Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mógł by ktos mi poradzic jak skonfigurować AutoCADA 2008 żeby drukował rysunki w skali. Narysowałem w nim rzut mieszkania wszystko na warstwach, jednostki ustawiłem na centymetry z dokładnoscią do 0.00. Rysunek jest w skali 1:1 robiony.

Jak chce wydrukować go w 1:50 to drukuje w całkowicie innej skali :wallbash:

Mógłby ktos napisac co mam tutaj pozmieniać ustawic, aktualnie przy wydruku mam takie ustawienia

schowek01d.th.jpg

Jak ustawiam skale rysunku w tym okienku i chyce wydrukować wyskakuje takie coś

schowek02l.th.jpg

Moze mi ktoś poradzić jak to skonfigurować dobrze :notworthy: gdzie wejsć co przestawić

Opublikowano

W sumie robisz wszystko dobrze, tyle, że zaznaczasz arkusz A4 i może się na nim nie mieści zwyczajnie. Spróbuj sobie wydrukować na A3 jak masz możliwość.

Dodatkowo stwórz sobie arkusz o wymiarach formatu A4/A3 czy dowolny inny, odsuń ramkę o 50 mm w jedną i druga stronę i zaznacz zamiast okno zamiast granice.

Wskazujesz obrys ramki która zostaje w środku, a nie tych odsuniętych i będzie ładnie pasować na arkusz :good:

Opublikowano

Zrobiłem tak jak piszesz z tą ramką, ale dalej wyskakuje to ostrzeżenie że skala wydruku nie jest równa ze skalą opisu, w przypadku wybrania 1:50 drukuje sie bardzo mały wymiar niezgodny z wybrana przeze mnie skalą, ale jak wezmę 1:5 to po wydrukowaniu skala jest zgodna z 1:50 tyle dobrze :disgust: