Kowi87 Opublikowano 12 Marca 2010 Opublikowano 12 Marca 2010 Mógł by ktos mi poradzic jak skonfigurować AutoCADA 2008 żeby drukował rysunki w skali. Narysowałem w nim rzut mieszkania wszystko na warstwach, jednostki ustawiłem na centymetry z dokładnoscią do 0.00. Rysunek jest w skali 1:1 robiony. Jak chce wydrukować go w 1:50 to drukuje w całkowicie innej skali Mógłby ktos napisac co mam tutaj pozmieniać ustawic, aktualnie przy wydruku mam takie ustawienia Jak ustawiam skale rysunku w tym okienku i chyce wydrukować wyskakuje takie coś Moze mi ktoś poradzić jak to skonfigurować dobrze gdzie wejsć co przestawić
KOval81 Opublikowano 13 Marca 2010 Opublikowano 13 Marca 2010 W sumie robisz wszystko dobrze, tyle, że zaznaczasz arkusz A4 i może się na nim nie mieści zwyczajnie. Spróbuj sobie wydrukować na A3 jak masz możliwość. Dodatkowo stwórz sobie arkusz o wymiarach formatu A4/A3 czy dowolny inny, odsuń ramkę o 50 mm w jedną i druga stronę i zaznacz zamiast okno zamiast granice. Wskazujesz obrys ramki która zostaje w środku, a nie tych odsuniętych i będzie ładnie pasować na arkusz
Kowi87 Opublikowano 13 Marca 2010 Autor Opublikowano 13 Marca 2010 Zrobiłem tak jak piszesz z tą ramką, ale dalej wyskakuje to ostrzeżenie że skala wydruku nie jest równa ze skalą opisu, w przypadku wybrania 1:50 drukuje sie bardzo mały wymiar niezgodny z wybrana przeze mnie skalą, ale jak wezmę 1:5 to po wydrukowaniu skala jest zgodna z 1:50 tyle dobrze
Rekomendowane odpowiedzi