marca 2010 w innym temaci koles mówił że robił takie cos przy swoim a ma taki model jak ja jestes pewien, ze ma silnik AFN?
Rekomendowane odpowiedzi