Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

USB (?) z przodu komputera.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zawsze mnie dręczyło, że nie mam w swoim kompie wejścia USB z przodu, tylko z tyłu (4 wejścia) więc komputer jest zawsze wysunięty... Ostatnio oblukałem bardziej i z przodu pod klapką (tak jak na zdjęciu) jest ikonka USB... po przyłożeniu do tego portu kabla od komórki na kompie wyskoczył mi dymek z informacją o spadku napięcia ale po chwili również wyskoczył, że znaleziono nowy sprzęt ale nic więcej... Może mnie ktoś uświadomic o co chodzi z tym portem? I przy okazji do czego są te 2 kolejne wejścia?

p1130080.jpg

Opublikowano

ale ten port to jakiś mocno zmęczony jest... chyba piny poprzestawiane...

Opublikowano
  • Autor

no lekko powyginane sam nie wiem czemu.. Nigdy nic tam nie wkładałem...

Opublikowano

Te kolejne 2 wejscia to kolejno: mikrofon i sluchawki.

Port faktycznie na zmeczony wyglada, nie mniej sprobuj jeszcze jakies stery do telefonu zainstalowac jak po samym kablu niczego nie wyczuwa. Powinno chwycic.

Opublikowano
  • Autor

Tak myślałem do tych dwóch wejśc ale nie działa... A telefon normalnie mi się łączy tylnymi portami a z przodu jest zwarcie gdzieś chyba... I żeby go podłączyc to muszę trzymac, bo samo nie ma jak...

Opublikowano
  • Autor

a to wejście IEEE do czego?

Opublikowano
  • Autor

Ok. dzięki chłopaki za pomoc ;)

Opublikowano

Ten FireWire to coś podobnego do USB (w końcu pierwowzór), tylko rzadziej spotykany bo droższy w produkcji (w końcu wymyślony przez Apple).

A to u Ciebie, to jest tylko zaślepka. Jak chcesz mieć IEEE to musisz sobie gniazdo kupić.

Opublikowano

Tą klapkę to zamknij i lepiej tam USB żadnego nie wtykaj...

jest jeszcze jedno rozwiązanie jeśli nie chcesz się nigdzie schylać to Hub (rozdzielacz) USB Ci w tym pomoże :wink4: podłączasz pod jeden z portów USB z tyłu kompa i huba z 4 portami USB stawiasz na biurku...

http://www.allegro.pl/item942232086_hub_usb_2_0_4_porty.html

Opublikowano

Będzie pasować na pewno jeśli tylko masz miejsce w obudowie kompa...

Opublikowano
  • Autor

mam jeszcze jedno miejsce - tak jak tam pisze "na dyskietki" a nawet jakby nie było to bym mógł wywalic dyskietki :decayed:

Opublikowano

kupię to wejście z jednym usb i czytnikami kart pamięci takie jak to:

http://allegro.pl/item955857122_czytnik_kart_samsung_sfd_321f_t6ub_usb_micro_sd_m2.html

będzie dobry?

Musisz to wsadzić tam, gdzie masz miejsce na napędy. Jeśli to jest w miejsce dyskietki, to pewnie będzie trochę węższe. U mnie by takie nie podeszło, bo mam już wyrzeźbione miejsce na dyskietke (chyba, żeby trochę wyżej).

A to jest fajne, kumpel ma podobny panel od nowości i tam może sobie wkładać karty SD z telefonu czy aparatu cyfrowego. Tylko kup sobie pod kolor obudowy, żeby pasował.

Opublikowano
  • Autor

Tylko kup sobie pod kolor obudowy, żeby pasował.

a myślałem nad różowym :mysli::tongue4:

mam 1 wolne miejsce na dyskietki i 3 wolne na napędy. Z kolorem i podłączeniem już dam sobie radę - tyle to umiem. :good: Przyda się, bo kupiłem nokie 5230 a w zestanie nie ma kabli USB a na karte 16MB to nie będę przesyłał z kompa na inny tel i dopiero na swój :decayed: Pozdro

Opublikowano

Różowy byłby dobry :good: :>

Jak masz tyle wolnego miejsca, to wsadzisz gdzie będzie pasować.

Tylko, jak już będziesz miał wersje z FireWire to zobacz w instrukcji swojej płyty, gdzie podłącza się USB a gdzie IEEE bo jak źle podepniesz to możesz spalić. Wydaje mi się, że FireWire pracuje z większymi napięciami (jeszcze to sprawdzę).

Opublikowano

Te złącze w obudowie którego defakto nie ma to firewire 400 czyli szału nie ma wolniejsze od USB. USB 2.0 (480Mbit/s). Co innego gdyby było to firewire 800 lub eSata